Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2020,
20.00

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

5

Natisni članek

Koronavirus UKC Ljubljana Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 27. 11. 2020, 20.00

3 leta, 4 mesece

Primož Roglič presenetil zaposlene v UKC: Ti si naš heroj. Radi te imamo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

5

Primož Roglič Vuelta 2020 | Uspehi slovenskih športnikov nam v času, polnem izzivov, dajejo dodatno moč, poudarjajo v UKC. | Foto Unipublic/Photogomez Sport

Uspehi slovenskih športnikov nam v času, polnem izzivov, dajejo dodatno moč, poudarjajo v UKC.

Foto: Unipublic/Photogomez Sport

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je v sodelovanju z medicinsko sestro Gordano Brkovič in županom Zagorja ob Savi zaposlenim v UKC in SB Trbovlje pripravil lepo presenečenje. Zaposlenim je razdelil 100 majic s svojo podobo in jim v teh težkih časih vsaj za nekaj trenutkov narisal nasmeh na obraz.

Infekcijska klinika
Novice Epidemija terjala že skoraj 1.300 smrtnih žrtev #video

"Primož, danes smo dobili tvoje darilo. Ti si naš heroj. Radi te imamo. Dal si nam ogromno motivacijo. Borili se bomo do konca. Veliko ljudi ne verjame, ti verjameš v nas. Vso srečo in čestitke od vse skupine kliničnega centra, covid oddelkov, vsega zdravstvenega osebja, kuharjev, strežnic, vse ekipe vodstva, ki se bori te dneve. Bomo zmagali, ti pa si že zmagal," je ob tem povedala medicinska sestra Gordana Brkovič.

Gordana Brkič in Mateja Logar. | Foto: UKC Ljubljana Gordana Brkič in Mateja Logar. Foto: UKC Ljubljana

"Današnji dan so nam polepšale nove majice. Pri tem je sodeloval ob pomoči Gordane naš kolesar Primož Roglič. Tudi on se nekako simbolično pridružuje boju proti novemu koronavirusu, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Mislim, da nas v dirki s koronavirusom čaka še nekaj gorskih etap, potem pa sledi kakšen lep spust in bomo v cilju vsi čim bolj zadovoljni," je lepo Rogličevo gesto komentirala tudi infektologinja doc. dr. Mateja Logar.

"Vsaka spodbuda je pozitivna"

"Tudi oddelek za dializo se srečuje z bolniki s koronavirusom tako v dializnem centru kot med hospitaliziranimi. Zagotavljanje dialize zanje je bil za nas velik izziv. Smo se organizirali, sestre so se bile pripravljene spopasti z izzivom. To je velika obremenitev, saj morajo biti vsi bolniki s koronavirusom izolirani in jih je treba dializirati tam. Vsekakor bi se radi zahvalili Primožu in naši sestri Gordani. Vsaka spodbuda za zaposlene, ki delajo v težkem okolju in razmerah, je pozitivna. Še toliko bolj, če pride od takšne osebe, ki neutrudno premaguje vse ovire," je povedal izr. prof. dr. Jakob Gubenšek, dr. med., s kliničnega oddelka za nefrologijo.

Brkovič Logar | Foto: UKC Ljubljana Foto: UKC Ljubljana

"Na koncu bomo zmagovalci"

"V Občini Zagorje ob Savi se vedno, še posebej pa v obdobju bolezni covid-19, zavedamo pomembnosti poslanstva vseh zdravstvenih delavcev, ki rešujete naša življenja. To je trdo delo, polno odrekanj. To je življenje, kakršnega živi tudi naš častni občan Primož Roglič. Zato naj vas njegove majice spomnijo na njegove zmage in vas v najtežjih dneh navdajajo z njegovim neizmernim optimizmom. Vse bo dobro, na koncu bomo zmagovalci vsi! Hvaležni občani in občanke občine Zagorje ob Savi," pa je dodal še sokrivec za lepo presenečenje, župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan.

Preberite še:

Sportal Z Rogličevim pomočnikom imajo velike načrte, ostaja pa eno odprto vprašanje
Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Pogačar in Roglič po pričakovanjih med favoriti za zlato kolo
Ne spreglejte