Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2024,
2.58

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Metropolitans 92 Alen Omić Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 7. 2. 2024, 2.58

2 meseca, 2 tedna

Alen Omić

Poleti so se mu odpovedali, zdaj znova odpira vrata Stožic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Alen Omić | Alen Omić ni več član ekipe Metropolitans. | Foto Guliverimage

Alen Omić ni več član ekipe Metropolitans.

Foto: Guliverimage

Alen Omić je v ponedeljek uradno zapustil Metropolitans 92 in bo sezono nadaljeval pri svojem nekdanjem klubu Cedeviti Olimpiji, poročajo številni francoski mediji. Omić bo v Ljubljani skušal zapolniti vrzel po odhodu Karla Matkovića, ki se je po sobotni tekmi z Borcem odpravil v ZDA.

Čeprav uradne potrditve slovenskih prvakov še ni, je bolj ali manj jasno, da se Alen Omić po koncu lanske sezone znova vrača v zmajevo gnezdo. Kot poročajo francoski mediji in je uradno potrdil tudi klub, je Omić v ponedeljek dokončno zapustil vrste francoske ekipe Metropolitans, ki je po 22 tekmah v francoski ligi LNB le pri treh zmagah in je na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, ob tem pa se aktualni francoski podprvak, za katerega je še do lani igral NBA-zvezdnik Victor Wembanyama, spopada s številnimi težavami.

Klub so že med sezono zapustili Dee Bost, Grant Sherfield, Josh Carlton, Amar Gegić, Jordan Theodore in zdaj še Omić, na izhodnih vratih pa naj bi bil tudi Matthieu Gauzin, tako da je ogroženo celo nadaljevanje sezone francoskega prvoligaša. Kot uradni razlog za Omićev odhod so pri francoskem klubu navedli družinske razloge. Čeprav naj bi bil razlog za odhod predvsem ponudba Cedevite Olimpije, pa naj bi pri odločitvi centra veliko vlogo odigrala tudi njegova družina, ki je ob njegovi selitvi v Francijo ostala v Sloveniji, kjer si je v zadnjih letih ustvarila dom.

Omić je bil še v prejšnji sezoni član Cedevite Olimpije, a so iz najmočnejšega slovenskega kluba pred začetkom nove sezone avgusta sporočili, da nanj ne računajo več. Iz Ljubljane je poleti odšel v kitajsko ekipo Guangxi Weizhuang, nato pa se je od tam v začetku novembra preselil v Francijo, kjer je z ekipo Metropolitans 92 iz Pariza podpisal pogodbo do konca te sezone, a se je tudi to sodelovanje končalo predčasno. 

216 centimetrov visoki košarkar bo tako še tretjič v svoji karieri oblekel dres ljubljanskega kluba. Dres slovenskih prvakov je pred lansko sezono že nosil med letoma 2012 in 2015 ter bil s svojo energijo vselej ljubljenec občinstva. V Ljubljani so po odhodu Karla Matkovića vneto iskali zamenjavo, ki bi zapolnila vrzel pod obema obročema, kot kaže, pa so jo zdaj našli v Omiću. Ta je v svoji karieri med drugim igral še za Zlatorog, Gran Canario, Anadolu Efes, Malago, Hapoel Jerusalem, Crveno zvezdo, Budućnost in Olimpio Milano. Omić je nazadnje za francoski klub v povprečju dosegal 15,6 točke in 10,6 skoka na tekmo.

Preberite še:

Krka SC Derby
Sportal Cedevita Olimpija mukoma do zmage, visok poraz Krke
Karlo Matković Cedevita Olimpija
Sportal Iz Ljubljane z vstopnico v svet Luke Dončića
Cedevita Olimpija London Lions Jaka Blažič
Sportal Blažič in Matković blestela, slovo vseeno žalostno
Ne spreglejte