Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 12. 2023,
19.46

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Evropski Pokal Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 27. 12. 2023, 19.46

4 mesece

EUROCUP, 13. KROG

Olimpija tokrat pokazala pravi obraz, za prvo zmago pa vseeno ni bilo dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija ostaja brez zmage v EuroCupu. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija ostaja brez zmage v EuroCupu.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Areni Riga s 100:105 izgubili obračun 13. kroga rednega dela EuroCupa z ukrajinskim Prometejem. Slovenski prvaki tako ostajajo še brez zmage v tej sezoni evropskega pokala. 

Ljubljančani v evropskem pokalu ostajajo brez zmage po 13 tekmah in so na zadnjem mestu v skupini A. Za Prometej je to bila sedma zmaga in ostaja v boju za končnico.

Izbranci trenerja Simoneja Pianigianija bi z zmago ohranili teoretične možnosti za preboj v končnico, po današnjem porazu pa možnosti za preboj med najboljših 12 ekip slovenski prvaki nimajo več.

V današnjem dvoboju sta bili ekipi precej strelsko razpoloženi. Ljubljančani so v začetku držali prednost v svojih rokah, po košu Jake Blažiča je bilo 13:7. Izenačeno prvo četrtino je Cedevita Olimpija na koncu dobila s šestimi točkami prednosti (30:24).

V drugi četrtini se slovenski zasedbi ni uspelo odcepiti od tekmeca, Prometej je vseskozi držal stik, nato pa sredi četrtine tudi povedel z 42:41. Blažič je z metom za tri točke Cedevito Olimpijo znova popeljal v vodstvo (45:42). Obe ekipi sta bili še naprej razpoloženi v napadu, prednost se je nekajkrat izmenjala, ob polčasu pa so domačini vodili za pet točk (60:55).

Cedevita Olimpija | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Tudi po glavnem odmoru sta ekipi nadaljevali v enakem slogu. Gregor Glas je s trojko Cedevito Olimpijo popeljal do vodstva 70:67, a Ljubljančani na tem niso gradili. Dvoboj je ostal izenačen, v sklepno četrtino pa je Prometej nesel točko prednosti (78:77).

Po trojki Blažiča je slovenska zasedba povedla s 87:83, vendar je bil pred končnico tekme izid znova izenačen. Tri minute pred koncem je bilo 91:91, minuto in pol pred iztekom časa pa 98:98. Toda končnica se ni razpletla po željah Ljubljančanov, bolj zbrani so bili košarkarji Prometeja, odločilno pa so povedli 38 sekund pred koncem, ko je za +5 (103:98) zadel Ronald March.

Pri Cedeviti Olimpiji je bil s 26 točkami, osmimi skoki in petimi podajami najuspešnejši Blažič, Justin Cobbs je pristavil 23, Karlo Matković pa 17 točk. Za ukrajinsko zasedbo sta po 17 točk dosegla Gian Clavell in Tai Odiase.

"Zato je tudi težko sprejeti poraz"

"Nimam veliko za reči o sami tekmi. Igralci so pokazali karakter in na njih sem lahko le ponosen. V Rigo smo prišli zdesetkani, poskusili varčevati z energijo z uporabo osebnih napak in igranjem cone v prvi polovici, izkoriščali smo ‘miss-matche’, čeprav je Prometej dobra ekipa. Naša predstava je bila dobra, pokazali smo naše kvalitete in bili po statističnem podatku učinkovitosti celo boljši tekmec. Zato je tudi težko sprejeti poraz. Ponosen sem na odnos igralcev in vloženo delo. Vsi si zaslužijo čestitke, a še nas čaka delo. Lahko smo boljši. V regionalni ligi nas čakajo pomembne tekme, na katerih se moramo izkazati," je po tekmi povedal trener zmajev Pianigiani.

Ljubljančane naslednja tekma evropskega pokala čaka 9. januarja, ko bodo gostovali pri ekipi Wolves Vilnius.

Eurocup, 13. krog:

Torek, 26. december:

Sreda, 27. december:

Lestvici:

Preberite še:

Cedevita Olimpija Justin Cobbs
Sportal Krka do prve domače zmage v sezoni, Olimpija trepetala, polom Partizana
Ne spreglejte