Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 11. 2021,
9.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Marc-Olivier Roy IceHL iClinic Bratislava Capitals

Petek, 12. 11. 2021, 9.40

1 leto, 2 meseca

iclinic bratislava capitals

Po tragediji in napovedanem umiku je prvi igralec našel nov klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Bratislava Capitals | Vodstvo slovaškega kluba, katerega trener je oče izvrstnega Leona Draisaitla Peter, je zdaj vodstvo tekmovanja tudi uradno obvestilo o predčasnem koncu sezone. | Foto Guliverimage

Vodstvo slovaškega kluba, katerega trener je oče izvrstnega Leona Draisaitla Peter, je zdaj vodstvo tekmovanja tudi uradno obvestilo o predčasnem koncu sezone.

Foto: Guliverimage

Slovaški iClinic Bratislava Capitals je po smrti dveh svojih članov zdaj tudi uradno obvestil vodstvo IceHL o predčasnem koncu sezone in želji po vrnitev v prihodnji. Prvi hokejist, ki je po napovedanem umiku našel nov klub, je kanadski napadalec Marc-Olivier Roy. Seli se v finsko elitno ligo.

iclinic bratislava
Sportal Slovaški klub po tragediji napovedal predčasen konec sezone

Po tragični smrti hokejista Borisa Sadeckega in samomoru direktorja iClinic Bratislava Capitals Dušana Paška v razmiku dveh dni je slovaški klub dal vedeti, da ekipa ne bo zmogla nadaljevati sezone. Na družbenih omrežjih so napovedali predčasen konec tekmovalnega obdobja v IceHL, ob tem pa izrazili željo, da se vrnejo v prihodnjem.  

Predsednik tekmovanja Jochen Pildner-Steinburg je sredi tedna v pogovoru za Kleine Zeitung dejal, da liga uradne prošnje iz Bratislave sploh še ni prejela, danes pa avstrijski mediji poročajo, da je vodstvo razširjenega avstrijskega prvenstva to zdaj dobilo, tako da je na potezi liga.

Pričakovano je, da se bo liga po premoru za reprezentanco nadaljevala s 13 ekipami, vprašanje pa je, kaj bo z morebitno vrnitvijo Slovakov v tekmovanje prihodnjo sezono in ali bodo sledile denarne kazni.

Anže Kuralt
Sportal Anže Kuralt želi pri sosedih narediti še korak naprej

Roy se je preselil med finsko elito

Je pa medtem prvi član slovaškega kolektiva že našel nov klub. Prvi strelec in asistent Bratislave Marc-Olivier Roy (13 tekem, 13 točk – štirje goli, devet asistenc) se je preselil na Finsko. Postal je član tamkajšnjega prvoligaša SaiPa, ki v Liigi zaseda deseto mesto.

Marc-Olivier Roy je prvi hokejist slovaškega kolektiva, ki ima nov klub. Preselil se je v finsko elitno ligo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marc-Olivier Roy je prvi hokejist slovaškega kolektiva, ki ima nov klub. Preselil se je v finsko elitno ligo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po pisanju avstrijskih medijev se za kar nekaj drugih članov Bratislave zanimajo tudi moštva znotraj IceHL, tako naj bi pri branilcu naslova Celovcu, ki se ubada s poškodbami in je šele osmi, oko vrgli na branilca Luca Snuggeruda in napadalca Tora Immoja. A ker naj bi se branilec Paul Postma in napadalec Nick Petersen vrnila prej, kot so pričakovali, okrepitev na Koroško morda ne bo.

Ekipe se bodo v tekmovali ritem IceHL vrnile 16. novembra, vodilni HK SŽ Olimpija bo takrat gostoval v Znojmu.

HK Olimpija Graz 99ers
Sportal Mitja Šivic: Vedel sem, da imamo več kakovosti, kot je menila večina ljudi
Joona Erving
Sportal Olimpijin Finec v "domači" oskrbi
Matej Hočevar
Sportal V IceHL kljub premoru precej pestro
Ne spreglejte