Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 8. 2020,
8.25

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,87

7

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič toča Criterium de Dauphine

Petek, 14. 8. 2020, 8.25

3 leta, 8 mesecev

Ko se narava znese nad kolesarji

Po veličastni zmagi Rogliča jih je napadla toča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,87

7

Narava se je v četrtek na prizorišču kriterija Dauphine grdo poigrala s številnimi kolesarji. Kmalu po tem, ko je slovenski as Primož Roglič prečkal cilj in proslavljal odmevno zmago na drugi etapi, so se številni udeleženci dirke, ki še niso prisopihali do cilja, pa tudi številni gledalci znašli v hudih težavah. Bili so nezavarovani, ujela jih je nevihta, nato pa je začela klestiti še toča. O tem, kako boleče je bilo vse skupaj, pričajo številne fotografije osmoljencev.

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič v svojem svetu, v katerem izpostavlja eno stvar #video

Druga etapa kriterija Dauphine se je končala z novim podvigom Primoža Rogliča (Jumbo-Visma). Kolesarska javnost pa si je žal ne bo zapomnila le po veliki zmagi slovenskega velemojstra, ampak tudi po divjanju nevihte, ki je ujela nepripravljene kolesarje in občinstvo na Col de Portu. Mnogi so jo odnesli z bolečim spominom.

Toča se je znesla nad kolesarji

Tim Declercq je objavil fotografijo svojega iznakaženega hrbta na Instagramu. | Foto: Instagram & Imdb Tim Declercq je objavil fotografijo svojega iznakaženega hrbta na Instagramu. Foto: Instagram & Imdb Dovoljšen dokaz o tem, s kakšnim peklom so imeli opravka udeleženci druge etape, ki jih je nevihta ujela na cesti, ponujajo fotografije njihovih izmaličenih hrbtov. Eden od nesrečnežev Tim Declercq (Deceuninck-QuickStep) je objavil fotografijo, na kateri takoj padejo v oči krute posledice pobesnelega plesa ledenih zrn toče. Nekatera so bila celo tako velika kot žogice za namizni tenis.

Po poročanju Cyclingnews je nevihta zapretila tudi Lori Klinc, srčni izbranki Primoža Rogliča, in njunemu sinu Levu, a sta pravočasno našla zavetišče v avtu reporterja omenjenega medija.

Prireditelji po silovitem naletu nevihte niso mogli spraviti pod streho zaključne slovesnosti. Dobesedno. Napihljiva streha je razpadla ravno v trenutku, ko je Egan Bernal (Team Ineos) prejemal belo majico, nagrado za najboljšega mladega kolesarja.

Še večji kaos se je dogajal na cestah, kjer so se kolesarji razbežali in iskali zavetišče. Kožo so si reševali na različne načine. Rogličev klubski sotekmovalec Tony Martin (Jumbo-Visma) je bil med najbolj iznajdljivimi in se je pridružil navijaču pod napihljivim čolnom!

Za kakšno razdejanje je poskrbela toča?

Roglič, ki vodi v skupnem seštevku kriterija Dauphine, bo danes poskušal ubraniti prednost na tretji etapi. Dolga bo 157 km, potekala pa bo od Corenca do Saint-Martin-de-Bellevilla.

Primož Roglič
Sportal Velika zmaga izjemnega Primoža Rogliča!
Primož Roglič Lora Klinc Lev
Sportal Hvaležen Rogliču
Ne spreglejte