Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2023,
21.44

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

Natisni članek

KK Krka Novo mesto Budućnost Podgorica Andrej Žakelj Dejan Jakara Partizan Crvena zvezda Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija ABA liga ABA

Ponedeljek, 27. 11. 2023, 21.44

4 mesece, 4 tedne

LIGA ABA, 9. KROG

Krka nemočna proti Zvezdi, Olimpija slavila v Morači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15
KK Krka : Crvena zvezda | Krka je priznala premoč Crveni zvezdi. | Foto Krka/Drago Perko/kosarka.si

Krka je priznala premoč Crveni zvezdi.

Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkarji Krke so v 9. krogu lige ABA s 67:90 izgubili s favorizirano Crveno zvezdo, pri kateri je bil najbolj razpoložen slovenski Američan Mike Tobey. Partizan je na zadnji tekmi kroga a 101:56 premagal Borac. Košarkarji Cedevite Olimpije so po skalpu Partizana v soboto gostovali pri Budućnosti, ki jo je pred kratkim prevzel Andrej Žakelj, in zmagali z 82:81. Shawn Jones je zmagoviti koš dosegel 0,6 sekunde pred iztekom časa. Prvo srečanje v ligi ABA je v nedeljo vodil Dejan Jakara, ki je pretekli konec tedna prevzel vodenje Studentskega centra. Veselil se je zmage, njegovi novi varovanci so z 99:86 premagali FMP.

slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Avstralija SP 2023 Mike Tobey
Sportal Slovenski reprezentant razblinil vse dvome
KK Krka : Crvena zvezda, Gašper Okorn
Sportal Okorn v iskanju rešitve: Stanje je katastrofalno

Novomeščani so v predzadnji tekmi 9. kroga gostili favorizirano evroligaško zasedbo, ki je z današnjo zmago spet skočila prav na vrh regionalne lige. Možnosti za kaj več so domači košarkarji zapravili v uvodu, ko se po zaostanku 0:11 nikakor niso mogli približati, čeprav je bila igra v nadaljevanju bolj izenačena.

A Beograjčani so polovico dela opravili pravzaprav že v začetnih petih minutah. Dobro so ustavili domače, ki jim nikakor ni steklo, saj so prvi točki dosegli šele v peti minuti. Pozneje se razlika ni več tako hitro višala, a po drugi strani Krka tudi ni imela realnih možnosti, da bi se približala.

Gostje so v drugem delu hitro presegli mejo +20, Novomeščanom pa je do konca preostal le še boj za čim bolj znosen poraz. Večino tretje četrtine so ostali pri tem zaostanku, v zadnji pa so vendarle zaigrali bolje in se približali (58:71 in 60:73). A so Beograjčani zanesljivo nadzorovali tekmo in hitro spet prišli na standardno prednost, ki so jo na koncu povišali na 23 točk.

Mike Tobey je bil s 16 točkami najboljši strelec dvoboja. | Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si Mike Tobey je bil s 16 točkami najboljši strelec dvoboja. Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Pri Krki sta se strelsko najbolj izkazala Leon Stergar s 15 in Isiah Cousins z 11 točkami, slovenski Američan pri Crveni zvezdi Mike Tobey pa je bil s 16 točkami najboljši strelec dvoboja.

Krka je tako na lestvici ostala pri dnu, ima dve zmagi in sedem porazov. Naslednjo tekmo v ligi Aba bodo Novomeščani igrali 1. decembra, ko bodo gostovali v Splitu.

Cedevita Olimpija do zmage v zadnji sekundi

Olimpija vse od združitve ljubljanskega in zagrebškega kluba leta 2019 pa do danes Budućnosti še nikoli ni premagal v Morači (zadnja prejšnja zmaga ljubljanskega kolektiva v Podgorici nad Budućnostjo pa sega celo v sezono 2013/14), zdaj pa je le prekinila ta urok in po divji končnici tekme slavila z minimalno mogočo razliko (82:81).  

Cedevita Olimpija je po norem zaključku zmagala pri Budućnosti. | Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović Cedevita Olimpija je po norem zaključku zmagala pri Budućnosti. Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović

Ljubljančani - tokrat so pogrešali dva najvišja igralca Karla Matkovića in Aleksandra Šaškova - so v začetku zadnje četrtine zaostajalli že z 68:77, nato pa počasi topili zaostanek in v zadnjih treh minutah spopada v Morači stopili pet točk prednosti domače ekipe na vsega eno (81:80), v zadnjih 12 sekundah pa s košem Shawna Jonesa ob zvoku sirene prišli do velike zmage. Najboljši strelec ljubljanske zasedbe je bil sicer Američan Dewayne Stewart z 20 doseženimi točkami, 15 jih je prispeval njegov rojak Justin Cobbs, 14 mož odločitve Jones in 13 (11 skokov) kapetan Jaka Blažič. Pri Budućnosti jih je 16 dosegel Mckinley Wright IV, 15 pa Colbey Ross.

Cedevita Olimpija Budućnost DJ Stewart | Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović "Zelo sem vesel za moje igralce. Ponosen sem nanje. Za nami je zelo težak teden. To je bila tretja tekma v šestih dneh, vse proti vrhunskim ekipam, Partizanu, Londonu in Budućnosti. Cobbs se je komaj dobro vrnil, bili smo brez Matkovića in Šaškova. Pa smo se vseeno dobro borili proti velikim Američanom. Odlična tekma. Ponosen sem tudi zato, ker smo bili osredotočeni tudi v zaključku. Ta ekipa še ni bila v polno postavi, pa je zdaj že skoraj oktober. Take borbenosti na tekmi še niso pokazali, na treningih pa jo ves čas kažejo. Zato si zaslužijo zmagi, kot sta bili ti dve proti Partizanu in Budućnosti," je bil po še eni veliki in prigarani zmagi zadovoljen trener Ljubljančanov Simone Pianigiani.

 

liga nova KBM finale Dejan Jakara
Sportal Črnogorci našli naslednika Žaklja v Sloveniji

Liga ABA, 9. krog

Petek, 24. november:

Sobota, 25. november:

Nedelja, 26. november:

Ponedeljek, 27. november:

Lestvica:

Cedevita Olimpija
Sportal Tudi v osmem poskusu brez uspeha
Simone Pianigiani Željko Obradović
Sportal Italijan po veliki zmagi: Jaz nisem tu zato, da bi premagoval Partizan
Ne spreglejte