Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2023,
20.20

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič BORA - hansgrohe

Sobota, 4. 11. 2023, 20.20

6 mesecev

"Roglič je na višji ravni kot ostali, a tudi oni morajo dobiti priložnost"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01
Primož Roglič Aleksandr Vlasov | Primož Roglič in Aleksander Vlasov sta bila do letos tekmeca, v prihodnji sezoni bosta postala moštvena kolega.  | Foto Guliverimage

Primož Roglič in Aleksander Vlasov sta bila do letos tekmeca, v prihodnji sezoni bosta postala moštvena kolega.

Foto: Guliverimage

Enainštiridesetletni Švicar Enrico Gasparotto, nekdanji profesionalni kolesar, danes pomočnik športnega direktorja pri ekipi BORA - hansgrohe, ki jo bo prihodnjo sezono okrepil slovenski as Primož Roglič, se zaveda, da bo moralo preteči nekaj časa, da se bodo v ekipi navadili na novega liderja in obratno ter da bodo tako usklajeni, kot so v ekipah Jumbo-Visma in UAE, kjer se vsak točno zaveda, kakšna je vloga Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda. V intervjuju za italijansko spletno strani Bici.Pro je poudaril, da je, kljub temu da imajo z Rogličem kolesarja, ki serijsko zmaguje dirke, pomembno, da tudi ostali kolesarji dobijo svojo priložnost.

"Ko po več letih zamenjaš okolje, vedno traja nekaj časa, da se vse postavi na svoje mesto," je intervjuju za italijansko spletno stran Bici.Pro opozoril 41-letni Švicar Enrico Gasparotto, nekdanji profesionalni kolesar, danes pomočnik športnega direktorja pri ekipi BORA - hansgrohe.

Tim Podlogar
Sportal Dr. Tim Podlogar, znanstvenik, ki bo v ekipi BORA - hansgrohe bdel nad prehrano Primoža Rogliča

Pri ekipi Bora – hansgrohe se zavedajo, da imata glavna protagonista zadnjih dveh izvedb Toura Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard glede tega veliko prednost. "Na papirju imata več izkušenj dirkanja s svojimi moštvenimi kolegi, dobro poznata okolje, v katerem delujeta in vse to je na Touru zelo priročno. Na koncu bo zmagal samo eden, pomembnost ekipe pa je več kot očitna. Na kratko, skušali bomo biti čim bolj neopazni, na koncu pa bomo videli, kako se bo razpletlo."

Gasparotto pravi, da veliko razmišlja o tem, kako sestaviti podporno ekipo za Rogliča in se zaveda pomembnosti tega, da jo testirajo že pred Tourom, ki bo za Rogliča glavni cilj prihodnje sezone.

BORA - hansgrohe | Foto: A.S.O./Jonathan Biche Foto: A.S.O./Jonathan Biche

Prilagajanje in še enkrat prilagajanje

"Vsak vodja ekipe ima svoj karakter in svoj način dirkanja, zato je pomembno, da se ekipa prilagodi tem potrebam. Banalen primer: Hindley vedno rad vozi v ospredju skupine. To je v njegovi naravi in moštvene kolege vedno prosi, da mu pri tem pomagajo. Na letošnjem Touru pa je trajalo kar nekaj dni, da so se fantje prilagodili Jaiju, saj pred Tourom niso dovolj dirkali skupaj. Razlog je v tem, da je veliko fantov nastopilo na Giru in potem še na Touru in ni bilo priložnosti za skupne dirke. Vse to je zelo pomembno za dinamiko ekipe in zadeva tako kapetana ekipe kot ekipo."

Gasparotto je dejal, da se še niso odločili, kateri kolesarji bodo v ekipi za Tour in bodo tam v prvi vrsti zato, da Rogliču pomagajo do rumene majice, bo pa pri pripravi koledarja pomembno, da bodo zadovoljni vsi glavni akterji ekipe.

Lennardu Kämni se prihodnje leto izteče pogodba. | Foto: Ana Kovač Lennardu Kämni se prihodnje leto izteče pogodba. Foto: Ana Kovač

"Hindleyju, Vlasovu in Kamni se pogodba izteče prihodnje leto in dolgujemo jim, da vsi dobijo svojo priložnost, ne pa da si zaprejo vrata samo zato, ker je v ekipo prišel Primož. Seveda gre za kolesarja zmagovalca, letos ima kar 15 zmag, medtem ko so vsi naši kolesarji skupaj, če odštejemo državna prvenstva, zbrali 17 zmag. Očitno je, da je na višji ravni, je pa prav tako pomembno, da tudi preostali kolesarji v naši ekipi dobijo svojo priložnost."

Preberite še:

Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Vuelta 2023
Sportal Športni direktor Jumbo-Visme razkriva ozadje dogajanja na letošnji Vuelti
Jonas Vingegaard & Primož Roglič
Sportal Vingegaard o Rogliču: Bolje bi bilo, če bi bila ekipna kolega
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar o tem, kaj ga je stalo zmago na letošnjem Touru
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal "Prepričan sem, da je Vingegaarda že zdaj groza devete etape Toura!"

 

 

Ne spreglejte