Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 3. 2018,
19.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 30. 3. 2018, 19.00

6 let

Na nabor že letos

Dvomov ni več: Luka Dončić se je prijavil na nabor lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05
Luka in Saša Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Luka Dončić se je prijavil na nabor lige NBA, je novinarki 24 ur potrdil zastopnik slovenskega bisera Bill Duffy. Po koncu sezone se bo tako poslovil od Reala in se udeležil poletnega NBA-tabora, nato pa oblekel dres ene od ekip lige NBA.

Novinarka 24 ur Milena Novak se je v Oaklandu pogovarjala z zastopnikom Luke Dončića. Ta ji je potrdil, da se bo njegov varovanec že po tej sezoni prijavil na nabor lige NBA. In dodal, da si želi, da bi 19-letni branilec zaigral za Phoenix Suns, ki bi ga v prihodnji sezoni lahko prevzel nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Duffy meni, da bi bilo to ključno za še hitrejši razvoj slovenskega talenta.

Sonca pa niso edina, ki se seveda zanimajo za košarkarja Reala. Tukaj so tudi Miami Heat, kjer že igra Goran Dragić, in drugi klubi. Predsednik franšize Miami Heat Pat Riley ne skriva, da bi v svoji ekipi imel tako Dragića kot tudi Dončića, še poročajo na slovenski komercialni televiziji. Kako tudi ne, saj je dobro videl, kako dobro deluje slovenska naveza na zadnjem evropskem prvenstvu, ko je imenovani dvojec Slovenijo popeljal do zlatega odličja.

Najboljši v evroligi

Čeprav mu v zadnjem času ne gre vse po načrtih, nekaj težav je imel tudi s poškodbo, lahko rečemo, da je za Dončićem sanjska sezona. V evroligi je trenutno je z indeksom 22,72 daleč najboljši posameznik tega močnega tekmovanja in tretji najboljši strelec (16,80). V tem elementu sta pred njim le Aleksej Šved (21,66) in Nando De Colo (17,14).

Dokumentarec o Luki Dončiću:

ESPN ga je uvrstil na prvo mesto, zdaj je peti

Že dolgo je znano, da je Dončić eden od glavnih kandidatov za prvi izbor. Pred enim mesecem ga je ameriška športna mreža ESPN v svoji simulaciji izbora prvič postavila na prvo mesto. Na spletni strani nbadraft.net, ki je zadnjo simulacijo objavila v četrtek, je Luka Dončić na petem mestu. Pred njim so DeAndre Ayton, Marvin Bagley, Michael Porter in Mohamed Bamba.

Ne spreglejte