SiolNET. Sportal Hokej
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger
HK SŽ Olimpija ostaja v Alpski ligi

Uradno: Nič še ne bo s selitvijo Olimpije na višjo raven

0,88

termometer

HK SŽ Olimpija trening
HK SŽ Olimpija ostaja del Alpske lige, za katero je tudi zgradila ekipo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Dobre tri tedne pred začetkom nove sezone lige IceHL, nekdanje lige EBEL, je postalo tudi uradno jasno, da se HK SŽ Olimpija v prihodnji sezoni še ne bo pridružil omenjenemu tekmovanju. Na Celovški 25 so sicer v zadnjih mesecih omenjali možnost pridružitve IceHL že jeseni, danes pa potrdili v zadnjem času pričakovano informacijo, da bodo še eno tekmovalno obdobje igrali v Alpski hokejski ligi. 

Dolgo časa pri HK SŽ Olimpija niso uspeli postreči z uradnim odgovorom, v katerem tekmovanju bodo igrali v prihodnji sezoni. Klub je bil sicer prijavljen v Alpsko ligo 2020/21, a vodstvo ljubljanskega tabora, ki je zgradilo ekipo za alpsko tekmovanje, je zadnje mesece večkrat poudarilo, da je že letos mogoč tudi preskok na višjo tekmovalno raven, v ligo IceHL (nekdanjo EBEL), za katero bi morali seči globlje v denarnico. O tem se je začelo pospešeno ugibati po slovesu Znojma od EBEL in pridružitvi iClinic Bratislava, po kateri ima tekmovanje znova 11 predstavnikov. Kot 12. so omenjali zmaje, a na koncu se ta sprememba, ki bi zahtevala okrepitve na več področjih, ni zgodila.

Letos še ne, postopek vključevanja poteka naprej HK SŽ Olimpija trening Foto: Grega Valančič/Sportida

"Vodstvo lige Bet-at-Home (ICE HL) je naš klub obvestilo, da se v sezoni 2020/21 še ne pridruži ligi. Odločitvi so botrovale trenutne razmere, povezane z epidemijo bolezni covid-19 in z različnimi ukrepi v državah klubov, ki tekmujejo v ligi. Dodaten razlog je tudi negotovost, kako se bodo razmere odvijale v prihodnjih mesecih. ICE HL nas je še obvestil, da postopki vključevanja našega kluba v ligo potekajo naprej. Skupni cilj tako ICE HL kot HK SŽ Olimpija je, da končno odločitev dosežemo že do konca 2020.

Med vodstvom ICE HL in HK SŽ Olimpija so v zadnjih mesecih potekali sestanki, na katerih smo se dogovorili o finančnem okviru, ki ga mora klub izpolniti, da se pridruži ICE HL. Na podlagi teh dogovorov je predsedstvo ICE HL vključitvi HK SŽ Olimpija v ligo naklonjeno.

Cilj ICE HL je združiti klube iz prestolnic srednjeevropskih držav in med njimi je tudi Ljubljana. Liga je prav tako zadovoljna z razvojem hokeja v Ljubljani, ki ima kot tradicionalno hokejsko mesto resen klub, katerega pozitivni športni in poslovni rezultati so bili vidni v preteklih sezonah. Pohvalili so tudi trdne finančne temelje kluba," so pri Olimpiji zapisali v izjavi za javnost. 

HK Olimpija HDD Jesenice Sportal Če ne bo presenečenj, se bosta večna tekmeca udarila že v polfinalu

Christian Feichtinger: ICeHL v prihodnji sezoni ostaja pri 11. članih. Christian Feichtinger: ICeHL v prihodnji sezoni ostaja pri 11. članih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vključiti želijo čim več prestolnic

"Zaradi trenutnih razmer z novim koronavirusom nismo mogli končati postopka prijave HK SŽ Olimpija. Liga Bet-at-home je mednarodna liga in naš cilj je vključiti čim več prestolnic srednjeevropskih držav. Spremljali smo rast HK SŽ Olimpija od njenega začetka v Alpski hokejski ligi. Njihovi športni uspehi in finančna disciplina so bili med boljšimi v ligi. Pogovori, ki smo jih imeli z vodstvom HK SŽ Olimpija, in okviri našega sodelovanja so bili med klubi pozitivno sprejeti. Prepričan sem, da bodo naši lastniki dokončno odločitev sprejeli do konca letošnjega leta," je ob tem dejal generalni direktor IceHL Christian Feichtinger.

