Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2020,
22.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

HKMK Bled HK True Celje HK Triglav Kranj HK Playboy Slavija HDK Maribor HK Olimpija HD Hidria Jesenice HDD Jesenice pokal Slovenije

Četrtek, 17. 9. 2020, 22.00

3 leta, 7 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale

Jesenice in Olimpija z osmico na derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija | Hokejisti HDD Sij Acroni so v četrtfinalu zanesljivo izločili HDK Maribor. V polfinalu se bodo v petek pomerili s HK SŽ Olimpija, ki je izločil mlade Jeseničane.  | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni so v četrtfinalu zanesljivo izločili HDK Maribor. V polfinalu se bodo v petek pomerili s HK SŽ Olimpija, ki je izločil mlade Jeseničane.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so v četrtfinalu proti HDK Maribor upravičili vlogo favorita, zmagali z 8:0 in se uvrstili v polfinale Pokala Slovenije. V tem se bodo v petek ob 19.30 pomerili z večnim tekmecem iz Ljubljane, HK SŽ Olimpijo, ki je v četrtfinalu z istim rezultatom odpravila mlade železarje, HD Hidrio Jesenice. V drugem polfinalu si bosta v petek ob 16. uri nasproti stala HKMK Bled in HK Triglav Kranj. 

Jesenice
Sportal Jeseničani z novim sponzorjem, v Tivoliju jih zanima le eno

Na tretji četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije so do pričakovane zmage prišli člani HDD Sij Acroni Jesenice, ki so visoko premagali HDK Maribor. Že v drugi minuti je železarje v vodstvo popeljal Mirko Djumić. Lisjaki so skoraj do polovice obračuna zdržali pri tem rezultatu, nato pa je v 29. minuti na 2:0 zvišal kapetan Andrej Tavželj. Do konca druge tretjine je Djumić zadel še dvakrat, v zadnjem delu pa je Jure Verlič klonil še štirikrat: ugnali so ga Žan Jezovšek (dvakrat), Blaž Tomaževič in Andrej Hebar. Urban Avsenik je ohranil mrežo nedotaknjeno.

"Zadovoljen sem, saj je take tekme težko igrati. Maribor se je kar postavil, vso tekmo je bil precej discipliniran. V prvi tretjini smo bili premalo lačni, a smo stvari iz tretjine v tretjino izboljšali. Smo tam, kjer smo želeli biti. Jutri na glavo," je po pričakovani zmagi za Hokej TV dejal trener Jesenic Mitja Šivic.

Olimpija odpravila mlade Jeseničane

HK SŽ Olimpija je v večernem četrtkovem četrtfinalu z 8:0 odpravila mlade železarje, HD Hidrio Jesenice. 

Dva zadetka je za zmago prispeval Jure Sotlar, tri pa Tadej Čimžar.

"Pričakovali smo, da bodo mladi Jeseničani izjemno borbeni, kar so tudi dokazali. Enkrat sem moral povzdigniti glas, zlasti na začetku druge tretjine stvari niso šle, kot bi morale. Vesel sem, da so se fantje dobro odzvali in da smo tekmo pripeljali do konca, kot se spodobi," je po zmagi dejal trener Ivo Jan in pogledal proti petkovemu derbiju.

"Vsak derbi je nekaj posebnega. Mislim, da smo se iz tiste tekme na Bledu, kjer je nekoliko pešala realizacija, veliko naučili, tako da bomo nedvomno dobro pripravljeni. Vemo, kaj moramo narediti v nekaterih segmentih igre." Večna tekmeca sta se pretekli konec tedna srečala na Bledu, kjer so v sklopu Poletne lige tesno zmagali Jeseničani.

Finale bo na sporedu v soboto. Naslov branijo hokejisti Olimpije, v lanskem finalu so Jeseničane premagali z 8:4.

Tekme potekajo pred praznimi tribunami, si jih pa lahko ogledate na Hokej TV.

Blejci s petardo, Dukaričeva zaklenila vrata V vratih Bleda se je izkazala slovenska reprezentantka Pia Dukarič. | Foto: Eva Brili Grebenar V vratih Bleda se je izkazala slovenska reprezentantka Pia Dukarič. Foto: Eva Brili Grebenar

Na uvodni tekmi v Tivoliju med HK True Celje in HKMK Bled so bili Gorenjci boljši tekmec, do polfinalne vstopnice so prišli z zanesljivo zmago s 5:0. Že v tretji minuti je mrežo Tomaža Trelca načel Tjaš Pogačnik, ob koncu uvodne tretjine je zvišal Nik Rekar. Kapetan Tadej Burazin je v začetku tretjega dela Blejce popeljal na +3, v 52. minuti pa postavil končni rezultat. Vmes je zadel še Luc Slivnik. Na drugi strani je vrata gorenjske ekipe, ki v teh računa na predstavnico nežnejšega spola, zaklenila Pia Dukarič. Zaustavila je prav vse strele maloštevilnih nasprotnikov (v polju so imeli zgolj 13 hokejistov).

