Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 11. 2023,
14.30

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

Eurocup Rašid Mahalbašić Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 28. 11. 2023, 14.30

5 mesecev

Rašid Mahalbašić

Potrjena okrepitev Cedevite Olimpije pod obročem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Rašid Mahalbašić | Podpisal je pogodbo, ki mu omogoča odhod, v kolikor prejme boljšo ponudbo. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Podpisal je pogodbo, ki mu omogoča odhod, v kolikor prejme boljšo ponudbo.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Govorilo se je že v ponedeljek, zdaj je uradno. Cedevita Olimpija je svoje vrste dopolnila z Rašidom Mahalbašićem. V Stožicah naj bi igral do konca sezone, a je podpisal tako pogodbo, da mu omogoča odhod, če prejme boljšo ponudbo.

slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Avstralija SP 2023 Mike Tobey
Sportal Slovenski reprezentant razblinil vse dvome

Z ekipo že trenira. | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Z ekipo že trenira. Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija, ki je v Eurocupu po osmih krogih še vedno brez zmage, je svoje vrste po vrnitvi Klemna Prepeliča dopolnila še s centrom Rašidom Mahalbašićem. Dvaintridesetletni avstrijski reprezentant, ki se je rodil na Jesenicah, je nazadnje igral za španski Burgos, s katerim je pogodbo sklenil lani, pred tem pa je med drugim nosil dres Breogana, Monaca, Nymburka, Nižnega Novgorodnega in Oldenburga. V sezoni 2012/13 je igral tudi v evroligi, ko je bil član Asseco Prokoma. Ob težavah s hrbtom Karla Matkovića bo ta 210 centimetrov visoki center Olimpiji zagotovo v veliko pomoč. V tej sezoni je za Burgos v španski drugi ligi v povprečju dosegal 10,3 točke, 5,5 skoka in 2,6 asistence na tekmo. Del članske reprezentance je že od leta 2009, nazadnje pa je dres avstrijske reprezentance nosil v predkvalifikacijah za EuroBasket 2025. Na dveh obračunih je v povprečju dosegal 21,5 točke, 6,0 skokov in 6,0 asistenc.

"Po poškodbah Karla Matkovića in Aleksandra Šaškova smo se odločili, da skušamo najti igralca, ki nam bo lahko v najkrajšem možnem času priskočil na pomoč. Rešitev smo našli v Rašidu Mahalbašiću, ki je zadnjih nekaj dni tudi že treniral s člansko ekipo, zdaj pa smo uspeli doseči dogovor, da se nam pridruži v tem obdobju, ko nas čaka veliko število tekem. Mahalbašić je izkušen igralec, dokazan v evropskem košarkarskem prostoru, in verjamemo, da bo s svojimi karakteristikami doprinesel k naši igri na parketu," je ob pridružitvi Mahalbašića povedal športni direktor Vlado Ilievski.

Cedevito Olimpijo naslednja tekma čaka v sredo, ko bo v devetem krogu evropskega pokala gostila Pariz. In igrala za sploh prvo zmago.

Rašid Mahalbašić | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

KK Krka : Crvena zvezda
Sportal Krka nemočna proti Zvezdi, Olimpija slavila v Morači
Cedevita Olimpija
Sportal Tudi v osmem poskusu brez uspeha
Simone Pianigiani Željko Obradović
Sportal Italijan po veliki zmagi: Jaz nisem tu zato, da bi premagoval Partizan
Ne spreglejte