Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2024,
16.42

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

Natisni članek

BORA - hansgrohe Pariz - Nica Remco Evenepoel Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 5. 3. 2024, 16.42

1 mesec, 3 tedne

Dirka Pariz–Nica, 3. etapa, ekipni kronometer (26,9 kilometra)

Dež ponagajal Rogliču in Evenepoelu, ekipa Belgijca vseeno veliko hitrejša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92
Pariz - Nica, BORA - hansgrohe, Primož Roglič | Primož Roglič je z novimi kolegi iz BORE - hansgrohe danes na ekipnem kronometru zasedel šele 11. mesto.  | Foto Guliverimage

Primož Roglič je z novimi kolegi iz BORE - hansgrohe danes na ekipnem kronometru zasedel šele 11. mesto.

Foto: Guliverimage

Na Dirki Pariz–Nica so kolesarji danes opravili z ekipnim kronometer v Auxerru dolžini 27 kilometrov. BORA - hansgrohe našega Primoža Rogliča je zasedla 11. mesto, za zmagovito ekipo UAE Emirates je zaostala 54 sekund, za četrto Soudal - Quick Step  Zasavčevega največjega izzivalca za skupno zmago Remca Evenepoela pa 32 sekund.

Primož Roglič
Sportal Miren dan za Rogliča, velika zmaga Nizozemca

Rumeno majico vodilnega na dirki bo jutri nosil Američan Brandon McNulty (UAE Emirates), ki je prvi izmed članov ekipe UAE Emirates danes prečkal ciljno črto. Njegovi kolegi Finn Fisher – Black, Joao Almeida in Jay Vine imajo v skupnem seštevku isti čas. Belgijec Remco Evenepoel je osmi z 18 sekundami zaostanka, Primož Roglič pa 28. (+ 0:54).

Jayco AlUla Luke Mezgeca je bila danes druga, a je Slovenec po opravljenem delu odpadel daleč pred ciljem in tako ni eden od treh, ki so unovčili dobre nastop tudi z dvigom v skupnem seštevku. Mezgec je v cilj pripeljal 5:21 za kolegi iz avstralske ekipe, v skupnem seštevku pa je zdaj na 132. mestu (+ 9:07).

Že jutri se bodo razmerja v skupnem seštevku najbrž močno premešala, saj je na vrsti prva težja gorska etapa, 183 kilometrov dolga preizkušnja od Chalon-sur-Saona do Mont Broullyja. Cilj je na klancu druge kategorije, še prej bodo morali tekmovalci premagati šest kategoriziranih vzponov, vseh razen predzadnjega druge kategorije. Predzadnji klanec, Col du Fut D'Avenas, pa je dobrih pet kilometrov dolg vzpon prve kategorije s 7,3-odstotnim povprečnim naklonom.

Pariz–Nica, ekipni kronometer:

Results powered by FirstCycling.com

16:38 – Konec etape, Primož Roglič je z BORO - hansgrohe ekipni kronometer končal na 11. mestu. Boljši izid mu je preprečila smola z vremenom, v drugem delu preizkušnje je zaključek trase namočila ploha, a je tudi Remco Evenepoel s Soudal - Quick Stepom vozil po mokri cesti, pa bil vseeno 32 sekund hitrejši od Bore. Zmagala je ekipa UAE Emirates, ki je prevzela tudi rumeno majico vodilnega na dirki. 

16:28  BORA - hansgrohe je v cilju, Primož Roglič je sprintal v zaključku, za vodilnim UAE Emirates za zaostal slabih 55 sekund.

16:24 Dež je premešal razmerja moči, če je bil Soudal - Quick Step na vmesnem času (14,1 km) še najhitrejši, 17 sekund pred UAE Emirates (ta je kronometer odpeljal na povsem suhi cesti), je v cilju zaostal 22 sekund. Tudi Primož Roglič, ki je v drugem delu preizkušnje ostal z le dvema kolegoma, Matteom Sobrerom in Aleksandrom Vlasovom, se bori na mokri cesti. Skozi ovinke trojica mora voziti veliko bolj previdno in počasi, kot tekmeci, ki so imeli srečo z vremenom.

16:16 – Na drugem delu proge se je ulilo, na merjenju vmesnega časa pa je Rogličeva BORA - hansgrohe zaostala za Soudal - Quick Stepom Remca Evenepoela, a le za slabe štiri sekunde.  

15:56  S starta se je pognala tudi BORA - hansgrohe Primoža Rogliča, pred njo je startal Soudal - Quick Step Remca Evenepoela

Bahrain Victorious je dobro na poti:

15:54 – V cilju je tudi Jayco AlUla Luke Mezgeca, Michael Matthews je poskrbel za čas 31:38, kar avstralsko ekipo uvršča na trenutno drugo mesto. 

