Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 2. 2023,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

3

Natisni članek

Jurica Golemac Prometej Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Eurocup

Sreda, 8. 2. 2023, 20.00

1 leto, 2 meseca

EUROCUP, 14. KROG

Nov polom Cedevite Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

3

Cedevita Olimpija : Prometej Alen Omić | Cedevita Olimpija je bila v Kaunasu brez možnosti. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je bila v Kaunasu brez možnosti.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so na obračunu 14. kroga rednega dela EuroCupa s kar 68:94 klonili na gostovanju v Kaunasu, kjer domače tekme igra vodilna ekipa skupine A, ukrajinski Prometej.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 14. krogu evropskega pokala zabeležili še 11. poraz in so še korak dlje od uvrstitve v nadaljnje tekmovanje. Ljubljančani, ki le s tremi zmagami ostajajo na zadnjem mestu v skupini, so igrali preslabo v obrambi, da bi lahko računali na ugodnejši izid, ki bi jim prinesel zmanjšanje zaostanka za želenim osmim mestom. 

Ekipi sta bili izenačeni le v prvi četrtini, ob slabšem zaključku prvih desetih minut Cedevite Olimpije pa je prvi del s 25:24 pripadel gostiteljem. Zatem je sledil mrk v igri ljubljanske ekipe, Prometej je z delnim izidom 9:0 prvič na tekmi povedel z dvomestno razliko (34:24), zaradi razburja je tehnično napako prejel še Jurica Golemac. Gostitelji so tudi v nadaljevanju vodili, ob polčasu je semafor kazal 52:43. Košarkarji Prometeja so v prvem polčasu zadeli osem trojk. Pri Cedeviti Olimpiji je bil v prvih 20 minutah s 14 točkami prvi strelec Alen Omić, Josh Adams jih je dosegel devet.

Tekmo sta ekipi odprli z minuto molka v spomin na žrtve potresov v Turčiji in Siriji. | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Tekmo sta ekipi odprli z minuto molka v spomin na žrtve potresov v Turčiji in Siriji. Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

V drugem polčasu se slovenskim prvakom ni več uspelo približati Prometeju, ki je samo še poviševal svojo prednost, odločitev o zmagovalcu pa je tako padla že kar nekaj minut pred koncem srečanja. V ljubljanski zasedbi je bil na koncu s 16 točkami in sedmimi skoki najučinkovitejši Omić, dvomesten je bil z desetimi točkami le še Ferrell. Pri Prometeju je D. J. Stephens dosegel kar 28 točk.

"Čestitke Prometeju za zmago. Mi smo zdržali 15 minut, nato pa smo izgubili energijo z rotacijami. Nismo imeli samozavesti in dobrega pretoka žoge. V drugem polčasu se nam je dvakrat uspelo približati na manj kot deset točk zaostanka, a žal moči za več ni bilo," je po koncu dejal strateg Golemac. "Poraz boli. Moramo iti naprej. Moramo se boriti do konca. Moramo se zapreti v našo dvorano, trenirati, obdržati dvignjene glave in ostati pozitivni," pa je po visokem porazu dejal prvi strelec Cedevite Olimpije Omić.

Ljubljanska ekipa, ki ima zdaj res le še teoretične možnosti za osmo mesto, bo v 15. krogu gostila litovsko ekipo Lietkabelis Panevežys.

Prometej : Cedevita Olimpija 94:68

Dvorana Žalgiris Arena, gledalcev 350, sodniki: Bissang (Francija), Giovanetti (Italija), Hadžić (Hrvaška).
Prometej: Dickey 2 (2:2), Clavell 8 (2:2), Lukašov 8 (2:2), Agada 16 (7:9), Balvin 9 (3:3), Kennedy 2, Stephens 28 (2:3), Sanon 11 (6:7), Sidorov 10 (5:6).
Cedevita Olimpija: Ferrell 10 (2:2), Radovič 6, Jeremić 3, Murić 8, Mulalić 2, Adams 9 (3:4), Matković 4 (2:4), Gnjidić 3 (1:1), Omić 16 (6:8), Dragić 7.
Prosti meti: Prometej 29:34, Cedevita Olimpija 14:19.
Met za tri točke: Prometej 13:31 (Stephens 6, Clavell 2, Lukašov 2, Agada, Sinon, Sidorov), Cedevita Olimpija 6:23 (Murić 2, Adams 2, Jeremić, Dragić).
Osebne napake: Prometej 21, Cedevita Olimpija 24.
Pet osebnih: /.

Eurocup, 14. krog:

Torek, 7. februar:

Sreda, 8. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Cedevita Olimpija Umano Reyer Marko Jeremić
Sportal Cedeviti Olimpiji spodrsnilo še pri zadnji ekipi lige
Cedevita Olimpija : Budućnost liga ABA Alen Omić
Sportal Ukrajinsko opozorilo in ena najtežjih nalog v sezoni

 

Ne spreglejte