Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 10. 2021,
17.43

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

1

Natisni članek

Rick Carlisle Donnie Nelson Mark Cuban Haralabos Voulgaris Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Petek, 22. 10. 2021, 17.43

2 leti, 6 mesecev

Haralabos Voulgaris prekinil molk

Javil se je "Dončićev sovražnik" Voulgaris: V Dallasu je bilo kot v telenoveli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

1

Luka Dončić - Dallas Mavs | Oglasil se je kontroverzni Haralabos Voulgaris, človek, ki ga Luka Dončić ni posebej maral. | Foto Guliverimage

Oglasil se je kontroverzni Haralabos Voulgaris, človek, ki ga Luka Dončić ni posebej maral.

Foto: Guliverimage

V lanski sezoni lige NBA je bilo v taboru Dallas Mavericks napeto, prihajalo naj bi do vse večjih nesoglasij med prvim zvezdnikom ekipe Luko Dončićem ter strokovnim štabom, za enega od krivcev za takšno stanje pa je bil osumljen statistik, nekdanji hazarder Haralabos Voulgaris. Ta naj bi šel Dončiću še posebej na živce. Povsem neupravičeno, je v nedavnem pogovoru v podkastu za ameriški športni medij ESPN dejal Voulgaris.

Delovno okolje v teksaškem klubu Dallas Mavericks je bilo kot kakšna telenovela, pogovor Voulgarisa za ESPN povzema časnik Dallas News, sebe je predstavil kot žrtev kaotičnih razmer, ob koncu sezone pa je zapustil ladjo, kot tudi glavni trener Rick Carlisle in športni direktor Donnie Nelson, ki sta leta 2011 Mavericks pripeljala do edinega naslova prvaka lige NBA.

Luka Dončić
Sportal Brez panike

Trdi, da ni on Dončiću gestikuliral, naj se umiri

Voulgaris je širši javnosti postal znan junija letos, ko je izčrpen članek o tem "mojstru statistike in športnim direktorjem v senci" objavila revija The Athletic. V članku je bilo razkrito, da se Voulgaris ne ujame z Luko Dončićem, pa tudi, da je odnos Ljubljančana z glavnim trenerjem Carlislejem vse prej kot dober. Carlisle naj bi sicer zelo cenil Voulgarisove statistične podatke, medtem ko Donnie Nelson nekdanjega hazarderja, ki ga je v klub pripeljal lastnik Mark Cuban, ni maral.

Luka Dončić Dallas
Sportal Dončićev "sovražnik" zapušča Dallas

Od tod verjetno tudi Dončićeva antipatija do Voulgarisa, saj je znano, da sta imela Dončić in Nelson odličen odnos. Voulgaris pa zanika, da bi drugače imel kakšen neposreden stik s slovenskim košarkarskim zvezdnikom. Tega je močno razburila gesta na eni od februarskih tekem, ko je Dončić besnel na sodnika, Voulgaris pa naj bi mu pokazal, naj se umiri. Seveda je bil učinek ravno nasproten, a Voulgaris pravi, da ni bil on tisti, ki je Dončiću gestikuliral, pač pa je bil to Cuban, ki je sedel poleg njega. "Misel, da bi mu jaz govoril, naj se umiri, je absurdna. Po tem pa nihče ni imel poguma, da bi mu razložil, da nisem jaz gestikuliral," je pred dnevi povedal Voulgaris.

V Dallasu je zdaj nova ekipa, nov trener Jason Kidd, pa nov športni direktor Nico Harrison, lastnik Mark Cuban je odpustil tudi Voulgarisa, vse, da bi bil Luka Dončić kar najbolj zadovoljen. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V Dallasu je zdaj nova ekipa, nov trener Jason Kidd, pa nov športni direktor Nico Harrison, lastnik Mark Cuban je odpustil tudi Voulgarisa, vse, da bi bil Luka Dončić kar najbolj zadovoljen. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Pravi športni direktor je Cuban, on je alfa, to je njegov klub"

Za Nelsona ni našel pozitivnih besed. "On je prekupčevalec, ko se rokuješ z njim, moraš preveriti, ali še imaš zapestno uro," pravi o nekdanjem športnem direktorju kluba, ki po njegovem mnenju to nikoli ni zares bil: "Pravi športni direktor je Cuban, on je alfa, to je njegov klub." Pohvalil se je, da je v resnici on predlagal, da na naboru leta 2018 izberejo Dončića, on naj bi Carlisleju predlagal, da Kristapsa Porzingisa v končnici prejšnje sezone odmakne stran od koša, pred leti pa naj bi Cubana prepričeval, naj na naboru izbere Giannisa Antentokounpa.

Za ESPN je priznal, da je njegova osebnost sicer težavna, pravi tudi, da je s košarko najverjetneje opravil. Danes ima Dallas novega trenerja Jasona Kidda in novega športnega direktorja Nica Harrisona in stanje so je po Voulgarisovem mnenju stabiliziralo: "Vsi se kar naenkrat odlično razumejo. Morda pa sem prispeval k nečemu dobremu."  

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončić doživel brodolom
Igor Kokoškov Luka Dončič
Sportal Cenjeni srbski strokovnjak, ki spet pomaga zvezdniku Luki Dončiću
LeBron James
Sportal Slovencev ni med 76 najboljšimi igralci NBA vseh časov
Ne spreglejte