Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 9. 2023,
4.00

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji Jumbo-Visma Richard Plugge Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 18. 9. 2023, 4.00

7 mesecev, 1 teden

Šef Jumbo-Visme zavrnil govorice o Rogliču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Primož Roglič Richard Plugge | Richard Plugge in Primož Roglič | Foto Reuters

Richard Plugge in Primož Roglič

Foto: Reuters

Prvi mož Jumbo-Visme Richard Plugge je jasno pokazal, kako pomemben član ekipe je Primož Roglič, in zavrnil govorice o snubljenju drugih moštev. "Ni bilo nobenega stika. Roglič je naš kralj," je za GCN jasno poudaril prvi operativec nizozemskega moštva.

Primož Roglič ima pogodbo z Jumbo-Vismo še za naslednji dve leti in za zdaj v svetu kolesarstva nismo bili priča temu, da bi katero od zvenečih imen prestopilo pred potekom.

Veselje v ekipi Jumbo-Visma po koncu Vuelte (video: Alenka Teran Košir)

A se za slovenskim šampionom dodobra kadi. Vsaj videti je tako. Ni malo takšnih, ki so mnenja, da bi moral zamenjati sredino in priti v takšno, v kateri bo prvi mož. O tem se je nedavno razgovoril tudi Johan Bruyneel, nekdanji športni direktor ekip, v katerih je bil tudi Lance Armstrong, nakazal je, da bi bila ta poteza najboljša za Rogliča.

Primož Roglič Sepp Kuss Jonas Vingegaard
Sportal Roglič, Jonas in Kuss spregovorili o dvomih

In v javnosti se omenja kar nekaj ekip, ki bi lahko bile mogoče – Ineos Greandiers, Lidl-Trek, Movistar. "Ni bilo nobenega stika. Roglič je naš kralj. Kot sem že povedal, to še vedno velja. Letos je zmagal na vsaki dirki, na kateri je nastopil, razen na Vuelti. Zakaj bi torej razmišljal o tem, da bi mu pustil oditi," je vodja ekipe Richard Plugge povedal za GCN. "To so resne razprave. Če se ekipe zanimajo zanj in krožijo govorice, potem bo morda nekega dne potrkal na moja vrata. A za zdaj še ne. Roglič je naš kralj in kralja je težko izpustiti. Če primerjamo z nogometom, je Primož naš napadalec, ki doseže največ zadetkov za naše moštvo, skupaj z Jonasom. Če odide, potem nam bodo manjkali zadetki, in morali bomo poiskati nekoga, ki doseže več zadetkov. A takih ni veliko," je dodal Plugge.

Omenjeni strokovnjaki govorijo z mislijo na nastop na Dirki po Franciji in možnost boja Rogle za skupno zmago. Jasno je, da bo tudi naslednje leto osrednji kapetan Jumbo-Visme Jonas Vingegaard, ki bo napadal tretjo zaporedno zmago in je za zdaj videti najbolj vsestranski kolesar za tritedenske dirke.

"Videli bomo. Videli bomo, kakšni bodo pogovori. Ne morem napovedovati ali se vpletati v stvari, ki se lahko zgodijo. Moramo imeti razpravo in dati vse na mizo," je Plugge povedal o morebitni kapetanski vlogi Rogliča na prihodnji Dirki po Franciji.

Sepp Kuss
Sportal Drama tudi zadnji dan, junaki prešteti
Ne spreglejte