Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 1. 2020,
22.22

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

7

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto KK Koper Primorska ABA liga ABA

Nedelja, 12. 1. 2020, 22.22

4 leta, 5 mesecev

LIGA ABA, 15. KROG

Olimpija izgubila po trojki v zadnji sekundi! Krka na podoben način do zmage. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

7

Petrol Olimpija | Košarkarji Olimpije so po dramatičnem koncu tekme ostali praznih rok v Beogradu, kjer se je zbralo ogromno število navijačev. | Foto ABA liga

Košarkarji Olimpije so po dramatičnem koncu tekme ostali praznih rok v Beogradu, kjer se je zbralo ogromno število navijačev.

Foto: ABA liga

Sobotni tekmi slovenskih predstavnikov v košarkarski ligi ABA sta prinesli dramatični končnici, ki sta se za Krko in Petrol Olimpijo končali vsaka na svoj način. Novomeščani so v zadnjih sekundah prišli do zmage nad Budućnostjo s 73:72, medtem ko so Ljubljančani po trojki Partizana v zadnji sekundi izgubili z 95:96. V gosteh pri Mornarju je s 84:99 izgubila tudi Sixt Primorska.

Po visokem ponedeljkovem porazu proti Crveni zvezdi so Novomeščani v domači dvorani Leona Štuklja gostili vodilno ekipo iz Podgorice, ki jo bo v prihodnje najverjetneje vodil nekdanji trener Sixt Primorske Jurica Golemac, tokrat pa je na njeni klopi še sedel Peter Mijović. Krka je do svoje šeste zmage v regionalni ligi prišla po dramatičnem zaključku, za zmago s točko razlike je s trojko tri sekunde pred koncem poskrbel Američan Glenn Cosey, ki je bil z 21 točkami tudi najboljši strelec tekme.

Takole so se zmage Krke nad Budućnostjo veselili novomeški navijači. | Foto: ABA liga Takole so se zmage Krke nad Budućnostjo veselili novomeški navijači. Foto: ABA liga

Drama z nesrečnim koncem pred številnimi navijači v Beogradu

Olimpija je imela v Beogradu, kjer se je zbralo skorajda devet tisoč navijačev, priložnost, da z zmago skočijo na sam vrh lestvice in, čeprav so še pred zadnjo četrtino zaostajali za 13 točk, so bili blizu nje. Tik pred koncem tekme so namreč vodili za dve točki, a je potem črno-bele navijače v delirij s trojko v zadnji sekundi spravil Ognjen Jaramaz in Partizanu prinesel zmago, s katero je skočil na vrh lestvice.

Neverjetna trojka Ognjena Jaramaza ob zvoku sirene:

Koprčani brez možnosti

Košarkarji Kopra Primorske so bili v prejšnjem krogu na pragu velike senzacije, ko so z oslabljeno ekipo, v kateri zaradi finančnih težav kluba ni več nekaterih ključnih igralcev, skorajda ugnali Budućnost. Na koncu so bili prekratki za tri točke, tokrat pa so imeli na sporedu nov obračun s črnogorsko ekipo, gostovali so pri Mornarju v Baru. Domači so na koncu tekmo zanesljivo dobili, gostje pa so se nekajkrat približali, a ne dovolj, da bi lahko pripravili presenečenje.

Liga ABA, 15. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Helios Suns Zlatorog
Sportal Helios Suns in Rogaška do novih zmag
Ne spreglejte