Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 5. 2018,
7.11

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Washington Capitals Tampa Bay Lightning NHL

Nedelja, 20. 5. 2018, 7.11

5 let, 11 mesecev

Liga NHL, konferenčni finale lige NHL, 19. maj

Strele do popolnega preobrata, Ovečkinu teče voda v grlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Pestra serija konferenčnega finala vzhodne konference se nadaljuje. Potem ko so hokejisti Tampe Bay izgubili prvi dve tekmi proti Washingtonu pred domačimi navijači, so v gosteh presenetili in dvakrat zmagali, na peti tekmi na svojem terenu pa s 3:2 strli Aleksandra Ovečkina in v seriji povedli s 3:2 v zmagah. Od napredovanja jih loči le še zmaga.

Hokejisti Tampe so po uvodnih dveh pozazih nanizali tri zmage in v seriji povedli s 3:2. Od napredovanja v finale jih loči ena zmaga. | Foto: Reuters Hokejisti Tampe so po uvodnih dveh pozazih nanizali tri zmage in v seriji povedli s 3:2. Od napredovanja v finale jih loči ena zmaga. Foto: Reuters

Po dveh tekmah finala vzhodne konference je Washington Capitals, ki v tej fazi končnice igrajo prvič po daljnem letu 1998, kazalo odlično. Vodili so z 2:0 v zmagah, pred njimi pa sta bili tekmi v svoji dvorani. A sledil je preobrat Tampa Bay Lightning. Hokejisti s Floride so v gosteh dosegli dve zmagi, serijo izenačili, nato pa ob selitvi v Tampo priredili popoln preobrat in povedli s 3:2 v seriji.

Peto srečanje konferenčnega finala v Amalie Arena pred 19 tisoč gledalci so začeli odlično in že po 19 sekundah z zadetkom Cedrica Paquetta povedli. Da je bil glavobol gostov iz Washingtona še večji, je v 10. minuti z zvišanjem na 2:0 poskrbel Ondrej Palat. Na začetku druge tretjine je na 3:0 zvišal še Ryan Callahan in Tampi zagotovil lažje nadaljevanje.

V tem so hokejisti iz prestolnice poskušali znižati in v 25. minuti le premagali ruskega čuvaja mreže Andreja Vasilevskega. Ugnal ga je rojak Jevgenij Kuznecov. Še naprej je Washington napadal, bil nevarnejši za vrata nasprotnika, a je Vasilevski preprečeval znižanje. Vse do 59. minute, ko je upanje gostom vrnil še en ruski zvezdnik v ekipi, kapetan Aleksander Ovečkin. A kaj več od minimalnega poraza z 2:3 Washingtonu ni uspelo iztržiti.

Še zdaleč ni konec

"Čaka nas še veliko dela, ogromno. Niti približno še nismo opravili posla, nismo še niti blizu napredovanju. Najtežje je dobiti zadnjo tekmo. Zdaj gremo v dvorano Washingtona, ki igra odlično. Težko bo končati," je konje umirjal strelec zmagovitega zadetka Callahan.

Aleksander Ovečkin kljub črnemu nizu Washingtona ostaja optimističen. Bodo s soigralci obrnili serijo ali bo ostal brez finala, v katerem v 13-letni karieri še ni zaigral. | Foto: Reuters Aleksander Ovečkin kljub črnemu nizu Washingtona ostaja optimističen. Bodo s soigralci obrnili serijo ali bo ostal brez finala, v katerem v 13-letni karieri še ni zaigral. Foto: Reuters

Bili so že odpisani, pa so se vrnili

Ovečkin kljub trem zaporednim porazom ostaja pozitiven: "Zmagati moramo še na dveh tekmah. Naš cilj je, da se vrnemo v to dvorano na sedmi tekmi in odidemo kot zmagovalci." Branilec Washingtona Matt Niskanen je dodal: "Mnogo ljudi nas je po zaostanku z 0:2 v zmagah proti Columbusu že odpisalo. Pa smo se vrnili. Težko je bilo tudi proti Pittsburghu, a smo igrali in napredovali. Tako moramo iti naprej. Zdaj se osredotočamo na šesto tekmo, ki jo bomo odigrali doma. Treba bo dati vse od sebe, zmagati, nato pa se bomo pripravili še na sedmo."

Tampa je od zaostanka 0:2 v zmagah prišla do vodstva s 3:2, ki ga lahko unovči že v ponedeljek, ko bo gostovala pri Ovečkinu in druščini. Bodo Strele še podaljšale bolečino ruskega asa, ki še nikoli ni zaigral v velikem finalu lige NHL?

Liga NHL, konferenčni finale lige NHL, 19. maj:

Vzhodna konferenca:
Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 3:2 /3:2/
Paquette 1., Palat 10., Callahan 21.; Kuznetsov 25., Ovečkin 59.

/ / - izid v zmagah. Moštva igrajo na štiri zmage.

Las Vegas Knights
Sportal Novinec v ligi na pragu senzacije
Tampa Bay Stamkos Kučerov
Sportal Tampa izenačila, Ovečkin po tekmi izgubil živce #video
Washington Tampa Victor Hedman
Sportal Strele pokvarile zabavo, nad Washingtonom divjala nevihta
Washington Capitals
Sportal Washington v gosteh do druge zmage in je na pragu velikega finala
Alex Ovečkin
Sportal Washington bolje začel finale vzhodne konference
Ne spreglejte