Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2024,
22.30

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Mornar Igokea KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA ABA

Ponedeljek, 25. 3. 2024, 22.30

1 mesec

Liga ABA, 24. krog

Mega presenetila Crveno zvezdo in se približala Cedeviti Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Gregor Glas Cedevita Olimpija Mornar | Cedevita Olimpija je strla odpor Mornarja v drugem polčasu. | Foto www.alesfevzer.com

Cedevita Olimpija je strla odpor Mornarja v drugem polčasu.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 24. krogu lige ABA upravičili vlogo favorita proti Mornarju iz Bara. Zmaji so zmagali s 105:89, si odločilno prednost zagotovili v drugem polčasu, na srečanju pa podelili kar 37 asistenc in postavili nov rekord tekmovanja. Pred tem sta največ asistenc na eni tekmi zbrali Crvena zvezda in Mega (obe 34). Ljubljančani so z zmago nad Črnogorci pomagali Krki v boju za obstanek v ligi, a Novomeščani tega niso znali izkoristiti. Na gostovanju pri Igokei so ostali praznih rok (84:90) ter ostali na zadnjem mestu. Mega je v ponedeljek v gosteh presenetila Crveno zvezdo ter se na lestvici približala Olimpiji.

Cedevita Olimpija Crvena zvezda Jaka Blažič
Sportal Potrjeno: v jadranski ligi bo igral klub iz Dubaja

Košarkarji Cedevite Olimpije so z domačo zmago nad Mornarjem prekinili niz treh zaporednih porazov v regionalni ligi, s tem pa si izboljšali izhodišče v ligi, kjer se potegujejo za četrto mesto. Imajo zmago več od Zadra (14/10), ki ima boljši izkupiček v medsebojnih obračunih. Četrtouvrščena ekipa bo v četrtfinalu na dve zmagi igrala proti peti ekipi na lestvici in imela prednost dvorane na morebitni tretji tekmi.

Pri Olimpiji je v soboto izstopal Jaka Blažič (18 točk, 9 asistenc in 8 skokov), ki se je spogledoval s trojnim dvojčkom. Justin Cobbs je 15 točkam dodal 8 asistenc, najboljši strelec zmajev pa je bil Alen Omić z 20 točkami (met iz igre 10/12), statistiki pa je dodal še 6 skokov. Olimpija je skupno zbrala kar 37 asistenc, kar je nov klubski rekord kot tudi rekord tekmovanja, gostje iz Bara, pri katerih sta večino točk dosegla center Alex Gavrilović (26 ) in Marcus Weathers (24), pa so jih imeli le 17.

Izjemna asistenca Nikole Radičevića in atraktivno zabijanje DJ Stewarta:

Košarkarji Krke so na gostovanju pri Igokei doživeli šesti zaporedni poraz, desetega na zadnjih enajstih tekmah. Dva kroga pred koncem rednega dela ostajajo na zadnjem mestu, za Mornarjem, s katerim imajo sicer boljše medsebojno razmerje, pa zaostajajo eno zmago. Tekmo z Igokeo so Novomeščani izgubili v drugem polčasu. V tretjem delu igre so zaostali s 16:28, drugih dvajset minut pa so izgubili za dvanajst točk. Dobro predstavo je prikazal Jan Špan, ki je dosegel 23 točk (trojke 4:8) in imel 10 podaj.

Krka bo naslednji konec tedna doma igrala s Cedevito Olimpijo.

Liga ABA, 24. krog

Petek, 22. marec:

Sobota, 23. marec:

Nedelja, 24. marec:

Ponedeljek, 25. marec:

Lestvica:

KK Krka
Sportal Nov boleč poraz za Krko, polom Cedevite Olimpije v Zadru
Ne spreglejte