Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 11. 2021,
20.16

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

3

Natisni članek

Dušan Pašek Boris Sadecki IceHL iClinic Bratislava Capitals

Ponedeljek, 8. 11. 2021, 20.16

2 leti, 5 mesecev

zahtevni trenutki za iclinic bratislava capitals

Slovaški klub po tragediji napovedal predčasen konec sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

3

iclinic bratislava | Vodstvo slovaškega kluba je zaprosilo za predčasen konec sezone v ligi iceHL. | Foto Sportida

Vodstvo slovaškega kluba je zaprosilo za predčasen konec sezone v ligi iceHL.

Foto: Sportida

Slovaški kolektiv iClinic Bratislava Capitals je po tragičnem tednu, v katerem so izgubili dva svoja člana, vodstvo lige IceHL zaprosil za predčasen konec sezone, želijo pa v tekmovanju znova igrati prihodnje leto. Družina pokojnega hokejista Borisa Sadeckega je v pismu javnosti zapisala, da je imel 24-letnik blago vnetje srčne mišice, ki je povzročilo srčni zastoj.

Hokej Splošna
Sportal Žalostna vest iz Bratislave: slovaški hokejist je umrl
Dušan Pašek
Sportal Hokejski svet pretresa nova tragična zgodba iz Bratislave

Slovaški hokejski klub iz Bratislave preživlja izjemno zahtevne čase. Sredi preteklega tedna je najprej umrl njihov hokejist Boris Sadecky, nato je samomor storil generalni direktor in podpredsednik Dušan Pašek. Tekme preteklega konca tedna iClinic Bratislava Capitals so prestavili, a kot kaže, je slovaško moštvo že odigralo zadnji dvoboj IceHL te sezone.

V tej sezoni ne bodo nadaljevali s tekmami v IceHL

"Zaradi tragičnih dogodkov, ki so v zadnjih dneh prizadeli naš klub, smo se odločili, da vodstvo IceHL zaprosimo za prekinitev sodelovanja na ostalih tekmah v tej sezoni. Naši igralci so močno pretreseni zaradi smrti dveh prijateljev v enem tednu. Po porazu z 0:5 proti Beljaku (dan pred smrtjo Sadeckega, op. a.) je postalo jasno, da ta ekipa zaradi vseh dogodkov ne bo več zmožna nastopati v prvenstvu. Za ta korak smo se odločili v interesu igralcev, saj smo prepričani, da bodo lahko kariero nadaljevali v drugih klubih. V sezoni 2022/23 bi radi ponovno igrali v IceHL. Čakamo povratne informacije vodstva lige," je v izjavi za javnost dejal predsednik kluba Ivo Ďurkovič.

Zahvala igralcem, verjamejo, da bodo navijači razumeli

"Za zdaj se zahvaljujemo našim igralcem za vložen trud in hokejska srca, ki so jih na vsaki tekmi pustili na ledu. Verjamemo, da bodo navijači razumeli to odločitev in nas podprli v tem težkem času," so še zapisali.

Pričakovati gre, da se bo liga nadaljevala s 13 moštvi in da se bodo točke s tekem proti Bratislava Capitals klubom izbrisale.

Oglasila se je družina pokojnega Sadeckega Družina pokojnega Sadeckega je zapisala, da je bilo za pokojnika usodno blago vnetje srčne mišice, ki je najverjetneje povzročilo srčni zastoj. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Družina pokojnega Sadeckega je zapisala, da je bilo za pokojnika usodno blago vnetje srčne mišice, ki je najverjetneje povzročilo srčni zastoj. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po pisanju slovaškega https://sport.aktuality.sk/ se je na smrt Sadeckega s pismom javnosti oglasila pokojnikova partnerka in družina.

"Danes vemo, da je imel Boris na dan, ko se je zgrudil, blago vnetje srčne mišice. Tako blago, da sploh ni vedel, da je z njegovim srcem nekaj narobe. Zdravniki so morali opraviti več pregledov, da so se prepričali o vnetju. To je najverjetneje povzročilo zastoj srca, ki mu je med tekmo prenehalo biti. Zagotovili so mu vrhunsko zdravstveno oskrbo. Nihče si ni upal ugibati, kako dolgo so bili njegovi možgani brez kisika in kdaj bi bil pravi čas, da ga zbudijo iz umetne kome. Najslabši scenarij, na katerega se nismo niti upali pomisliti, se je uresničil v sredo popoldne, ko so zdravniki povedali, da je možgansko mrtev. V dneh njegovega najtežjega boja je bil obdan z ožjo družino, verjamemo, da je zagotovo tudi v vaših mislih. Hvala za vso podporo," so zapisali v izjavi, dodali so še, da so zdravniki pri Borisu izključili covid-19, ter javnost prosili, naj ne širi praznih ugibanj, povezanih s cepljenjem.

HK Olimpija Graz 99ers
Sportal Mitja Šivic: Vedel sem, da imamo več kakovosti, kot je menila večina ljudi
Joona Erving
Sportal Olimpijin Finec v "domači" oskrbi

 

Ne spreglejte