Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2024,
22.30

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Paris Basketball Zoran Martić Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 7. 2. 2024, 22.30

2 meseca, 2 tedna

EUROCUP, 18. KROG

Za konec klavrne evropske sezone še popoln polom, preplah pri Blažiču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
EuroCup: Paris Basketball - Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je s pravim polomom v Parizu končala evropsko sezono. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je s pravim polomom v Parizu končala evropsko sezono.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo končali klavrno evropsko sezono. V obračunu zadnjega, 18. kroga rednega dela EuroCupa so se v francoski prestolnici pravkar pomerili z vodilno ekipo tekmovanja Paris Basketball in izgubili s 66:119. V tej evropski sezoni so zmagali le enkrat. Jaka Blažič je v tretji četrtini prejel udarec v predel očesa in je zato srečanje končal predčasno.

"Skušali bomo pustiti čim boljši vtis in zaključiti evropsko sezono najbolje, kot se da," je pred odhodom v Francijo napovedal ljubljanski strateg Zoran Martić. A tekma v francoski prestolnici je bila za Ljubljančane bržčas najslabša v sezoni, gostitelji so jo premagali kar s 119:66 in se veselili že 17. zmage v letošnjem evropskem pokalu. Parižani so edini poraz v rednem delu sezone doživeli 21. novembra lani, ko so na domačem parketu klonili proti Bešiktašu (63:68).

Ljubljančani so v osemnajstih tekmah dosegli le eno zmago proti nemškemu Hamburgu, na preostalih dvobojih so bili Pariz, izraelski Hapoel Shlomo Tel Aviv, angleški London Lions, španski Joventut, turški Bešiktaš, ukrajinski Prometej Slobožanske, italijanski Umana Reyer in litovski Wolves Vilnius po dvakrat boljši od slovenskega prvaka.

Ljubljančani so v tej sezoni EuroCupa le enkrat zmagali. | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Ljubljančani so v tej sezoni EuroCupa le enkrat zmagali. Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Sredin obračun v Parizu se je za zmaje že začel obupno, Zoran Martić je moral že po minuti in desetih sekundah igre vzeti minuto odmora, ko so njegovi varovanci zaostajali z 0:8. Nadaljevalo se ni nič bolje za slovenske prvake, domači so si z odličnim metom - za tri točke je znašal kar 11:15, za dve točki pa 14:22 - že v prvih dvajsetih minutah tekme nekajkrat priigrali prednost 28 točk.

Ljubljančani so bili tudi v drugem polčasu povsem nebogljeni. Z boljšimi, višjimi in hitrejšimi domačimi košarkarji se v dvorani Georges Carpentier niso mogli kosati, mesto luči so zapustili z visokim porazom. Njihov najvišji zaostanek na tekmi je znašal 55 točk (64:119). V tretji četrtini je udarec v oko prejel še ljubljanski kapetan Jaka Blažič in zapustil igro, dotlej je dosegel 12 točk. Najboljši strelec Olimpije je bil Justin Cobbs z 18 točkami, pri gostiteljih pa sta jih po 20 prispevala Nadir Hifi in Tyson Ward. 

Blažič srečanje končal predčasno

Jaka Blažič je v tretji četrtini prejel udarec v predel očesa. V nadaljevanju tekme ni več stopil na parket, po tekmi pa so ga odpeljali tudi k specialistu, da vidijo, kakšna je situacija s poškodbo, so po tekmi sporočili iz ljubljanskega kluba.

Eurocup, 18. krog:

Torek, 6. februar

Sreda, 7. februar

Lestvici:

Preberite še:

Alen Omić
Sportal Poleti so se mu odpovedali, zdaj znova odpira vrata Stožic
Krka SC Derby
Sportal Cedevita Olimpija mukoma do zmage, visok poraz Krke
Ne spreglejte