Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2023,
21.05

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

3

Natisni članek

MZT skopje ABA liga ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 7. 2. 2023, 21.05

1 leto, 2 meseca

LIGA ABA, 18. KROG

Cedeviti Olimpiji spodrsnilo še pri zadnji ekipi lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

3

Cedevita Olimpija Umano Reyer Marko Jeremić | Cedevita Olimpija je doživela boleč poraz v Skopju. | Foto Grega Valančič/Sportida

Cedevita Olimpija je doživela boleč poraz v Skopju.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Cedevita Olimpija je v 18. krogu lige ABA izgubila obračun z najslabšo ekipo tekmovanja v Skopju. Tamkajšnji MZT je Ljubljančane, ki so sicer v sredo dosegli tretjo zmago v tej sezoni Eurocupa, premagal z 79:74. Zmaji so tako doživeli še tretji zaporedni poraz v jadranski ligi, medtem ko v Skopju slavijo šele tretjo zmago v sezoni.  V zadnji tekmi kroga je bila Cibona za točko boljša od Borca.

Sportal Še verjamejo v čudež

Ljubljanski košarkarji so niz porazov - izgubili so dve tekmi v ligi Aba in dve v evropskem pokalu - prekinili sredi tedna s tretjo zmago v evropskem pokalu proti Benetkam. Danes jih je v regionalni ligi čakalo gostovanje v makedonski prestolnici, kjer bi z zmago spet povečali možnosti, da ostanejo med prvimi štirimi ekipami lige.

Na prvi medsebojni tekmi v sezoni so oktobra v Ljubljani zmaji zmagali s 93:73, teoretično bi tudi danes morali biti v prednosti, saj je bila skopska ekipa pred tekmo na zadnjem mestu lestvice. A razpletlo se je slabo za slovensko ekipo, ki je po bledi predstavi doživela peti poraz v regionalnem tekmovanju, skopska pa je dosegla šele tretjo zmago.

Prvo četrtino so gostje sicer dobili, potem pa prepustili pobudo domačim. Čeprav je bila prednost Skopja večino časa majhna, ob polčasu šest, pred zadnjo četrtino pa štiri točke, se zeleno-oranžnim nikakor ni uspelo približati.

Josh Adams je dosegel 15 točk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Josh Adams je dosegel 15 točk. Foto: Grega Valančič/Sportida

A v zadnji četrtini so imeli še možnost za drugačen razplet. Po trojki Yogija Ferrella in prostih metih Josha Adamsa so izenačili na 64:64. Domači pa so imeli odgovor, trojka in prosta meta Michaela Caffeyja in koš Abdula Malika Abuja so manj kot minuto pred koncem poskrbeli za 74:66, te razlike pa gostom ni uspelo nadoknaditi.

Adams je tekmo končal pri 15 točkah, po 12 sta jih dodala Edo Murić in Karlo Matković.

"Zaslužena zmaga MZT-ja, ki je igral odlično in z veliko energije. Mi žal nismo odgovorili s pravo energijo, nismo bili koncentrirani, hkrati pa nismo imeli razpoloženih igralcev. Na koncu je vse skupaj rezultiralo v zmago domačinov," je bil po tekmi jedrnat trener zmajev Jurica Golemac. "Borili smo se do konca, a doživeli poraz. Zagotovo je to poraz, ki si ga ne bi smeli dovoliti," pa je povedal Josh Adams.

Naslednja tekma v ligi Aba čaka Ljubljančane 11. februarja, ko bodo gostovali pri beograjski ekipi FMP.

Liga ABA, 18. krog:

Petek, 3. februar:

Sobota, 4. februar:

Nedelja, 5. februar:

Torek, 7. februar:

Lestvica: 

Preberite še:

Cedevita Olimpija Umano Reyer Edo Murić Josh Adams
Sportal V Ljubljani posijal žarek upanja
Sportal Iskreno opravičilo Jurice Golemca
Ne spreglejte