15:47 – UAE Emirates so prevzelo vodstvo, v cilj so prišli s petimi kolesarji, čas treh najhitrejših Finna Fisher-Blacka,  Brandona McNultyja in Joaa Almeide je bil 31 minut in 23 sekund.

15:40 – Najhitrejši moštvi na merjenju vmesnega časa (14,1 km) sta trenutno UAE Emirates Joaa Almeide in Jayco AlUla z Luko Mezgecem.

15:33 – Še vedno vodilni Astani se je najbolj približala ekipa Lotto Dstny, ki je zaostala 19 sekund. Kolesarji imajo danes tudi srečo z vremenom, v Auxerru je pretežno jasno s temperaturami okoli desetih stopinj Celzija.

15:21 – Tri ekipe so že v cilju, za zdaj ima najboljši čas kazahstanska Astana. 

14:40 – Na 26,9 kilometra dolgo progo se je podala prva ekipa, Israel - Premier Tech. Soudal - Quick Step Remca Evenepoela bo startal ob 15.48, BORA - hansgrohe Primoža Rogliča ob 15.56, takoj za njo pa še Visma | Lease a Bike vodilnega na dirki.

Pozdravljeni, danes spremljamo tretjo etapo 82. izvedbe dirke Pariz–Nica, na vrsti pa je ekipni kronometer, na katerem se bo pokazalo, kako se je slovenski zvezdnik Primož Roglič ujel z novimi moštvenimi kolegi pri BORI - hansgrohe. Z Zasavcem bodo danes kar se da dober čas lovili še Nemec Nico Denz, Avstrijec Marco Haller, Luksemburžan Bob Jungels, Italijan Matteo Sobrero, Nizozemec Danny van Poppel in Rus Alekdandr Vlasov.   

"Astronavti" iz Visme | Lease a Bike pozornost plenijo tudi v Franciji:

 
Jonas Vingegaard
Sportal Novost pri Vingegaardu, ki je v središču pozornosti in posmeha #video

Pred etapo

Po dveh etapah, ki sta se končali z zaključnim sprintom, je čas, da se karte med favoriti za skupno zmago konkretneje premešajo. A bo potrebna složnost, saj kolesarje čaka ekipni kronometer v dolžini 26,9 kilometra.

3. etapa Pariz-Nica | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O.

Etapa v Auxerru se začne z ravnim delom ob reki Yonne, proga pa ima dva manjša vzpona, oba s približno od pet- do šestodstotnim naklonom. Prvi vzpon sledi po petih kilometrih in je blažji od obeh, z višinsko razliko približno 200 metrov v dveh kilometrih. Drugi, Côte de Jussy, se začne po lažjem odseku in je dolg 2,6 kilometra, pri čemer je naklon v prvem delu strmejši s 5,8 odstotka, nato je pot do vrha precej položnejša.

V današnji dan veliko upov polagajo pri številnih ekipah. Team Visma | Lease a Bike (Matteo Jorgenson), Soudal-Quickstep (Remco Evenepoel), BORA - hansgrohe (Primož Roglič), Lidl-Trek (Mattias Skjelmose), Egan Bernal (Ineos Grenadiers) ...

Roglič bo preizkusil opremo za kronometer. | Foto: Matthis Waetzel/BORA - hansgrohe Roglič bo preizkusil opremo za kronometer. Foto: Matthis Waetzel/BORA - hansgrohe

Slovenski šampion ima nekaj zaostanka pred osrednjim tekmecem Evenepoelom, ki je v prvi etapi dobil nekaj bonifikacijskih sekund na letečem cilju. Natančneje štiri. Čeprav bodo v nadaljevanju osemdnevne dirke sledile gorske etape, bi lahko današnji ekipni kronometer dodobra premešal karte in spremenil potek dirkanja na preizkušnji Pariz–Nica.

Luka Mezgec bo z moštvenimi kolegi pri Jayco–AlUla začel vrteti pedale ob 15.20. 

Startna lista

14.40 ISRAEL - PREMIER TECH
14.44 ALPECIN-DECEUNINCK
14.48 ASTANA QAZAQSTAN TEAM
14.52 LOTTO DSTNY
14.56 ARKEA-B&B HOTELS
15.00 TEAM DSM-FIRMENICH POSTNL
15.04 TOTALENERGIES
15.08 TUDOR PRO CYCLING TEAM
15.12 INTERMARCHÉ - WANTY
15.16 UAE TEAM EMIRATES
15.20 TEAM JAYCO ALULA
15.24 COFIDIS
15.28 DECATHLON AG2R LA MONDIALE TEAM
15.32 INEOS GRENADIERS
15.36 BAHRAIN VICTORIOUS
15.44 LIDL-TREK
15.48 SOUDAL QUICK-STEP
15.52 MOVISTAR TEAM
15.56 BORA - HANSGROHE
16.00 TEAM VISMA | LEASE A BIKE
16.04 GROUPAMA-FDJ

Vrstni red po drugi etapi

Results powered by FirstCycling.com

Ne spreglejte