Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
30. 8. 2021,
17.29

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,58

2

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 30. 8. 2021, 17.29

1 leto, 9 mesecev

Roglič: Težko je biti zdaj pameten in govoriti #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,58

2

Pred Primožem Rogličem je še zadnji teden Vuelte, v katerem bo poskušal tlakovati pot do tretje zaporedne zmage na tritedenski španski kolesarski dirki. Zaveda se, da imajo trase veliko pasti, a se počuti dobro, hkrati pa verjame v moštvene kolege.

Ključni dan na letošnji Vuelti bo zagotovo posamični kronometer, ki bo na sporedu zadnji dan. Če bi se slovenskemu šampionu Primožu Rogliču pred tem kaj zalomilo, bi lahko veliko pridobil prav v tej disciplini, v kateri je olimpijski prvak.

Primož Roglič  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Primož Roglič Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Že prvi dan je na sedemkilometrski preizkušnji rivalom za skupno zmago odčital lekcijo, v nedeljo pa bo trasa dolga dobrih 33 kilometrov. Tekmeci se zavedajo, da ne smejo čakati do nedelje in da ga morajo napadati v preostalih dneh. V zadnjem tednu kolesarje čakata dve brutalni gorski etapi (17. in 18., v sredo in četrtek), nevarni sta lahko tudi torkova ravninska in petkova hribovita etapa. Prav tako bo zahtevna sobotna gorska etapa, ki bo dolga kar 202 kilometra.

Poglejte si, kaj si Roglič misli o pasteh in tekmecih.

Z izjemo padcev je vse potekalo super

Roglič je trenutno na tretjem mestu v skupnem seštevku, a pomembno je, da ima prednost pred tistimi, ki bi ga lahko ogrozili pri ponovnem pohodu do rdeče majice. Enric Mas (Movistar) zaostaja 35 sekund, Miguel Angel Lopez (Movistar) minuto in 28 sekund, Jack Haig (Bahrain Victorious) minuto in 59 sekund, Egan Bernal (Ineos Grenadiers) pa že dve minuti in 45 sekund.

V tretjem tednu pričakuje več akcije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V tretjem tednu pričakuje več akcije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Zadovoljen sem s položajem, v katerem sem. Vedno je lahko bolje, tudi slabše. Trenutno kaže dobro. Zelo zadovoljni smo. Za zdaj se počutim dobro in grem lahko pogumno v etape, ki prihajajo. Na koncu bomo hitro videli, koliko moči so preostali prihranili in kaj to pomeni med vsemi najboljšimi," je na prosti dan slovenskim medijem razlagal Roglič.

V drugem tednu sta imela negativen prizvok le padca, ki pa mu k sreči nista prekrižala načrtov: "Padci nikoli niso prijetni. Na srečo ni bilo hudih posledic. Še kar sem tu in delujem dobro. Vse preostalo, z izjemo padcev, je tudi v drugem tednu potekalo super. V nedeljo in dan prej sem užival. Zadovoljen sem z vsem tednom."

Primož Roglič
Sportal Rogliča čaka peklenski zadnji teden španske pentlje

"Kmalu bomo videli, kaj je kdo igral, kdo ni"

Ob koncu drugega tedna je pričakoval, da se ga bodo tekmeci poskušali lotiti in mu odščipniti čas, vendar jim ni pustil manevrskega prostora za tovrstne podvige: "Vsi smo bili na koncu preveč utrujeni. To posledično vedno pripelje do tega, da ni akcije. Morda sem kakšen dan pričakoval več akcije. Ni je bilo. Zagotovo je bo več kot dovolj v zadnjem tednu."

Zadovoljen je s tem, kako je ekipa opravila svoj del posla. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zadovoljen je s tem, kako je ekipa opravila svoj del posla. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Koliko moči je privarčeval za zaključnih šest etap, ve vsak kolesar pri sebi. Član Jumbo-Visme se dobro počuti in, kot poudarja, uživa na kolesu: "Težko je biti zdaj pameten in govoriti. Slej ko prej bodo strmina, vsi klanci in na koncu kronometer povedali, kaj je kdo igral, kdo ni. Bomo videli, kako bo potekalo. Težko je vnaprej delati načrte. Klancev je več kot dovolj. Dirka bo več kot težka. Zelo pošteno bo. Kaj kmalu se bo videlo, kdo ima še nekaj več in kdo ne. Zadovoljen sem z ekipo. Ta teden so kolesarili na super visoki ravni. Lahko gremo pogumno v tretji teden in novim izzivom naproti."

Primož Roglič
Sportal Izjemni Poljak do etapne zmage, Roglič danes prihranil nekaj moči

Skupni vrstni red po 15. etapah Vuelte:

1. Odd Christian Eiking (Nor) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux     59;57:50

2. Guillaume Martin (Fra) Cofidis 0:54

3. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma        1:36

4. Enric Mas (Špa) Movistar Team           2:11

5. Miguel Angel Lopez (Kol) Movistar Team        3:04

6. Jack Haig (Avs) Bahrain Victorious      3:35

7. Egan Bernal Gomez (Kol) Ineos Grenadiers   4:21

8. Adam Yates (VBr) Ineos Grenadiers  4:34

9. Sepp Kuss (ZDA) Jumbo-Visma            4:59

10. Felix Grossschartner (Avt) Bora-Hansgrohe 5:31

33. Jan Polanc (Slo) UAE Team Emirates 52:48

109. Luka Mezgec (Slo) Team BikeExchange 2;26:06

111. Jan Tratnik (Slo) Bahrain Victorious 2;27:24

Ne spreglejte