Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 10. 2023,
21.25

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Crvena zvezda Partizan KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija ABA liga ABA

Nedelja, 8. 10. 2023, 21.25

6 mesecev, 3 tedne

LIGA ABA, 2. KROG

Polom Cedevite Olimpije v Beogradu, Partizan nadigral Krko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Crvena zvezda : Cedevita Olimpija, liga ABA | Cedevita Olimpija je na gostovanju pri Crveni zvezdi izgubila za 43 točk. | Foto ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Cedevita Olimpija je na gostovanju pri Crveni zvezdi izgubila za 43 točk.

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Slovenska predstavnika v ligi ABA sta v 2. krogu tekmovanja doživela visoka poraza. Cedevita Olimpija je na gostovanju pri Crveni zvezdi izgubila s kar 51:94, Krka pa v domači razprodani dvorani Partizanu priznala premoč s 56:96.

Liga ABA, 2. krog

Nedelja, 8. oktober:

trening slovenska košarkarska reprezentanca Jurij Macura
Sportal Posebno priznanje za mladega Slovenca

Obe slovenski ekipi sta bili v prvem krogu uspešni, v drugem pa se zgodba ni ponovila, saj sta visoko izgubili, obe proti lanskima finalistoma tekmovanja. 

Po izenačenem začetku Crvene zvezde in Olimpije v Štark areni so domači ob koncu uvodne četrtine s trojkami ušli in povedli za osem (19:11), v začetku drugega dela pa vodstvo zvišali na dvomestno število. Najbolj razpoložena v prvih 12 minutah sta bila Nemanja Nedović (9 točk) in slovenski reprezentant Mike Tobey (8 točk, 4 skoke). Beograjčani so se s trojkami še oddaljili od Ljubljančanov in jih v prvem polčasu pustili do zgolj 25 točk, sami pa so jih dosegli 50. Cedevita Olimpija je v prvem delu dosegla zgolj sedem košev iz igre, imela je 28-odstotni met iz igre, dosegla je zgolj eno trojko z desetih metov in zbrala zgolj tri podaje.

Crvena zvezda : Cedevita Olimpija, liga ABA | Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic Tudi nadaljevanje za goste ni bilo dobro, v prvih osmih minutah in pol tretje četrtine je Olimpija dosegla zgolj štiri točke (v vsej četrtini zgolj osem), prednost srbskega moštva, ki se je poigravalo s tekmecem, pa je narasla na kar 46 točk (77:31). Gostje so se izognili porazu s stotico, Crvena zvezda, ki je dosegla 14 trojk (Olimpija tri) je zmagala s 94:51. 

Nedović je ob zmagi dosegel 17 točk, Shabazz Naiper 15, Tobey 13, pri Cedeviti Olimpiji je bil še najbolj razpoložen Amadou Sow z 19 točkami in osmimi skoki.

Ljubljančani bodo v sredo v sklopu evropskega pokala gostili Juventut, v soboto pa v ligi ABA Split.

Partizan zavzel Novo mesto

Novomeščani, ki so pogrešali Isaiaha Cousinsa in Leona Stergarja, ki naj bi se kmalu vrnil v tekmovalni ritem, se v razprodani dvorani Leona Štuklja niso mogli počutiti kot doma. Gostje so imeli številčno in bučnejšo spodbudo s tribun. Kljub temu so se v uvodu prve četrtine dobro upirali tekmecem, ki so največ vodili za pet, kolikor je bila tudi njihova prednost po prvi četrtini, v kateri so domači zmogli zgolj 11 točk.

Krka je visoko izgubila s Partizanom. | Foto: Krka/Robi Verbajs Krka je visoko izgubila s Partizanom. Foto: Krka/Robi Verbajs

Nato pa slabše nadaljevanje Dolenjcev, Partizan je hitro ušel na +10 in Gašperja Okorna prisilil v time-out, ki pa ni bil učinkovit, Beograjčani so z delnim izidom 10:0 vodili že za 15 (26:11). Krka ni zmogla slediti tempu gostov, v prvem polčasu je dosegla zgolj 22 točk in se na odmor odpravila z zaostankom 23 točk (22:45).

Tudi nadaljevanje je bilo podobno, gostje so povsem prevladovali, prednost se je višala in višala, na koncu je Partizan slavil s 40 točkami (96:56). Beograjčani so imeli v Novem mestu bučno podporo. | Foto: Krka/Robi Verbajs Beograjčani so imeli v Novem mestu bučno podporo. Foto: Krka/Robi Verbajs

Pri Krki sta največ točk, 16, dosegla Miha Cerkvenik in Jairus Hamilton, 8 jih je dodal Jan Špan. Pri gostih je Aleksa Avramović končal s 15 točkami, Balsa Koprivica z 12.

Krka bo prihodnjo soboto gostovala pri Budućnosti, naslednjo domačo tekmo pa bo igrala 21. oktobra proti Zadru.

Liga ABA, 2. krog

Petek, 6. oktober:

Sobota, 7. oktober:

Nedelja, 8. oktober:

Ponedeljek, 9. oktober:

Lestvica:

Cedevita Olimpija : Hapoel Jaka Blažič
Sportal Katastrofalen evropski uvod Cedevite Olimpije
Ne spreglejte