Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2021,
10.21

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Četrtek, 28. 1. 2021, 10.21

3 leta, 2 meseca

Kolesarstvo

Tadej Pogačar po dvoboju z Rogličem prvič na kronometrsko kolo že v ZAE

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Primož Roglič Tadej Pogačar | Foto Guliverimage/Getty Images

Foto: Guliverimage/Getty Images

Organizatorji prve letošnje preizkušnje svetovne serije kolesarstva so v sredo objavili traso dirke po Združenih arabskih emiratih. Na njej bo na sporedu tudi ravninska vožnja na čas, ko bo prvič po lanskem obračunu z rojakom Primožem Rogličem na kronometrsko kolo sedel tudi zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar.

Dvaindvajsetletni kolesarski zvezdnik bo sezono 2021 skupaj z novima moštvenima kolegoma, Poljakom Rafalom Majko in Švicarjem Marcom Hirschijem, začel ravno v ZAE, kot je njegovo moštvo UAE Team Emirates objavilo pred tednom dni.

Na dirki so za zdaj nastop potrdili lanski zmagovalec Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers), njegov rojak Chris Frooome (Israel Start-up Nation) ter Američan Sepp Kuss (Jumbo-Visma) in Kolumbijec Sergio Higuita (EF Education-Nippo).

Dirka bo nekoliko drugačna

Letošnja dirka bo v primerjavi s prvima izdajama po združitvi preizkušenj po Dubaju in Abu Dabiju nekoliko drugačna, saj se bodo kolesarji spopadli s posamičnim kronometrom v drugi etapi.

Ta bo dolg 13 kilometrov in bo pred dnevoma z gorskim ciljem v tretji in peti etapi postregel s prvimi razlikami med favoriti za rdečo majico oziroma končno zmago. Prvi favorit v drugi etapi bo zagotovo Italijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), svetovni prvak v tej disciplini, veliko oči pa bo uprtih tudi v Pogačarja.

Tadej Pogačar | Foto: Peter Podobnik/Sportida Foto: Peter Podobnik/Sportida

Kolesar s Klanca pri Komendi bo namreč prvič tekmovalno sedel na kronometrsko kolo ravno na predzadnji dan Toura, ko je v neposrednem obračunu z Rogličem za rumeno majico vodilnega do vrha vzpona na La Planche des Belles Filles pometel z vso konkurenco.

Dirka po ZAE, v skupni dolžini meri 1041 kilometrov, se bo začela 21. februarja in predstavlja uradni začetek sezone v svetovni seriji kolesarstva, potem ko so prve preizkušnje v Avstraliji zaradi pandemije novega koronavirusa odpadle.

Andrej Hauptman
Sportal Ne bo gledal le Pogačarja
Tadej Pogačar
Sportal Pogačarjev direktor: Tadej ima edinstven značaj
Ne spreglejte