Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2022,
20.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Mornar Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA

Torek, 27. 12. 2022, 20.40

1 leto, 2 meseca

Liga ABA, 12. krog

Odlična Cedevita Olimpija do krasne zmage v Hali Tivoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Eurocup Cedevita Olimpija Cluj Yogi Ferrell | Ljubljančani so se od leta 2022 poslavili z visoko zmago nad Mornarjem. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ljubljančani so se od leta 2022 poslavili z visoko zmago nad Mornarjem.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Z današnjo tekmo v Hali Tivoli se je končal močno razpotegnjen 12. krog košarkarske lige ABA. Cedevita Olimpija je po imenitni predstavi s 100:79 premagala črnogorski Mornar. Na vrhu lestvice kraljujeta beograjska velikana Partizan in Crvena zvezda.

Cedevita Olimpija je zdaj četrta ekipa lige ABA, zmaga nad Mornarjem je bila njena deveta v tej sezoni jadranske lige, ob tem pa so Ljubljančani doživeli le dva poraza. 

Trener zmajev Jurica Golemac se je moral tudi tokrat znajti brez Zorana Dragića, ki je odsoten zaradi zdravstvenih težav (bakterijsko vnetje) z levim komolcem. Pred Dragićem je nekaj dni prisilnega počitka, med katerim mora povsem mirovati, zaradi zdravstvenih težav pa bo s parketa odsoten daljše obdobje, so sporočili iz ljubljanske ekipe.

Olimija je dosegla še šesto zaporedno zmago v tem regionalnem tekmovanju. Ta je bila povsem zaslužena, saj je Olimpija, ki je za dve točki metala 76-odstotno (iz igre 59,5-odstotno) vodila celo tekmo z izjemo uvodnih minut.

Olimpija je v drugi polovici prve četrtine prišla do prve otipljive prednosti, z 11 točkami naskoka je začela drugih deset minut. V teh se je gostom uspelo z -13 približati na -5, toda domačini so znova bolje odigrali v drugi polovici četrtine in spet prišli do dvomestne prednosti. Na glavni odmor pa so nesli devet točk zaloge.

Eno od zabijanj Alena Omića:

Ljubljančani so dobro začeli tretjo četrtino in hitro prišli do vodstva s 63:42, pozneje so se tekmeci iz Črne gore malce približali, tako da sta šli ekipi v zadnjih deset minut ob razliki 15 točk. To pa so gostitelji ohranjali tudi v zadnji četrtini oziroma jo še povečali na 21 točk. Alen Omić je takrat zadel s polaganjem za 94:73 ter tako tri minute pred koncem potrdil novi točki za ljubljansko zasedbo, poroča STA.

Najboljši strelec ljubljanske zasedbe je bil danes Alen Omić z 18 točkami (met 8/9 za dve, 2/2 prosti), tem pa je dodal še osem skokov in dve asistenci. Amar Alibegović je zmagi prispeval 17 točk (8/12 met iz igre, 1/2 prosti), po 15 pa še Joshua Adams in Karlo Matković. Yoggi Ferrell je dosegel dvojnega dvojčka (13 točk, 10 asistenc). Pri gostih sta z 18 točkami izstopala Daron Russell (ob tem še 12 asistenc) in Marko Pecarski (8 skokov.)

Naslednja jadranska tekma Olimpijo čaka 2. januarja, ko se bo v Beogradu pomerila z Mego.

Liga ABA, 12. krog:

Četrtek, 22. december:

 Petek, 23. december:

 Sobota, 24. december:

 Nedelja, 25. december:

Torek, 27. december:

Lestvica: 

Preberite še:

Cedevita Olimpija Umano Reyer Yogi Ferrell
Sportal Stotica Cedevite Olimpije, ko je vodila tudi za 36 točk
pokal Spar, košarka splošna, košarkarska žoga
Sportal Petrović ni več trener skopskih košarkarjev
Ne spreglejte