Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2019,
10.02

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
liga EBEL Ken Ograjenšek Graz 99ers Anže Kuralt Sapa Fehervar Luka Gračnar Innsbruck

Natisni članek

Sobota, 2. 3. 2019, 10.02

5 let, 6 mesecev

Liga EBEL, DRUGI DEL, šeste tekme

Gradec še drugič v tednu dni klonil proti Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Ken  Graz 99ers | Ken Ograjenšek je z Gradcem še drugič v nekaj dneh izgubil proti Dunaju. | Foto Sportida

Ken Ograjenšek je z Gradcem še drugič v nekaj dneh izgubil proti Dunaju.

Foto: Sportida

Nadaljuje se drugi del lige EBEL, v katerem se šest moštev, že uvrščenih v končnico, meri za razvrstitev. Po desetih tekmah bodo prvi trije izbrali četrtfinalnega nasprotnika. Pet ekip se v svoji skupini bori za dve četrtfinalni vstopnici. Gradec Kena Ograjenška se je še drugič v enem tednu udaril z vodilnim Dunajem in še drugič izgubil. A ne tako visoko kot pred dnevi (3:8), tokrat so graški panterji klonili s 3:4. Gradec je doma vodil z 2:0 in 3:1, nato pa dopustil preobrat.

Dunaj Gradec
Sportal Dunaj prerešetal Ograjenškove in jim zadal prvi poraz

Fehervar je v petek tesno izgubil s Salzburgom (2:3), tako da ostaja pri eni zmagi v tem delu tekmovanja. Poškodovani slovenski napadalec Anže Kuralt madžarski ekipi na ledu še ni pomagal, je pa spodbudno, da se je v zadnjih dneh priključil treningom in naj bi bil kmalu pripravljen tudi za tekme.

Innsbruck vratarja Luke Gračnarja, ki se bori za četrtfinale, a mu ne kaže najbolje, je bil v petek prost.

Kaj prinaša drugi del?

Šest moštev zgornjega doma se v drugem delu med seboj meri za razvrstitev, peterica v spodnjem domu pa za dve preostali četrtfinalni vstopnici. | Foto: Sportida Šest moštev zgornjega doma se v drugem delu med seboj meri za razvrstitev, peterica v spodnjem domu pa za dve preostali četrtfinalni vstopnici. Foto: Sportida

Po prvem delu (44 krogih) lige EBEL si je prvih šest moštev (Gradec, Dunaj, Celovec, Bolzano, Salzburg in Fehervar) že zagotovilo četrtfinale, preostalih šest oziroma pet, saj se je Medveščak predčasno umaknil, pa se bo v tako imenovanem spodnjem domu oziroma kvalifikacijski skupini borilo za preostali dve četrtfinalni vstopnici.

Ekipe (tako zgornji kot spodnji dom) po prvem delu čaka drugi del, v katerem se po dvakrat pomerijo vsaka z vsako. Prvih šest se v skupini za razvrstitev med seboj bori za razvrstitev od prvega do šestega mesta. Po koncu drugega dela prva tri moštva te skupine izbirajo četrtfinalnega nasprotnika. Zmagovalec prvega dela bo drugi del začel s šestimi bonus točkami, Dunaj s štirimi, Celovec z dvema, Salzburg z eno.

Ekipe spodnjega doma se prav tako po dvakrat udarijo vsaka z vsako, najboljši dve napredujeta v izločilne boje, preostale končajo sezono. Največje razočaranje prvega dela Linz začenja s šestimi bonus točkami, Znojmo je prenesel štiri, Dornbirn dve, Innsbruck pa eno točko.

Skupina za razvrstitev (že v četrtfinalu), šeste tekme:

Lestvica:

Kvalifikacijska skupina, šeste tekme:

Lestvica

Preberite še: 

Graz 99ers
Sportal Vodilni Gradec se ne da, nov poraz Kuraltovih
Ne spreglejte