Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 8. 2022,
14.06

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

2

Natisni članek

Grischa Niermann Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič

Četrtek, 25. 8. 2022, 14.06

1 leto, 7 mesecev

Jumbo-Visma

Rogličevi so se namenoma odrekli rdeči majici: Z veseljem smo to storili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

2

Primož Roglič, Vuelta22 | Primož Roglič je rdečo majico vodilnega na letošnji Vuelti oblekel za eno etapo, pomembno mu je, da jo ima zadnji dan dirke v Madridu. | Foto Guliverimage

Primož Roglič je rdečo majico vodilnega na letošnji Vuelti oblekel za eno etapo, pomembno mu je, da jo ima zadnji dan dirke v Madridu.

Foto: Guliverimage

"Z veseljem smo se ji odrekli, pretežko bi jo bilo braniti tri tedne," je po včerajšnji peti etapi Dirke po Španiji, v kateri je Primož Roglič predal rdečo majico vodilnega Francozu Rudyju Molardu, povedal športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann. A že danes jo utegne Roglič spet obleči.

Marc Soler, Vuelta22
Sportal Pogačarjev in Polančev kolega dobil etapo, Primož Roglič izgubil rdečo majico

"Vsak dan, ko se lahko naši fantje malce sprostijo in drugi prevzamejo vajeti, nam pride prav." | Foto: Jumbo-Visma "Vsak dan, ko se lahko naši fantje malce sprostijo in drugi prevzamejo vajeti, nam pride prav." Foto: Jumbo-Visma "Bil je dober pobeg s kolesarji, ki so si zaslužili nositi rdečo majico. To ima zdaj primeren kolesar. Čestitam ekipi FDJ za dobro predstavo," je povedal Niermann in pojasnil: "Bil je dober dan, a bi zelo težko ujeli ubežnike, zato smo se odločili, da se odrečemo rdeči majici. Pretežko bi bilo nadzirati dirko tri tedne."

Danes lahko kolesarji Jumbo-Visme dirkajo malce bolj sproščeno, saj morajo dirko drugi nadzorovati. "Vsak dan, ko se lahko naši fantje malce sprostijo in drugi prevzamejo vajeti, nam pride prav," meni športni direktor nizozemske ekipe, ob tem pa si je malce oddahnil, ko je kapetan moštva Primož Roglič v četrti etapi pokazal, da je v zmagoviti formi.

"Vedno je lepo dobiti majico vodilnega, a del igre jo je tudi izgubiti. Kot sem rekel, pot je dolga in glavni cilj je, da jo imamo v Madridu. Lahko jo dobiš, lahko jo izgubiš, zato je glavni poudarek samo na tem, da jo imaš v Madridu," je o rdeči majici še enkrat povedal Roglič.

Zasavec je imel po padcu v peti etapi letošnje Dirke po Franciji nemalo težav s poškodbami, zato ni bilo povsem jasno, v kakšnem stanju prihaja na Vuelto, kjer zdaj lovi svojo četrto zaporedno zmago, s katero bi se vpisal med nesmrtne junake španske pentlje. 

"Tista njegova predstava ni bila presenečenje, je bila pa lepa potrditev, da je v formi," je o Rogličevi torkovi zmagi povedal Niermann. "Saj smo vedeli, da je, ampak vseeno je bilo nekaj nejasnosti, kako se bo spopadel s konkurenco. Rekel bi, da se je kar dobro," je še povedal Nemec.

Preberite še:

Primož Roglič, Vuelta 22
Sportal Avstralcu etapa, Roglič izgubljal čas proti tekmecem za skupno zmago
Ne spreglejte