Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
21. 7. 2024,
21.45

Osveženo pred

2 uri, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,51
Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Natisni članek

Nedelja, 21. 7. 2024, 21.45

2 uri, 22 minut

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard brez Vuelte

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,51

Od našega poročevalca

Jonas Vingegaard Tadej Pogačar | Za letos sta Jonas in Tadej prečrtala Vuelto. | Foto Guliverimage

Za letos sta Jonas in Tadej prečrtala Vuelto.

Foto: Guliverimage

Najboljša kolesarja na letošnji Dirki po Franciji Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta po koncu tritedenske pentlje jasno izpostavila, da sta odpeljala zadnji Grand Tour v letošnjem koledarskem letu. Vuelta ju tako ne bo videla.

"Misli mi uidejo na Vuelto, ker ljudje govorijo o njej. Ampak gre skozi eno uho notri, skozi drugo ven. Moja češnja na torti v drugi polovici leta bi bila, da bi imel dober avgust. Da se pripravim na svetovno prvenstvo in vidimo, kako bo tam," je zmagovalec letošnje Dirke po Franciji Tadej Pogačar na novinarski konferenci poudaril, da je zaključil z Grand Touri v letošnjem letu.

Z Girom d'Italia in Dirko po Franciji je vendarle že osvojil dve veliki dirki, ki imata v kolesarstvu posebno veljavo. Tudi šefi so dejali, da ne bi bilo smotrno, če bi se odločil za odhod v Španijo. Prav tako je Tadej večkrat izpostavil, da mu je velik cilj mavrična majica, ki jo dobi svetovni prvak. In ker je letošnja trasa svetovnega prvenstva v Švici takšna, ki bi lahko njemu ustrezala, bo naredil vse, da bi se septembra do nje morda dokopal. Za zdaj pa je še pod vtisom velikega zmagoslavja na dirki vseh dirk, ki jo je osvojil trikrat v karieri: "Težko je opisati trenutke. Vse je noro, bi rekel."

Vingegaard vesel, da je po daljšem ležanju v bolnišnici sploh vozil Tour

Na Vuelti ne bomo videli niti Jonasa Vingegaarda, ki je psihično in fizično izčrpan po Touru. "Ne, ne bom vozil Vuelte. Bom jo v prihodnosti, a ne letos," je dejal in se navezal, kako težko obdobje je preživljal: "Najprej je lepo biti na tako visoki ravni, po vsem, kar se je zgodilo s padcem. Da sem bil drugi na Touru, je velik rezultat. Nisem osvojil Toura, a ko bom čez čas gledal nazaj, bom morda še bolj ponosen na drugo mesto kot sicer."

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard: tekmeca, ki dvigujeta drug drugega. | Foto: Reuters Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard: tekmeca, ki dvigujeta drug drugega. Foto: Reuters

Neoptimalne priprave mu dajejo upanje za prihodnje leto, da se bo spet podal v bitko za skupno zmago na francoski kolesarski pentlji: "Le en mesec in pol treninga sem imel, kar je daleč od idealnega. 12 dni sem bil v bolnišnici, od tega 8 dni na intenzivni negi. Nisem smel sploh iz postelje. Veliko treninga izgubiš, moči. To mi daje vero, da lahko naslednje leto naredim bolje."

Tadej Pogačar
Sportal V sredo bo v Ljubljani in Komendi sprejem za Tadeja Pogačarja
Tadej Pogačar
Sportal Brezhibni Pogačar osvojil epski dvojček: Ne morem opisati, kako srečen sem
Boštjan Kavčnik
Sportal Boštjan Kavčnik: mož, ki mu Tadej Pogačar zaupa in ga želi imeti ob sebi
Tadej Pogačar, TDF 2024
Sportal Tadej Pogačar s še eno izjemno predstavo potrdil zmago na Touru!
Tadej Pogačar
Sportal Pri Vismi so si želeli mladega Pogačarja, stik so iskali prek Rogliča
Ne spreglejte