Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2024,
19.53

Osveženo pred

13 ur, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Natisni članek

Budućnost Podgorica Partizan Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto liga ABA liga ABA

Nedelja, 27. 10. 2024, 19.53

13 ur, 17 minut

Liga ABA, 6. krog

Krka izgubila pri Partizanu, Olimpija doma proti Budućnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26
Cedevita Olimpija - Budućnost, ABA | Cedevita Olimpija je izgubila proti Budućnosti. | Foto Aleš Fevžer

Cedevita Olimpija je izgubila proti Budućnosti.

Foto: Aleš Fevžer

Novomeška Krka se je na uvodni tekmi 6. kroga lige ABA v soboto mudila na vročem gostovanju v Beogradu, kjer je z vodilnim Partizanom izgubila s 63:96. Cedevita Olimpija, ki je v sredo v Solunu premagala Aris in prišla do četrte zmage v evropski ligi, pa je tretjo v jadranski poskušala ujeti v nedeljo doma proti Budućnosti, a je bila črnogorska ekipa močnejša z 91:71. V soboto sta se zmag veselila še Crvena zvezda in Dubaj, za katerega je Klemen Prepelič prispeval 14.

Cedevita Olimpija je imela možnost, da proti močni Budućnosti popravi vtis iz prvih petih krogov, v katerih je vknjižila tri poraze. Za mnoge bi bila njena zmaga presenečenje, ki pa se na žalost domačih navijačev ni zgodilo. Po njem je dišalo le v prvi četrtini, v kateri so Ljubljančani vodili tudi za deset točk, a prednost prehitro izpustili iz rok, gosti so že na odmor odšli s petimi točkami prednosti.

Olimpija je bila slaba pri metu z razdalje, izgubila je tudi skok. Do izida 50:56 je imela še realne možnosti, a delni izid 0:7 jo je pahnil v visok zaostanek, ki je do konca tretje četrtine še narasel. V zadnji četrtini so prišli najbližje na deset točk zaostanka, a nato so tekmeci kaznovali njihovo igro na vse ali nič, tako da večje negotovosti ni bilo.

V ljubljanski vrsti se je izkazal Devante Jones, ob stoodstotnem metu, zadel je obe trojki, vseh pet metov za točki in oba prosta meta, je dosegel 18 točk, a je bil kot edini razpoloženi igralec premalo, da bi Ljubljančani lahko bolj ogrožali črnogorsko ekipo. Pri njej je bil z 19 točkami najučinkovitejši Nikola Tanasković. Nekdanja igralca Olimpije, zdaj pa Budućnosti, Kevin Duane Ferrell in Alen Omić sta dosegla 14 oziroma štiri točke.

Cedevita Olimpija - Budućnost, ABA | Foto: Aleš Fevžer Foto: Aleš Fevžer

V naslednjem krogu 4. novembra bo Cedevita Olimpija gostovala pri Crveni zvezdi.

Na petkovem treningu pa je močan udarec v glavo prejel Bine Prepelič, ki je moral celo v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli rano ter ga čez noč zadržali na opazovanju. Danes ga zato ni bilo v kadru zmajev. Medtem je Brynton Lemar vstopil v zadnjo fazo rehabilitacije po poškodbi stopala, zadnje štiri dneve pa trenira individualno in postopoma dviguje intenziteto treningov.

Novomeščani nemočni pri Partizanu

Novomeščani so v novo sezono jadranske lige vstopili s tremi zaporednimi porazi, nato pa le našli tudi zmagoviti ritem in v zadnjih dveh krogih na kolena spravili Cibono (81:74) in Studentski Centar (97:91). Četa  Dejana Jakare pa se je danes soočila z najtežjim izzivom do zdaj, gostovala je namreč pri velikanu Partizanu, ki v tej sezoni še ne pozna poraza. Novomeščani so se favoriziranim gostiteljem spodobno upirali le v prvi četrtini, ki so jo varovanci Željka Obradovića dobili z 18:16, v nadaljevanju pa se je začela kazati razlika v kakovosti in Beograjčani so se na koncu veselili visoke zmage s 96:63.

Novomeščani so izgubili obračun s Partizanom. | Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović Novomeščani so izgubili obračun s Partizanom. Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

Pri Krki je največ točk dosegel Marc Garcia (14 točk), največ skokov je imel Miha Cerkvenik (5 skokov, 10 točk), Tayler Persons je zbral devet podaj, Jakob Čebašek pa je zadel štiri trojke (met za tri točke 4:7, 13 točk).

Slovenski reprezentant Klemen Prepelič je s 14 točkami sodeloval pri zmagu Dubaja nad Cibono v Zagrebu (102:74). Moštvo, ki ga vodi Jurica Golemac, je zdaj drugo na lestvici lige ABA. Tretja je Crvena zvezda, ki je bila v soboto s 84:77 boljša od Zadra.

Liga ABA, 6. krog:

Sobota, 26. oktober:

Nedelja, 27. oktober:

Ponedeljek, 28. oktober:

Lestvica:

Preberite še:

Tayler Anthony Persons, KK Krka - Ilirija
Sportal Novomeščani v derbiju kroga osvojili Tivoli, tudi Podčetrtek do četrte zmage
Cedevita Olimpija : Aris Eurocup
Sportal Cedevita Olimpija po preobratu do četrte zmage
Ne spreglejte