"Vse od prve minute smo bili precej boljši, več napadali, imeli več strelov, fantje pa so bili tudi disciplinirani v obrambi, tako da si Celjani niso priigrali veliko priložnosti," je v pogovoru za Hokej TV misli strnila Dukaričeva, kapetan Burazin pa je dodal: "Zadovoljni smo. Nismo vedeli, kaj pričakovati, saj je bila to tudi za nas prva tekma v taki postavi. Hiter gol veliko pomeni. Zdaj nas čaka dan počitka, nato pa boj za finale. Zadovoljni smo bili ob žrebu, da bo ena od štirih ekip lahko v finalu (favorita HDD Sij Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija se v finalu letos ne moreta srečati (op. p.)."

"Malo razočaranja je, ampak to je bila prva tekma v sezoni. Vidi se neuigranost, poskušamo neke nove stvari, z nekaj treninga, nadgradnje bo to prišlo do izraza. Na začetku sezone se pozna, ker še nismo vsi v polni kondiciji, da nam manjkajo trije, štirje, morda celo cela peterka, a to ni izgovor za poraz. Blejci so zasluženo zmagali. Zdaj se bomo posvetili državnemu prvenstvu, ligi IHL, ki se začenja prihodnji teden," pa je po porazu dejal Rok Klavžar.

Kranjčani na koncu strli Založane

Triglavani so s 3:2 izločili Slavijo, po tekmi pa okrcali stanje ledene ploskve.  | Foto: Eva Brili Grebenar Triglavani so s 3:2 izločili Slavijo, po tekmi pa okrcali stanje ledene ploskve. Foto: Eva Brili Grebenar Blejci se bodo v petkovem polfinalu pomerili s HK Triglav Kranj, ki je v četrtfinalu izločil HK Slavija Junior. Kranjčani so vodili že po 40 sekundah tekme, gol so pripisali Nejcu Hočevarju. V deseti minuti je na 2:0 zvišal Krištof Potočnik. Založane je ob koncu druge tretjine v igro vrnil Matjaž Šubic, Enes Gorše pa je v 57. minuti z izenačenjem napovedal dramatično končnico. A že minuto in pol pozneje je Triglav znova povedel, pod zmagoviti zadetek se je podpisal Matevž Ban.

"Tekmo bi morali zaključiti že v drugi tretjini. Imeli smo veliko priložnosti, sol, a jih nismo izkoristili, Slavija se je vrnila, bilo je zanimivo, a na koncu je ključna zmaga. Bi pa rekel, da v 30 letih ali kolikor že igram, v Tivoliju ni bilo tako slabega ledu, po petih minutah se ne da več igrati, hitro si utrujen ... Janković in društvo bodo morali narediti nekaj v tej smeri," je izkušeni Anže Terlikar v izjavi za Hokej TV po zmagi dal vedeti, da ledena ploskev ni v dobrem stanju. Pred dvobojem z Bledom pa je dodal: "Bled ima dobre mlade igralce, treba bo pristopiti stoodstotno, v petek bo težka tekma, a imamo dobre možnosti za finale."

"Začeli smo zelo slabo, to ni igra, ki smo je sposobni. Drugo in tretjo tretjino smo malo bolj stisnili, a nismo bili pravi. Kot je povedal Terlikar, je bil led res zelo slab, plošček se odbija, Triglavani so imeli malo sreče pri tem. Rezultat je tak, kot je," pa je po porazu dejal vratar Slavije Jure Pavlič.

Pokal Slovenije, Hala Tivoli, 16.–19. september

Četrtfinale
Četrtek, 17. september
HDK Maribor : HDD Sij Acroni Jesenice 0:8 (0:1, 0:3, 0:4)
Djumić 2., 32. (PP1), 40., Tavželj 29. (PP1), Jezovšek 47., 59., Tomaževič 53., Hebar 58.

HK SŽ Olimpija : HD Hidria Jesenice 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) 
Sotlar 7., 33., Zajc 9., Čimžar 40., 40., 53., Mušič 44., Simšič 50. (PP1)

Sreda, 16. september
HK True Celje : HKMK Bled  0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Pogačnik 3., Rekar 19., Ta. Burazin 24., 52., Slivnik 48. (PP1)

HK Triglav Kranj : HK Slavija Junior 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Hočevar 1., K. Potočnik 10. (PP1), M. Ban 58.; Šubic 39., Gorše 57. 

Polfinale
Petek, 18. september
16.00 HKMK Bled – HK Triglav Kranj
19.30 HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice

Finale
Sobota, 19. september, 19.30

Preberite še:

Hdd Jesenice HK Olimpija
Sportal Na prvem večnem derbiju slavje Jeseničanov #foto
Jesenice - Olimpija
Sportal Alpski uvod potrjen: dva derbija v slabem tednu
Frolunda
Sportal Nova prestavitev v hokejskem koledarju
 
Ne spreglejte