Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 10. 2023,
9.20

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Četrtek, 19. 10. 2023, 9.20

6 mesecev, 1 teden

Primož Roglič: Ničesar nočem obžalovati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Primož Roglič | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo vsaj prihodnji dve sezoni dirkal za ekipo BORA - hansgrohe. V pogovoru za spletni portal Cycling News in italijanski časnik Gazzetta dello Sport je kmalu 34-letni Roglič na festivalu športa v Italiji dejal, da ga je prepričalo navdušenje nemške zasedbe v zasledovanju istih ciljev.

Rogliča po pisanju Cycling Newsa že ta teden čakajo prve priprave nemške ekipe v Söldnu v Avstriji, kjer se bo čez deset dni začela tudi sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Zamenjava ekipe bo za slovenskega asa, ki je zadnjih osem sezon dirkal za Jumbo-Vismo, velika sprememba. V dresu nizozemske ekipe je od leta 2016 zbral kar 74 od svojih skupno 80 zmag.

"Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost." | Foto: Reuters "Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost." Foto: Reuters

"Ne pričakujem, da grem v še boljšo ekipo"

"Rad imam nove in različne izzive. Včasih so te nove stvari boljše, ampak nikoli ne veš, dokler ne poskusiš," Cycling News citira Rogliča, ki bo 29. oktobra dopolnil 34 let.

Novega izziva v novi ekipi se je lotil, ker si noče ničesar očitati. Njegov glavni cilj je namreč zmaga na Dirki po Franciji, ki mu v karieri še manjka in ki bi jo težko dosegel v ekipi dvakratnega zmagovalca Toura, Danca Jonasa Vingegaarda. Ta ima pri Jumbo-Vismi, ki se bo od prihodnjega leta imenovala Visma-Lease a Bike, popolno podporo.

"Zapuščam najboljšo ekipo sezone, zato ne pričakujem, da grem v še boljšo ekipo. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost," je v svojem slogu poudaril letošnji zmagovalec Dirke po Italiji in med drugimi še dirk po Kataloniji, Burgosu in od Tirenskega do Jadranskega morja.

O menjavi ekipe je začel razmišljati že na začetku sezone. | Foto: Guliverimage O menjavi ekipe je začel razmišljati že na začetku sezone. Foto: Guliverimage Z BORO se je vse skupaj hitro odvijalo

Za oba omenjena medija je Roglič potrdil, da je o menjavi okolja začel razmišljati na začetku te sezone, ob koncu sezone pa se je, kot pravi, hitro dogovoril z nemško ekipo.

"Seveda so številne ekipe pokazale zanimanje, ampak najbrž mnoge niso mogle izpeljati posla do konca. Ko smo začeli pogovore z BORO, je šlo vse skupaj zelo hitro, saj smo našli dobre skupne točke in cilje. Začutil sem navdušenje nad tem, kar iščem, in zame je bilo to dovolj," je dejal Roglič.

Veliko počitka po dolgi sezoni ne bo imel, saj bo skupaj z vodstvom ekipe in trenerskim prišlekom iz Jumbo-Visme Marcom Lambertsom sestavil načrt za prihajajočo sezono skupaj z izbiro moštvenih kolegov.

"Videli smo, da lahko veliko različnih ekip in veliko kolesarjev tekmuje za visoka mesta. Seveda se nič ne zgodi čez noč. Ko sem začel pri Jumbu leta 2016, smo potrebovali precej časa, da smo dosegli želeno raven. Bomo videli," pravi Roglič.

"Na nekaterih dirkah bi rad imel svobodo." | Foto: Guliverimage "Na nekaterih dirkah bi rad imel svobodo." Foto: Guliverimage Rad bi imel svobodo

Kisovčan bo glavni mož nemške zasedbe za Tour 2024, seveda pa bo nastopal tudi na drugih dirkah. Te bo razkril sredi priprav na novo sezono.

"Na nekaterih dirkah bi rad imel svobodo. Seveda je Tour glavni, to pravimo vsi, in tudi jaz bi rad šel tja z najboljšo mogočo podporo. Želim zmagovati," je bil jasen Roglič.

"Lahko rečete, da sem izbirčen, toda res bi rad dal vse za nekaj specifičnih ciljev. Karkoli se bo že zgodilo, ničesar nočem obžalovati. Če ne poskusiš, ne boš nikoli vedel," je še dejal letos četrti kolesar svetovne lestvice.

Preberite še:

Jai Hindley
Sportal Zaradi Rogličevega prihoda ga je zaskrbelo
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar uradno na vrhu, znano, koliko kvot Sloveniji za OI
Primož Roglič
Sportal Roglič ne šteje let, dirkal bo, dokler bo užival
Ne spreglejte