Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
26. 5. 2024,
19.09

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,69

Natisni članek

Dirka po Italiji UAE Emirates Giro d'Italia Giro d'Italia Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Nedelja, 26. 5. 2024, 19.09

3 tedne

Tadej Pogačar spregovoril o pomembni spremembi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,69
Giro 2024 | Tadej Pogačar je naredil v fazi priprav nekaj sprememb, ki so vplivale na boljšo pripravljenost. | Foto Ana Kovač

Tadej Pogačar je naredil v fazi priprav nekaj sprememb, ki so vplivale na boljšo pripravljenost.

Foto: Ana Kovač

Giro d'Italia je bil tudi letos v znamenju slovenskega kolesarja. Primoža Rogliča je v velikem slogu nasledil Tadej Pogačar, ki je vsem tekmecem pokazal razkošen repertoar. Mnoge je zanimalo, ali smo videli njegovo najboljšo verzijo, kje je naredil napredek ... In slovenski šampion je na ta vprašanja tudi odgovoril.

"Na Grand Tourih ni nič lahkega. Bili so težki trije tedni. Tudi bolezen ali alergija po Napoliju. Ni bilo vse gladko, a smo prišli do sem z veliko razliko. Ponosni smo lahko, kako je šlo," je Tadej Pogačar povedal, da kljub prednosti 9:57 pred najbližjim zasledovalcem Danielom Martinezom (BORA - hansgrohe) ni bilo samoumevno, da bo zmagal na takšen način.

Giro 2024
Sportal Veliko zmagoslavje Tadeja Pogačarja, ki je bil brez besed. Kakšen zaključek je postregel Giro!

"Ne morem povedati vsega"

"Letos sem naredil nov korak. Vsako leto se je težje izboljšati. Vesel sem, da lahko najdem izboljšave skozi zimo. Zelo vesel sem, da sem naredil manjšo razliko. Še vedno rastem, prihajajo izkušnje. Vesel sem, da sem tudi letos videl napredek," je novinarjem odgovoril, ali smo videli njegovo najboljšo verzijo.

Tadej Pogačar in prestižni pokal za zmago na Giru | Foto: Guliverimage Tadej Pogačar in prestižni pokal za zmago na Giru Foto: Guliverimage

Zamenjava trenerja je zagotovo prinesla spremembo. Po petih letih sodelovanja s trenerjem Iñigom San Millanom je prišel čas, da stopi pod okrilje drugega španskega moža. Iñigo je bil povrhu vsega preveč vpet tudi v nogometni klub Athletic Bilbao. Novi obraz je tako postal Javier Sola, s katerim je že delal Domen Novak in bil zadovoljen z njim. O tem, kaj je drugače in katere spremembe sta uvedla v trening, je Pogi dejal: "Ne morem povedati vsega, kar sem naredil drugače. Z Iñigom sva imela dober odnos in tudi trening. Včasih potrebuješ nekaj sprememb, drugačen način treninga. Po petih letih sem potreboval spremembo. Nekaj novega sem poizkusil, tudi druge stvari izven kolesa. Več delam na telesu. Moram reči, da je bila dobra sprememba. To niso velike spremembe. Zelo sem vesel, kako je šlo pozimi."

Pokal Giro
Sportal Potovali smo v Rim v družbi pokala, rezerviranega za Tadeja Pogačarja #foto
Tadej Pogačar
Sportal Koliko denarja prinaša Tadeju Pogačarju skupna zmaga

Mentaliteto z Gira zadržal za naslednje dirke. Vemo, katera je. Sloviti Tour de France.

Po prvem tednu Gira je izpostavil, da bi ga ocenil z desetko. Ali je šel na celotni izvedbi kdaj v rdeče polje, je odgovoril: "Zagotovo sem šel večkrat. Tri tedne dirkanja je. Veliko trenutkov je, ko nisi najboljši na kolesu in tudi izven njega, ko težko spiš. To je bil zame eden najboljših Grand Tourov. Noge so bile super. Mentaliteto bom zadržal za naslednje dirke."

Gira je za Tadeja Pogačarja konec. Zdaj je čas za počitek in priprave na Tour de France. | Foto: Ana Kovač Gira je za Tadeja Pogačarja konec. Zdaj je čas za počitek in priprave na Tour de France. Foto: Ana Kovač

Trije tedni dirkanja ne glede na prednost, s katero je zaključil Giro, terjajo svoj davek, kar se pozna na utrujenosti. Pogi se veseli ponedeljka, ko bo odpotoval domov in si nekoliko odpočil, preden se bo začel v celoti pripravljati na Tour de France, ki se bo začel 29. junija v Firencah: "Zagotovo je bil načrt končati Giro z veliko moralo in čim boljšimi nogami. Vesel sem, da se je to uresničilo. Včeraj je bil zadnji test. Vesel sem, kako je šlo."

Giro 2024
Sportal Bili smo na vzponu Monte Grappa in imeli kaj videti, tudi Pink Panterja na begu #foto #video
Pogačar Klanec
Sportal Pogačarjev Klanec povsem spremenil barvo #video
Giro d'Italia
Sportal Na Giru d'Italia tudi italijanska kolesarka
Ne spreglejte