Predsednik Olimpije Miha Butara verjame, da bo zeleno-beli tabor prihodnje leto član IceHL. Predsednik Olimpije Miha Butara verjame, da bo zeleno-beli tabor prihodnje leto član IceHL. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Butara prepričan, da bodo zraven prihodnje leto

"Že večkrat smo poudarili, da so naši cilji dolgoročni in trdni. Eden od ciljev je tudi priključitev ugledni ICE HL, ki je najmočnejše hokejsko tekmovanje v Srednji Evropi. Trenutna kriza covid-19 je nekoliko zaustavila naše cilje, vendar nas ne bo ustavila. Prepričan sem, da bosta Ljubljana in HK SŽ Olimpija v sezoni 2021/22 del ICE HL. Zadnja leta smo dosegli svoje zastavljene cilje tako na športnem kot na poslovnem področju. Zato ne glede na trenutne razmere naši cilji ostajajo visoki. Želimo si osvojiti naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in Alpsko hokejsko ligo. Pri tem želimo ostati zvesti svoji zavezi, da moštvo sestavljajo pretežno slovenski igralci. Rad bi se zahvalil vodstvu ICE HL za podporo, zaupanje in pozitiven odnos do našega kluba," pa je razplet komentiral predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

HK SŽ Olimpija trening Sportal Olimpija ostala brez tekmovanja, v katerem je imela velike cilje

Branili bodo naslov

Če novi koronavirus ne bo še zaostril razmer, se bo Alpska liga predvidoma začela 3. oktobra. Tekmovanje bo v prvem delu potekalo po "mini skupinah". V te so ekipe razdelili po regionalnem načelu; v prvi so tako Bregenzerwald, Lustenau, Kitzbühel in Feldkirch, v drugi Steel Wings Linz (LinzII), KAC II, Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija, v tretji Pustertal, Red Bull Juniors, Wipptal Broncos in Ritten ter v četrti Asiago, Fassa, Val Gardena in Cortina Hafro.

Predvideno je, da ekipi Jesenice in Olimpija Alpsko ligo začneta v skupini z drugima ekipama Celovca in Linza. Predvideno je, da ekipi Jesenice in Olimpija Alpsko ligo začneta v skupini z drugima ekipama Celovca in Linza. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Prvi del tekmovanja se bo končal 22. oktobra. Sledil bo klasični del, po katerem si bodo prvi štirje zagotovili končnico, preostali pa bodo igrali kvalifikacije. Naslov iz predlanske sezone bo branila prav Olimpija, saj lani zaradi pandemije covid-19 zmagovalca ni bilo.

V zeleno-belem taboru so imeli visoke cilje v Celinskem pokalu, eno od skupin bi morali novembra gostiti tudi v Tivoliju, a je Mednarodna hokejska zveza tekmovanje zaradi negotovih razmer povsem odpovedala. 

Olimpija bo ob Alpski ligi nastopala še v državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije, ki ga bo med 16. in 19. septembrom gostil Tivoli. Zmaji so trenutno sredi pripravljalnega ciklusa, po dveh tesnih zmagah nad madžarskima kluboma iz lige Erste bodo v nedeljo gostovali pri Celovcu, katerega dres nosita Rok Tičar in Blaž Gregorc (preizkušnja).

Preberite še:

HDD Sij Acroni Jesenice Žan Jezovšek Sportal Jeseničani razkrili pripravljalne karte: kmalu bo pestro HK SŽ Olimpija trening Sportal Olimpija po kazenskih strelih strla Madžare slovenska hokejska reprezentanca Blaž Gregorc Sportal Blaž Gregorc bo poskušal prepričati trofejne Avstrijce

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin