Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 5. 2018,
7.30

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

NHL Tampa Bay Lightning Washington Capitals

Sreda, 16. 5. 2018, 7.30

5 let, 11 mesecev

Liga NHL, 15. maj, konferenčni finale

Strele pokvarile zabavo, nad Washingtonom divjala nevihta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Washington Tampa Victor Hedman | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Tampa Bay Lightning so v tretji tekmi vzhodnega konferenčnega finala na gostovanju v Washingtonu zmagali s 4:2 in zaostanek v skupnih zmagah znižali na 1:2. Po dobri tretjini srečanja so že vodili s 3:0 in na krilih razigranega branilca Victorja Henmana in vratarja Andreja Vasilevskija šokirali gostitelje, ki bi si lahko z novo zmago zagotovili že prvi zaključni plošček za veliki finale.

V prestolnici ZDA je bilo vse pripravljeno za veliko slavje. Hokejisti Washingtona so nameravali vodstvo, ki so si ga zagotovili z dvema zmagama na Floridi, povišati na težko ulovljivih 3:0, a so pregoreli v želji. Tako se v konferenčnem finalu na vzhodu nadaljuje niz gostujočih zmag, s katero je Tampa Bay znižala zaostanek na 1:2 in zadržala upanje na napredovanje.

Vrhunci srečanja v Washingtonu:

Na tretji tekmi je premagala Washington s 4:2. Med strelce se je prvič v letošnji končnici lige NHL vpisal branilec Victor Hedman, ki je prispeval tudi dve asistenci. Podal je tako Stevenu Stamkosu kot tudi Nikiti Kučerovu.

Je prava gonilna sila moštva

Hedman, ki je na zadnjih osmih tekmah vsakič dosegel vsaj točko, skupaj gol in 10 podaj, na tokratni tekmi pa je bil tudi trikrat na ledu, ko njegova ekipa po številčni prednosti tekmecev ni prejela zadetka.

"Vedno se trudim, da pridem v položaj za zadetek ali podajo, ko je za to priložnost, pa tudi, da dam svoj prispevek v obrambi. Torej, da sem učinkovit na obeh straneh igrišča vedno, ko stopim na led," je povedal Hedman. Njegov prispevek je Stamkos strnil z naslednjimi besedami: "Težko razložim, kako dober je na ledeni ploskvi. Z njim res dobimo pravi ritem igre, je prava gonilna sila moštva in če gre njemu, gre tudi ekipi."

Igralci iz ameriške prestolnice so igrali brez Šveda in kapetana moštva Nicklasa Backstroma, ki četrtič v nizu ni mogel igrati zaradi poškodbe desne roke.

Ruski vratar paral živce Washingtonu

V vratih gostov se je izkazal mladi ruski vratar Andrej Vasilevski. Ubranil je 38 strelov in paral živce zvezdnikom Washingtona, ki so že po dobri tretjini tekme zaostajali z 0:3. Njegov stanovski kolega Braden Holtby pri Washingtonu ni bil tako učinkovit, saj je ubranil le 19 od 23 strelov.

Washington je na tretji tekmi, na kateri je dosegel le dva zadetka, ostal praznih rok. Jevgenij Kuznecov in Aleks Ovečkin sta v vrata gostov usmerila kar 21 strelov. | Foto: Reuters Washington je na tretji tekmi, na kateri je dosegel le dva zadetka, ostal praznih rok. Jevgenij Kuznecov in Aleks Ovečkin sta v vrata gostov usmerila kar 21 strelov. Foto: Reuters

Četrta tekma bo v Washingtonu odigrana v noči na petek. V finalu zahodne konference merita moči Winnipeg in Las Vegas, po dveh dvobojih v Kanadi je izid v zmagah izenačen 1:1.

Liga NHL, 15. maj, konferenčni finale:

Vzhodna konferenca:
Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 2:4 /2:1/
Connolly 31., Kuznecov 57.; Stamkos 14., Kučerov 22., Hedman 24., Point 37. 

/ /Izid v zmagah. Moštva igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte