Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
9.51

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

Natisni članek

Bora Hansgrohe Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Sepp Kuss

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 9.51

6 mesecev, 1 teden

"Mislim, da je za vse nas bolje, da je Roglič v drugi ekipi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22
Sep Kuss Primož Roglič Vuelta 2023 | Ameriški kolesar Sepp Kuss verjame, da je za vse bolje, da je Primož Roglič zamenjal ekipo, saj bo v novi sredini dobil podporo, kot si jo zasluži. | Foto Guliverimage

Ameriški kolesar Sepp Kuss verjame, da je za vse bolje, da je Primož Roglič zamenjal ekipo, saj bo v novi sredini dobil podporo, kot si jo zasluži.

Foto: Guliverimage

"Mislim, da je za vse nas bolje, da je Primož Roglič v drugi ekipi. Zdaj bo res lahko dobil vso potrebno podporo, ki čuti, da si jo zasluži," je ob robu sprejema v domačem Durangu v Koloradu povedal letošnji zmagovalec Dirke po Španiji Sepp Kuss. 29-letni Američan daljnih slovenskih korenin je poudaril, da je bil prav Roglič tisti, ki je ekipo Jumbo-Visma pripeljal do visoke ravni, na kateri je danes in da se je iz opazovanja slovenskega šampiona tudi sam marsičesa naučil. 

Ameriški kolesar Sepp Kuss, presenetljivi zmagovalec letošnje Dirke po Španiji, se je v pogovoru z mediji v domačem Durangu v Koloradu, kjer so mu pripravili prisrčno dobrodošlico, razgovoril o lekcijah in izkupičku letošnje sezone. Ta mu bo ostala v posebnem spominu, ne samo zaradi zmage na Vuelti, ampak tudi zaradi nastopov na vseh treh tritedenskih dirkah (Giru, Touru in Vuelti).

"Primož je pokazal, da zgolj dobro delo ni dovolj"

Kuss je odgovarjal tudi na vprašanja o Primožu Rogliču, ki bo v prihodnji sezoni dres Jumbo-Visme nadomestil z dresom nemške ekipe BORA - hansgrohe. "Primož je našo ekipo pripeljal do ravni, na kateri je danes. Vse v ekipi je pripeljal do tega, da so bili najboljši, in nam pokazal, da zgolj dobro delo ni dovolj," je po poročanju spletnega portala GCN povedal Kuss.

"Od njega sem se ogromno naučil, ne nujno zato, ker bi me on tega učil, ampak zato, ker sem opazoval, kako se je razvijal kot kolesar in česa se je sam pri tem naučil. Če tvoj kapetan naredi napako in jo popravi na naslednji dirki, se tudi ti iz tega marsičesa naučiš. Ko danes vidim, kakšen kolesar je, in to primerjam z njegovimi začetki, je res dragoceno. Če pogledam z vidika kolesarjev, je prav on najbolj zaslužen za to, da je ekipa danes tam, kjer je. Ampak menim, da je za vse nas bolje, da je član druge ekipe. Zdaj bo res lahko dobil vso potrebno podporo, ki čuti, da si jo zasluži."

Kuss je še povedal, da se na prihodnjem Touru, ki se bo začel v bližini Slovenije, v Firencah v Italiji, ne bi branil deljenja kapetanske vloge z dvakratnim zmagovalcem Toura Jonasom Vingegaardom.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič: Ničesar nočem obžalovati
Jai Hindley
Sportal Zaradi Rogličevega prihoda ga je zaskrbelo
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar uradno na vrhu, znano, koliko kvot Sloveniji za OI
Primož Roglič
Sportal Roglič ne šteje let, dirkal bo, dokler bo užival
Cian Uijtdebroeks
Sportal Nov Rogličev moštveni kolega se pritožuje

 

Ne spreglejte