Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
20.53

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

liga EBEL Graz 99ers Ken Ograjenšek Innsbruck Luka Gračnar Anže Kuralt Sapa Fehervar legionarji

Nedelja, 3. 3. 2019, 20.53

5 let, 2 meseca

Liga EBEL, DRUGI DEL, sedme tekme

Klubi Slovencev poraženi, Gračnarjevi ostali brez možnosti za končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Luka Gračnar | Luka Gračnar je z Innsbruckom ostal tudi brez teoretičnih možnosti za napredovanje v četrtfinale. Klubska sezona se bo za slovenskega vratarja končala v nedeljo, 10. marca. | Foto Sportida

Luka Gračnar je z Innsbruckom ostal tudi brez teoretičnih možnosti za napredovanje v četrtfinale. Klubska sezona se bo za slovenskega vratarja končala v nedeljo, 10. marca.

Foto: Sportida

Po nedeljskih tekmah lige EBEL ostajajo v igri za preostali četrtfinalni vstopnici le še tri moštva, in sicer Linz, Znojmo in Dornbirn. Beljak in Innsbruck, prvi je s 3:1 premagal drugega, sta ostala brez možnosti napredovanja. Slovenski vratar Luka Gračnar je ob porazu Tirolcev na Koroškem z izjemo zadnje minute in pol, ko so izenačenje lovili brez čuvaja mreže, branil vso tekmo in zaustavil 34 strelov od 36. Gračnar bo klubsko sezono tako končal že čez teden dni.

Bosta pa v četrtfinalu nastopila kluba dveh Slovencev: Gradec Kena Ograjenška in Fehervar poškodovanega Anžeta Kuralta. Graški panterji so v nedeljo izgubili tretjič zapored, po podaljšku jih je strl Celovec. Gradec v skupini za razvrstitev (prvi trije klubi si bodo izbrali četrtfinalnega nasprotnika med tistimi med 5. in 8. mestom) ostaja drugi.

Slabše gre madžarskemu klubu, ki je na sedmih tekmah drugega dela do zdaj zmagal le enkrat in je zdaj šesti. Zadnji poraz je Fehervarju v nedeljo zadal vodilni Dunaj (6:2), ki si je po Gradcu kot drugi zagotovil vstopnico za ligo prvakov. Prestolničarji so na dobri poti, da si priborijo tudi prvo izbiro nasprotnika. Kuralt v nedeljo še ni bil pripravljen na tekmo.

Kaj prinaša drugi del?

Šest moštev zgornjega doma se v drugem delu med seboj meri za razvrstitev, peterica v spodnjem domu pa za dve preostali četrtfinalni vstopnici. | Foto: Sportida Šest moštev zgornjega doma se v drugem delu med seboj meri za razvrstitev, peterica v spodnjem domu pa za dve preostali četrtfinalni vstopnici. Foto: Sportida

Po prvem delu (44 krogih) lige EBEL si je prvih šest moštev (Gradec, Dunaj, Celovec, Bolzano, Salzburg in Fehervar) že zagotovilo četrtfinale, preostalih šest oziroma pet, saj se je Medveščak predčasno umaknil, pa se bo v tako imenovanem spodnjem domu oziroma kvalifikacijski skupini borilo za preostali dve četrtfinalni vstopnici.

Ekipe (tako zgornji kot spodnji dom) po prvem delu čaka drugi del, v katerem se po dvakrat pomerijo vsaka z vsako. Prvih šest se v skupini za razvrstitev med seboj bori za razvrstitev od prvega do šestega mesta. Po koncu drugega dela prva tri moštva te skupine izbirajo četrtfinalnega nasprotnika. Zmagovalec prvega dela bo drugi del začel s šestimi bonus točkami, Dunaj s štirimi, Celovec z dvema, Salzburg z eno.

Ekipe spodnjega doma se prav tako po dvakrat udarijo vsaka z vsako, najboljši dve napredujeta v izločilne boje, preostale končajo sezono. Največje razočaranje prvega dela Linz začenja s šestimi bonus točkami, Znojmo je prenesel štiri, Dornbirn dve, Innsbruck pa eno točko.

Skupina za razvrstitev (že v četrtfinalu), sedme tekme:

Lestvica:

Kvalifikacijska skupina, sedme tekme:

Lestvica

 

Preberite še:

Ken  Graz 99ers
Sportal Gradec še drugič v tednu dni klonil proti Dunaju
Dunaj Gradec
Sportal Dunaj prerešetal Ograjenškove in jim zadal prvi poraz

 

Ne spreglejte