Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
9.00

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Visma - Lease a Bike Jumbo-Visma Richard Plugge

Torek, 24. 10. 2023, 9.00

6 mesecev

Šef Jumbo-Visme razložil, zakaj se niso združili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86
Primož Roglič Richard Plugge | Foto Reuters

Foto: Reuters

V kolesarskem svetu je veliko prahu dvigovala morebitna združitev Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa. Med kolesarji je bilo prisotno nelagodje, zlasti med tistimi, ki bi čez noč ostali brez ekipe. Na koncu se ekipi nista združili, šef Jumbo-Visme Richard Plugge pa je razložil, zakaj.

"Že nekaj časa vemo, da se bo Jumbo po letu 2024 umaknil in k sreči smo imeli čas in priložnost, da se pogovarjamo o različnih rešitvah," je Richard Plugge dejal za The Outer Line: "In ena od teh je bila združitev s Soudal Quick-Stepom. Pogovarjali smo se, vendar se pogovori na koncu niso uresničili."

V kolesarskem svetu so že pričakovali združitev, ki bi za seboj potegnila veliko stvari – nekateri kolesarji bi čez noč ostali brez ekipe, saj prostora za vse v eni ekipi ne bi bilo.

Zvezdnik Soudal Quick-Stepa Remco Evenepoel naj ne bi bil naklonjen združitvi, Yvesa Lampaerta pa si je recimo želel Wout van Aert. Na koncu se je prižgala rdeča luč. Plugge je dal vedeti, da ta združitev ne bi bila dobra rešitev za obe moštvi.

"Po pogovoru s predstavniki UCI (Mednarodna kolesarska zveza, op. a.) smo ugotovili, da ta rešitev ne bi bila dobra za obe ekipi. Nobene ekipe nismo želeli pustiti tavati v temi."

Sep Kuss Primož Roglič Vuelta 2023
Sportal "Mislim, da je za vse nas bolje, da je Roglič v drugi ekipi"

Ekipi bosta v letu 2024 nadaljevali vsaka svoj načrt, jasno pa je, da bo imela nizozemska novo ime. Jumbo-Visma bo po novem Visma – Lease a Bike, o čemer smo že poročali.

V vrste nizozemskega moštva naj bi po poročanju norveškega medija TV2 prišel trener Espen Aareskjold, ki je do nedavnega deloval pri Uno-X, zanj pa naj bi se potegovali tudi pri Soudal Quick-Stepu.

Po odhodu Marca Lambertsa v BORO - hansgrohe, kamor je sledil Primožu Rogliču, je pri Jumbo-Vismi zazevala luknja. To je bil največji udarec za Wouta van Aerta, saj je bil Lamberts njegov dolgoletni trener. S prihodom Aareskjolda v letos najboljši ekipi verjamejo, da so našli pravo zamenjavo, predvsem pa jih veseli dejstvo, da Norvežan pri svojem delu uporablja znanstveni pristop.

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič: Ničesar nočem obžalovati
Jai Hindley
Sportal Zaradi Rogličevega prihoda ga je zaskrbelo
Ne spreglejte