Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2023,
12.45

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Natisni članek

Dirka po Franciji Dirka po Italiji Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Ponedeljek, 16. 10. 2023, 12.45

6 mesecev, 2 tedna

Tadej Pogačar se bo odločil konec leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49
Tadej Pogačar Lombardija 2023 | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Kolesarska sezona se je komaj končala, pa se številni že ukvarjajo z vprašanjem, kaj bo prinesla prihodnja. Še posebej vroče se zdi vprašanje o načrtih Tadeja Pogačarja, ki je sezono že tretje leto zapored končal kot številka ena na jakostni lestvici Mednarodne kolesarske zveze. Bo Pogi prihodnje leto nastopil na Dirki po Italiji ali se bo lotil celo dvojčka Giro in Tour? Odgovarja prvi mož ekipe UAE Emirates Mauro Gianetti.

Mauro Gianetti, vodja kolesarske ekipe UAE Emirates | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mauro Gianetti, vodja kolesarske ekipe UAE Emirates Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vodja kolesarske ekipe UAE Emirates Mauro Gianetti, ki se je v petek v Trentu v Italiji udeležil predstavitve trase za Giro 2024, se je v intervjuju za spletno stran Inbici.net dotaknil letošnje in prihodnje kolesarske sezone. Bil je navdušen nad tretjo zaporedno zmago Pogačarja na Dirki po Lombardiji in potrdil to, kar so mnogi, ki so bili zaskrbljeni ob pogledu na herpes na Pogačarjevem obrazu pred dirko, že slutili. Zdravstveno stanje Pogačar je bilo v dneh pred dirko nekoliko slabše.

"Še ena izjemna zmaga za Tadeja. Bil je vrhunsko pripravljen, a sta ga v dneh pred dirko mučila kašelj in prehlad. Kljub temu je ohranil zmagovalno miselnost in veliko željo po zmagi. Še enkrat je pokazal svoj pravi značaj," je varovanca pohvalil Gianetti. Ne samo za zmago na zadnjem spomeniku sezone, ampak za vso sezono.

Pogačar med proslavljanjem tretje zaporedne zmage na Dirki po Lombardiji | Foto: Guliverimage Pogačar med proslavljanjem tretje zaporedne zmage na Dirki po Lombardiji Foto: Guliverimage

"Izjemen izkupiček. Zmagal je na prvi in zadnji dirki sezone. Skupaj 17 zmag in drugo mesto na Dirki po Franciji, in to kljub slabšim pripravam zaradi poškodbe dva meseca pred Tourom. Še enkrat je pokazal svoje unikatne sposobnosti, nihče drug ne bi bil sposoben česa takega. Pometel je tudi s konkurenco na jakostni lestvici. Na kratko, izjemna sezona kljub hudi poškodbi," je dejal Gianetti, glede prihodnje sezone pa: "Najprej želimo proučiti trase (traso Toura bodo razgrnili 25. oktobra), potem pa se bomo enkrat med novembrom in decembrom srečali s Tadejem in ocenili položaj."

Giro ali celo dvojček Giro in Tour?

Če bi se Pogačar odločil prihodnje leto prvič v karieri nastopiti tudi na Giru (od 4. do 26. maja), bi imel do starta Toura (od 29. junija do 21. julija 2024) natanko 34 dni časa. Glede na medijske obveznosti po eni tritedenski dirki in pred začetkom druge še nekoliko manj.

Za Pogačarja bosta brez dvoma pomembna tudi olimpijska cestna preizkušnja, ki bo na sporedu 3. avgusta 2024, in svetovno prvenstvo v Zürichu v Švici, ki bo tokrat spet na sporedu konec septembra. Trasa naj bi bila pisana na kožo prav Pogačarju, med favorite glede na profil trase pa spadata še Remco Evenepoel in aktualni svetovni prvak Mathieu van der Poel.

Preberite še:

Tadej Pogačar Lombardija 2023
Sportal Za pomočnika športnega direktorja Rogličeve Bore ni dvoma, kdo je najboljši kolesar leta 2023
Giro 2024, predstavitev trase
Sportal Zdaj je znano vse: to je trasa Gira 2024! Kaj pravi Primož Roglič?
Jonas Primož Tadej Remco
Sportal Zbrali so govorice. To naj bi Pogačarja in Rogliča čakalo na Dirki po Franciji.
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar na vrhu že tretje leto zapored
Primož Roglič Giro Rim
Sportal Dirka po Italiji se bo prihodnje leto začela v Torinu
Ne spreglejte