Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
16.06

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

Natisni članek

HDD Jesenice Anže Pogačar SP v hokeju 2018

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 16.06

5 let, 11 mesecev

Kaj bo z jeseniškim članskim hokejem?

Kandidata za predsednika ni, prihodnost nejasna: nadaljevanje ali slovo kluba?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

Jesenice : Olimpija DP 3 tekma finala | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Še pred mesecem dni so hokejisti in privrženci HDD Sij Acroni Jesenice rajali ob ubranitvi naslova državnega prvaka, danes se sprašujejo, ali bo njihovo društvo še obstajalo. Prihodnost je nejasna, človeka, ki bi se usedel na predsedniško mesto ni, zadostnega posluha sponzorjev, predvsem pa tudi občine Jesenice, prav tako ne, pravi poslavljajoči se predsednik društva Anže Pogačar. Železarje je prijavil v Alpsko ligo, a če se položaj do sredine junija, ko je predviden nov občni zbor, ne popravi, se bodo začeli ustrezni postopki za ukinitev društva.

Skoraj ne mine sezona, ko v katerem od večnih slovenskih klubskih tekmecev ne bi bilo pretresov. Potem ko se je lani od tekmovanj poslovila članska HDD Olimpija in je članski hokej v Ljubljani prevzel HK SŽ Olimpija, je tokrat v ospredju vprašanje članskega hokeja na Jesenicah.

V iskanju novega predsednika

"Žal lepa, obnovljena dvorana Podmežakla, finančni vložek v mladinski pogon, prijazne besede članski ekipi niso dovolj za delovanje in obstoj članskega hokeja v mestu na profesionalni ravni," pravi Anže Pogačar.
 | Foto: Reuters "Žal lepa, obnovljena dvorana Podmežakla, finančni vložek v mladinski pogon, prijazne besede članski ekipi niso dovolj za delovanje in obstoj članskega hokeja v mestu na profesionalni ravni," pravi Anže Pogačar. Foto: Reuters

Zdajšnjemu predsedniku HDD Sij Acroni Jesenice Anžetu Pogačarju se je z zadnjo sezono iztekel mandat. Na svojem mestu ne bo ostal, saj, kot pravi, zadostnega posluha na Gorenjskem za najhitrejši ekipni šport ni. Želel si je napredovanja, a finance tega ne dopuščajo, pravi.

"Decembra sem že prvič povedal, da ne nameravam kandidirati. Iz prve amaterske sezone je projekt zrasel do profesionalne ravni. Proračun se je povečal od 100 tisoč evrov na 500 tisoč. Glavni razlog je, da bi potrebovali več sredstev. Ekipa bi si zaslužila nadgradnjo, potrebovali bi več sredstev, ki jih ne moremo zagotoviti. Odločili smo se, da damo priložnost še komu. V štirih letih je bilo kar nekaj kandidatov ali govoric, danes se je pokazalo, da ni nikogar. Ne bežim pa od odgovornosti, ob izteku mandata bomo morali poiskati rešitve, da bomo ugotovili, da naš trud ni bil zaman," je 20. aprila na občnem zboru, na katerem so zaman čakali na morebitnega kandidata za novega predsednika, dejal Pogačar.

Ob tem je dodal, da bo ostal začasni zakoniti zastopnik kluba in naredil vse, kar je v njegovi moči, da bodo priprave na novo sezono nemotene. Na takratnem zboru so sprejeli sklep, da 15. maja skličejo nov občni zbor, do takrat bodo v sodelovanju z občino, pokrovitelji in lokalno skupnostjo poskušali najti rešitev, ki bi pomenila nadaljevanje hokejske zgodbe na Jesenicah.

Zbor prestavljen, društvo prijavljeno v ligo AHL, a ...

A drugi zbor je zdaj prestavljen na 14. junija, je v sporočilu, naslovljenem na navijače Jesenic, slovensko javnost in medije, zapisal Pogačar, saj se do danes ni pojavil človek, ki bi bil pripravljen prevzeti vodstvo kluba, postati predsednik, imenovati organe društva in zagotoviti finančna sredstva za delovanje društva.

Dodal je, da čuti odgovornost do jeseniškega hokeja, igralcev, pokroviteljev in navijačev, zato je ekipo prijavil za nastop v ligi AHL v sezoni 2018/2019 in opravil pogovore z vsemi dosedanjimi velikimi pokrovitelji, ki so izrazili pripravljenost za nadaljnje sodelovanje in obstoj članskega hokeja v mestu. Ob tem je izpostavil, da pogreša odzivnost, dejanja, voljo in pomoč Občine Jesenice. "Žal lepa, obnovljena dvorana Podmežakla, finančni vložek v mladinski pogon, prijazne besede članski ekipi niso dovolj za delovanje in obstoj članskega hokeja v mestu na profesionalni ravni."

