Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 2. 2023,
15.18

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

5

Natisni članek

Dirka po Andaluziji Bahrain Victorious Matej Mohorič Matej Mohorič UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar kolesarstvo

Četrtek, 16. 2. 2023, 15.18

1 leto, 2 meseca

DIRKA PO ANDALUZIJI, 2. ETAPA

Nepremagljiv! Peta zaporedna zmaga za Pogačarja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

5

dirka po Andaluziji Tadej Pogačar | To je že 49. zmaga za komaj 24-letnega Pogačarja. | Foto Guliver Image

To je že 49. zmaga za komaj 24-letnega Pogačarja.

Foto: Guliver Image

Tadej Pogačar je bil najmočnejši tudi na kratkem, a strmem ciljnem vzponu po kockah na drugi etapi dirke po Andaluzije. Do zadnjih metrov sta se borila z Enricom Masom. V ospredju je bil tudi Matej Mohorič. Tako je slovenski kolesarski šampion na začetku sezone 2023 zmagal še na svoji tretji dirki. Če pa štejemo še zmagi na zadnjih dveh dirkah prejšnje sezone, je nepremagan na zadnjih petih štartih.

Andaluzija Tadej Pogačar
Sportal Druga dirka sezone, druga zmaga Pogačarja! #video

Druga etapa dirke po Andaluziji je bila dolga 156 kilometrov. Imela je tri vzpone in za piko na i še kratek, a strm vzpon (na posameznih odsekih 20-odstoten) po kockah na grad Fortaleza de Mota v mestu Alcala la Real pri Granadi. Že na vznožju je napadel Matej Mohorič (Bahrain Victorious), da je raztegnil skupino in tako poskušal pomagati Mikelu Landi (Bahrain Victorious). Mohorič je hitro popustil, Landa pa ni bil dovolj močan za Tadeja Pogačarja (UAE Emirates) in Enrica Masa (Movistar). Bok ob boku sta kolesarila po kockah, slovenski as pa je španskega strl 150 metrov pred ciljem. Tako je lahko roke zmagoslavno dvignil že pred ciljno črto. Štiri sekunde za njim so skozi cilj prišli Mas, Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), Landa in Carlos Rodriguez (INEOS).

"Naš načrt ni bil šele ciljni vzpon, vendar je bila etapa zelo aktivna, še posebej ekipa Bahraina je ves čas napadala, tako da sem moral v ospredje. Finiš je bil pa vendarle perfekten," je po dirki povedal Pogačar.

Pogačar je dobil že ponedeljkovo enodnevno dirko Jaen Paraiso, v sredo pa je bil najmočnejši na prvi etapi petdnevne dirke po Andaluziji. Alejandro Valverde je bil pred šestimi leti zadnji kolesar, ki je na dirki v Andaluziji dobil dve zaporedni etapi. Po dveh od petih etap je rumena majica trdno v Pogačarjevi lasti. Ima 48 sekund prednosti pred Buitragom in 52 pred Lando ter Rodriguezom. Mas na petem mestu zaostaja že minuto in 47 sekund, potem ko je imel v prvi etapi težave s kolesom.

Planet 18
Planet TV Po sanjskem začetku se Dirka po Andaluziji nadaljuje na Planet 2 #video
Ne spreglejte