Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2023,
20.45

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Eurocup Hapoel Tel-Aviv Evropski Pokal Simone pianigiani Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 3. 10. 2023, 20.45

7 mesecev

Eurocup, 1. krog

Katastrofalen evropski uvod Cedevite Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Cedevita Olimpija : Hapoel Jaka Blažič | Cedevita Olimpija je za uvod visoko izgubila. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je za uvod visoko izgubila.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je z visokim porazom vstopila v novo sezono Eurocupa. Zasedba Simoneja Pianigianija je na prvi tekmi v Tel Avivu s 73:100 morala priznati premoč Hapoelu.

Cedevita Olimpija je s porazom odprla novo evropsko sezono. Hapoel je bil ob začetku nove sezone veliko boljši tekmec, ob tem pa je ob uvodu v novo sezono zadržal dobro formo na domačih tleh, saj je lani v evropskem pokalu, kjer se je ustavil v četrtfinalu, doma izgubil le enkrat.

Hapoel Tel Aviv : Cedevita Olimpija 100:73

Dvorana Shlomo, gledalcev 3500, sodniki: Cortes (Španija), Thepenier (Francija), Giovannetti (Italija).
Hapoel Tel Aviv: Munford 21 (3:4), Beni 5 (2:3), Timor 5, Angola 11 (2:2), Hoard 18 (6:8), Zalmanson 7, Ginat 18 (2:5), Brown 15 (3:4).
Cedevita Olimpija: Stewart 11 (2:2), Armand 9, Sow 4 (2:2), Cobbs 15 (6:7), Glas 9 (3:3), Blažič 13 (1:2), Matković 11 (1:1), Ščuka 1 (1:2).
Prosti meti: Hapoel Tel Aviv 18:26, Cedevita Olimpija 16:19.
Met za tri točke: Hapoel Tel Aviv 8:22 (Munford 4, Beni, Timor, Angola, Zalmanson), Cedevita Olimpija 5:18 (Blažič 2, Armand, Cobbs, Stewart).
Osebne napake: Hapoel Tel Aviv 23, Cedevita Olimpija 21.
Pet osebnih: /.

Zasedba italijanskega trenerja Simoneja Pianigianija je bila brez pravih možnosti za uspeh. Zmaji so srečanje odprli s peterko D. J. Stewart, Amadou Sow, Justin Cobbs, Jaka Blažič in Karlo Matković. Po precej raztresenem začetku na obeh straneh so gostitelji ob glasni podpori s tribun s hitro igro hitro zagospodarili na parketu in po košu J'Covana Browna po dobrih šestih minutah igre prvič na srečanju povedli z dvomestno razliko (21:11), ob koncu prvih desetih minut pa so vodili z 28:21. 

Tudi v drugi četrtini so domači košarkarji večino časa brez težav držali dvomestno prednost, v prvem polčasu so zbrali tudi sedem skokov več od Cedevite Olimpije (25:18), ljubljanska zasedba pa je v prvih 20 minutah izgubila kar 12 žog, na drugi strani Hapoel le štiri. Izraelska ekipa, ki prav tako ni preveč blestela na parketu, a je še vedno pokazala dovolj za vodstvo, se je na glavni odmor podala s prednostjo 48:36, Stewart je bil prvi strelec z 11 točkami, Cobbs jih je dodal šest. Pri Hapoelu je bil najbolj razpoložen Brown s 13 točkami.

Cedevita Olimpija je bila večino tekme nemočna, Justin Cobbs je bil na koncu s 15 točkami najbolj učinkovit. | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija je bila večino tekme nemočna, Justin Cobbs je bil na koncu s 15 točkami najbolj učinkovit. Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Tudi v drugem polčasu so bili gostitelji ves čas vsaj korak pred slovensko ekipo, ki je iz minute v minuto zaostajala z višjo razliko. Slabe štiri minute pred koncem je prednost Hapoela narastla na +25 (90:65). Cedevita Olimpija je na koncu izgubila kar 23 žog, Hapoel je na koncu vknjižil 27 asistenc, Olimpija pa le 11. Hapoel je na koncu slavil s 100:73. V ljubljanskem moštvu je bil na koncu s 15 točkami najbolj učinkovit Cobbs, Blažič je 13 točkam dodal pet skokov, Matković pa je dosegel 11 točk. Xavier Munford je za Hapoel dosegel 21 točk.

"Tekme nismo odprli na pravi način. Izgubili smo preveč žog in to je tisto, na kar sem opozarjal pred začetkom srečanja. Ko tekmeci igrajo s takšno energijo in se na hitro oddaljijo, je ekipam, kot je naša, ki se še ne pozna dovolj dobro, težko zmanjšati razliko in odgovoriti. Če ne bomo našli načina, kako odgovoriti na tekmečevo igro v takšnem vzdušju, bo za nas težko. Ko smo videli, da zaostanka ne moremo več zmanjšati, smo se vdali. Vsak od fantov je začel razmišljati o svojih napakah, na takšen način pa nam je padla samozavest. To je pri Hapoelu nevarno, saj domačini takoj, ko zavohajo kri, postanejo morski psi. Začetek in konec tekme sta bila slaba. Zavedali smo se, da je med ekipama razlika v formi, izkušnjah, medsebojnem poznavanju in inteziteti. Takšni porazi morajo biti za nas dodatna motivacija. Tudi v Beogradu nas čaka težka tekma, edini način, da napravimo korak naprej, pa je, da še naprej delamo," je po koncu dejal Pianigiani.

Cedevita Olimpija v tej sezoni Eurocupa igra v skupini A skupaj z Juventutom, Bešiktašem, Umano Reyer iz Benetk, Hapoelom, Londonom, Parizom, Hamburgom, Prometejem in Vilniusom. Prvi dve ekipi iz dveh desetčlanskih skupin se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, moštva od tretjega do šestega mesta pa bodo igrala kvalifikacije za preostala štiri mesta. Cedevita Olimpija bo v naslednjem krogu v sredo, 11. oktobra, v Stožicah gostila Joventut Badalono.

Eurocup, 1. krog:

Torek, 3. oktober:

Sreda, 4. oktober:

Lestvici:

Preberite še:

Simone Pianigiani Cedevita Olimpija
Sportal Spomin na nočno moro še kako živ, Italijan opozarja
FMP : KK Krka Jurij Macura
Sportal Krka po podaljšku in drami odnesla celo kožo, uspešna tudi Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija Helios Edo Murić
Sportal Boleča izpoved slovenskega košarkarja
Ne spreglejte