Jeseniško društvo se je prijavilo v Alpsko ligo za prihodnjo sezono, a če se položaj ne popravi, se bodo odjavili, društvo pa bodo ukinili, sporoča Pogačar.
 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseniško društvo se je prijavilo v Alpsko ligo za prihodnjo sezono, a če se položaj ne popravi, se bodo odjavili, društvo pa bodo ukinili, sporoča Pogačar. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Če ne bo ureditve položaja, bodo društvo ukinili

V pismu, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti, je dodal, da če se položaj do navedenega datuma ne bo razrešil oziroma se ne bo sestavilo novo vodstvo društva ter zagotovilo ustreznega proračuna, bo ekipa izstopila iz lige AHL, sam pa bo kot zakoniti zastopnik društva začel ustrezne postopke za ukinitev.

Pomoči Hokejske zveze Slovenije (v takšnem obsegu, kot je bila ob podpori Team Jesenice) ni mogoče pričakovati.

Če bodo Jeseničani ostali v Alpski ligi, bo v njej tekmovalo dozdajšnjih 17. ekip in novinec Milano

Dragi navijači Jesenic, slovenska javnost in mediji

Prihodnost HDD Sij Acroni Jesenice.

Poznano vam je dejstvo, da se je vodstvu društva HDD Sij Acroni Jesenice ob koncu sezone 2017/2018 iztekel štiri letni mandat vodenja društva. Zaradi že navedenih in znanih razlogov, se dosedanje vodstvo na čelu s predsednikom društva ni potegovalo za nov mandat. Žal se je izkazalo, da se do danes, 14.5.2018 ni pojavila oseba (oziroma skupina ljudi), katera bi bila pripravljena prevzeti vodstvo kluba, postati predsednik, imenovati organe društva in zagotoviti finančna sredstva za delovanje društva.

Prevzem članske ekipe je bil ponujen tudi vodstvu društva HD Hidria Mladi Jesenice, vendar se vodstvo navedenega društva ni odločilo za prevzem članske ekipe. Zakoniti zastopnik društva, Anže Pogačar, čutim odgovornost do jeseniškega hokeja, igralcev, pokroviteljev in navijačev, zato sem ekipo prijavil za nastop v ligi AHL v sezoni 2018/2019 in opravil pogovore z vsemi dosedanjimi velikimi pokrovitelji, kateri so izrazili pripravljenost za nadaljnje sodelovanje in obstoj članskega hokeja v mestu. Predvsem se želim zahvaliti vodstvu skupine Sij d.d in podjetju Acroni d.o.o., katera sta pokazala razumevanje in voljo za obstoj na mestu generalnega pokrovitelja ekipe. Nažalost pa finančni vložki dosedanjih pokroviteljev zaradi širitve in razvoja lige AHL niso več dovolj za normalno izpeljavo sezone. Ob tej priložnosti vabimo vse nove, potencialne pokrovitelje in partnerje, da se nam pridružijo in nam pomagajo zagotoviti nadaljni razvoj društva, obstoj članskega hokeja ter družabnega dogodka v mestu. Žal pa moram omeniti, da zelo pogrešam odzivnost, dejanja, voljo in pomoč Občine Jesenice. Žal lepa, obnovljena dvorana Podmežakla, finančni vložek v mladinski pogon, prijazne besede članski ekipi niso dovolj za delovanje in obstoj članskega hokeja v mestu na profesionalnem nivoju. Članska ekipa potrebuje iskreno podporo, katera bo izražena s konkrektnimi dejanji s strani vodstva Občine Jesenice. Članski hokej mora biti projekt celotne gorenjske regije, predvsem pa projekt in ponos mesta Jesenic, navijačev, pokroviteljev in ne zgolj projekt predsednika društva.

Obveščam vas, da je Občni zbor predviden za dan 15.5.2018 zaradi navedenih dejstev odpovedan oziroma prestavljen na dan 14.6.2018 ob 17.00 uri.

V primeru, da se situacija do navedenega datuma ne razreši, oziroma se ne sestavi novo vodstvo društva in zagotovi ustrezni proračun bo ekipa izstopila iz lige AHL, Anže Pogačar pa bom kot zakoniit zastopnik društva začel z ustreznimi postopki za ukinitev društva.

 

Športni pozdrav, Anže Pogačar zakoniti zastopnik HDD SIJ ACRONI JESENICE

Ne spreglejte