SiolNET. Sportal Hokej
2,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kandidatura za gostiteljstvo SP v hokeju drugega razreda 2020

Slovenija v boj za SP s Stožicami #video

2,45

termometer

Stožice hokej
Pri Hokejski zvezi Slovenije so optimistični, da bo prihodnje svetovno prvenstvo drugega razreda v Stožicah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo slovenske Hokejske zveze Slovenije, reprezentanca je na svetovnem prvenstvu drugega razreda v Kazahstanu zasedla četrto mesto, je potrdilo, da bo za gostiteljstvo SP drugega razreda prihodnje leto kandidiralo s Stožicami. "Imamo kar veliko podporo in lepo možnost, da bo prvenstvo v Stožicah," pravi sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec.

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan Sportal Slovenci so se za konec znesli nad Litvo in si zagotovili obstanek #foto

Slovenska hokejska reprezentanca je svetovno prvenstvo drugega razreda v Kazahstanu končala z visoko zmago (9:0) nad Litvo, zasedla četrto mesto in obstala v tem rangu tekmovanja. Prihodnje leto se bo za elito bojevala z Južno Korejo, Madžarsko, Romunijo in dvema reprezentancama, ki bosta v prihodnjih dneh izpadli iz elite. Lahko se zgodi, da bo igrala pred domačimi gledalci. 

Pravilo veleva, da država, ki se je ravno preselila v določen rang tekmovanja, prvo leto ne more gostiti prvenstva. Izjema je, če nihče od preostalih ne vloži kandidature. Madžari so ga gostili lani, Južna Koreja je lani priredila olimpijske igre … Se bodo tako hokejisti po letu 2012 za elito torej spet bojevali v Sloveniji?

Izjava sekretarja HZS po svetovnem prvenstvu v Kazahstanu:

Nasprotniki pripravljeni potrditi vlogo

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je ob tej temi tako lahko precej optimistično. "Ravno danes sem uredil, da bomo oddali vlogo. Kandidirali bomo s Stožicami. Govoril sem nekoliko s Korejci in Madžari, ki so pripravljeni to vlogo potrditi. Mislim, da bo večina reprezentanc za to, da bo prvenstvo v Sloveniji. Zdaj smo bili dvakrat na olimpijskih igrah v Aziji, pa prej še v Koreji na svetovnem prvenstvu, Madžari so ga organizirali lani. Mislim, da imamo veliko podporo, da bomo dobili prvenstvo, in da imamo kar lepo možnost za prvenstvo v Stožicah," je po zadnji tekmi svetovnega prvenstva v Kazahstanu dejal sekretar HZS Dejan Kontrec.

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan Sportal Anže Kopitar po koncu SP: Morda je to realna slika #video #foto

Leta 2012 Slovencem uspelo v Stožicah

Stožice so prvenstvo drugega razreda gostile leta 2012, ko so Slovenci s petimi zmagami (ugnali so Avstrijo, Madžarsko, Japonsko, Veliko Britanijo in Ukrajino) in brez izgubljene točke napredovali med elito. Slovenski navijači so leta 2012, ko so reprezentance elito lovile v Stožicah, videli pet zmag in stoodstotni izkupiček Slovenije. Slovenski navijači so leta 2012, ko so reprezentance elito lovile v Stožicah, videli pet zmag in stoodstotni izkupiček Slovenije.

Pri HZS so želeli kandidirati že za pravkar končano prvenstvo, a so ob zajetni podpori Kazahstanu tik pred zdajci umaknili kandidaturo.

Kontrec je sicer takrat izrazil dvom o tem, ali bi jim Mednarodna hokejska zveza še enkrat prižgala zeleno luč za Stožice: "Dogovoriti se moramo s sodelavci. Razmišljam, da bi prvenstvo (če bi ga dobili, op. p.) potekalo v Ljubljani, najverjetneje v dvorani Tivoli, saj Stožice, žal, niso primerne. Jesenice so se zaradi majhnega števila obiskovalcev v preteklosti pokazale kot ne najbolj optimalna možnost. Mislim, da bi nam Jesenice predstavljale večji zalogaj tudi zaradi logistike in nastanitve igralcev. Kot vidite, se je organizacija v diviziji I približala organizaciji elite, hoteli so blizu dvorane, da je logistika čim lažja. V Stožicah smo eno prvenstvo izvedli, bilo je odlično, a Mednarodna hokejska zveza (IIHF) nam verjetno ne bi še enkrat dovolila, da bi zaprli polovico dvorane, da se ne vidi gola …"

Preberite še:

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan Sportal Risi obstanek potrdili z visoko zmago

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin