Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 3. 2023,
22.45

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Fenerbahče Mike Tobey Valencia Klemen Prepelič Olympiakos Pirej Real Madrid Barcelona Evroliga

Petek, 17. 3. 2023, 22.45

1 leto, 1 mesec

EVROLIGA, 29. KROG

Prepelič obsedel na klopi, Partizan z izjemno zadnjo četrtino, Barcelona boljša od Zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Klemen Prepelič Valencia | Klemen Prepelič je imel v zadnjih dneh nekaj umetno ustvarjene drame z Valencio. | Foto Guliver Image

Klemen Prepelič je imel v zadnjih dneh nekaj umetno ustvarjene drame z Valencio.

Foto: Guliver Image

Z obračunom med prvaki Anadolu Efesom in Partizanom se je začel 29. krog evrolige. S 97:84 so slavili Beograjčani. Olympiacos je s 74:72 premagal Žalgiris in z 21. zmago potrdil prvo mesto. Valencia Klemna Prepeliča je z 82:80 premagala Fenerbahče. Slovenski reprezentant je bil v kadru, a ni igral. V petek je Bayern brez Žana Marka Šiška izgubil proti Albi, Mike Tobey pa je za Barcelono, ki je premagala Crvenmo zvezdo, odigral sedem miut in v tem času naredil eno osebno napako.

Klemen Prepelič se je vrnil v dvanajsterico trenerja Alexa Mumbruja, potem ko na zadnji tekmi španske lige ni bil v kadru, kar je dvignilo veliko prahu v španskih medijih. A četudi je bil slovenski reprezentant v kadru za tekmo 29. kroga evrolige s Fenerbahčejem, pa ga trener kot edinega ni poslal na parket. Brez njegove pomoči so z 82:80 presenetili ekipo, ki je na mestih, ki vodijo v končnico. Za Valencio je to 14. zmaga, s katero so na 11. mestu. Z 18 točkami in sedmimi skoki je izstopal Bojan Dubljević. S 23 točkami je bil na nasprotni strani še bolj učinkovit Marko Gudurić, ki pa je zgrešil zadnji met za preobrat.

Košarkarji Olympiakosa so gostovali v Kaunasu in se veselili tesne zmage s 74:72, s katero so potrdili prvo mesto na razpredelnici. Razplet tekme je bil zelo zanimiv. Gostitelji so v zadnjem delu zaostajali s 54:65, nato pa dobro minuto pred koncem povedli z 72:70. Najprej je izenačil Shaquielle McKissic, ki je zadel dva od treh prostih metov. Ko je Edgaras Ulanovas zgrešil v naslednjem napadu, pa je goste do zmage popeljal Saša Vezenkov, ki je bil s 25 točkami tudi najbolj razpoložen košarkar na parketu. Ulanovas je zgrešil tudi zadnji met na tekmi.

Džanan Musa | Foto: AP / Guliverimage Džanan Musa Foto: AP / Guliverimage Partizan je z izjemno zadnjo četrtino, ki jo je dobil s 34:20, premagal branilca naslova Anadolu Efes (97:84). Pet košarkarjev beograjskega kluba je doseglo dvomestno število točk, z 19 točkami prvi strelec Kevin Punter. Za Efes je Will Clyburn dal 22 točk. Partizan se je tako s 16. zmago utrdil v prvi osmerici, ki vodi v končnico. Efes pa je še naprej zunaj nje, saj ima 14 zmag in 15 porazov.

Fantastično tekmo je odigral nekdanji košarkar zagrebške Cedevite Džanan Musa, ki je za zmago Reala Madrida dal kar 27 točk. Milansko Olimpio so premagali z 91:87, kar je njihova 20. zmaga. Eno manj imajo od vodilnega Olympiacosa.

V petek je Barcelona Mika Tobeyja s 85:79 premagala Crveno zvezdo. Katalonci so prišli do 19 zmage v sezoni in se s tem izenačila z Monacom na tretjem mestu lestvice.

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Klemen Prepelič
Sportal Prepelič sporoča, da ni suspendiran. Opravičilo novinarja.

Evroliga, 29. krog:

Četrtek, 16. marec:

Petek, 17. marec:

Lestvica:

Alex Mumbru
Sportal Po Prepeliču se je zdaj oglasil še trener
Ne spreglejte