Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2019,
17.50

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

HK SŽ Olimpija HDD Jesenice Alpska liga HK Olimpija

Četrtek, 4. 7. 2019, 17.50

4 leta, 9 mesecev

še naprej v alpski ligi

Olimpija potrdila, kje bo igrala, in naznanila okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
HK Olimpija | Hokejisti HK SŽ Olimpija bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi, v kateri bodo branili naslov prvaka. | Foto HK SŽ Olimpija

Hokejisti HK SŽ Olimpija bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi, v kateri bodo branili naslov prvaka.

Foto: HK SŽ Olimpija

Pri HK SŽ Olimpija so potrdili, da bodo prihodnjo sezono igrali v Alpski ligi. Željo, ubraniti naslov prvaka tekmovanja, bodo poskušali uresničiti le s slovenskimi igralci, med katerimi bo tudi branilec Miha Logar, ki je zadnjo sezono igral v Franciji.

Matjaž Kopitar Anže Kopitar
Sportal Matjaž Kopitar: Pogrešal sem adrenalin trenerskega dela

Potem ko je ljubljanski kolektiv HK SŽ Olimpija v zadnji sezoni osvojil vse, kar se je dalo, so v klubu izrazili željo, da bi naredili korak naprej. Predsednik Miha Butara ni skrival želje, da bi Ljubljana že prihodnjo sezono spet imela predstavnika v ligi EBEL, a bodo zmaji morali na igranje v razširjenem avstrijskem tekmovanju še počakati.

Liga EBEL pretekli teden posredovala urnik 11 moštev

Da zeleno-belega tabora ne bo med EBEL-ligaši, je vodstvo tekmovanja potrdilo pred dnevi, ko je v javnost poslalo urnik tekem, v katerem je bilo zapisanih le 11 ekip, saj Medveščaka prihodnjo sezono ne bo zamenjal nihče.

Da bodo vztrajali v Alpski ligi, so danes potrdili tudi pri Olimpiji: "Vodstvo kluba se je po tehtnem premisleku in več pogovorih z vodilnimi lige EBEL odločilo, da bo klub tudi v prihodnji sezoni tekmoval v Alpski hokejski ligi, ki se bo začela predvidoma v sredini septembra."

Zmaji so v zadnji sezoni osvojili vse, kar se je dalo. Postali so prvaki Alpske lige, državni prvaki in pokalni prvaki. V klubu so želeli v novo sezono zadrsati v ligi EBEL, a bodo v Ljubljani morali na vrnitev v tekmovanje še počakati. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zmaji so v zadnji sezoni osvojili vse, kar se je dalo. Postali so prvaki Alpske lige, državni prvaki in pokalni prvaki. V klubu so želeli v novo sezono zadrsati v ligi EBEL, a bodo v Ljubljani morali na vrnitev v tekmovanje še počakati. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

KAC Celovec
Sportal Liga EBEL: Medveščaka ne bo nadomestil nihče

Še naprej le s Slovenci, Logar se vrača v Ljubljano

Kot pravijo, so njihove želje po trojni kroni v zadnji sezoni (prvaki Alpske lige, državni prvaki, pokalni prvaki) jasne – ubranitev naslovov. Cilj bodo tudi tokrat poskušali uresničiti izključno s slovenskimi igralci: "Jedro ekipe ostaja nespremenjeno, trenutno imamo sestavljenega približno 90 odstotkov moštva."

Prva okrepitev Olimpije, ki bo tudi v prihodnje stavila zgolj na slovenske igralce, je branilec Miha Logar. Gorenjec je v zmajevem gnezdu že igral, med letoma 2014 in 2016 je v ligi EBEL branil barve takratnega HDD Olimpija. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Prva okrepitev Olimpije, ki bo tudi v prihodnje stavila zgolj na slovenske igralce, je branilec Miha Logar. Gorenjec je v zmajevem gnezdu že igral, med letoma 2014 in 2016 je v ligi EBEL branil barve takratnega HDD Olimpija. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Predstavili so tudi prvo okrepitev, in sicer se v zmajevo gnezdo vrača slovenski branilec Miha Logar. Občasni slovenski reprezentant je zadnjo sezono igral v francoski prvi ligi za Strasbourg, Olimpija pa mu ni tuja. Med letoma 2014 in 2016 je v dresu takratnega HDD Olimpija igral v ligi EBEL. Na Celovški 25 še pravijo, da se z nekaj potencialnimi okrepitvami še pogovarjajo.

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Olimpija oktobra v Italijo po vozovnico za Dansko

Prva potrjena pripravljalna tekma 15. avgusta

Ekipa Olimpije, ki bo letos igrala tudi v Kontinentalnem pokalu (pridružila se mu bo v drugem krogu med 18. in 20. oktobrom v Rittnu), je zaključila tritedenske bazične priprave, priprave na novo sezono pa bo začela 29. julija. V teh bo odigrala tudi nekaj pripravljalnih tekem. Za zdaj so v klubu potrdili naslednja pripravljalna srečanja: 15. avgusta z Dunaújvárosi Acélbikák v dvorani Tivoli, 16. avgusta z VSV v Beljaku, 22.– 25. avgusta Mednarodna hokej liga Bled 2019.

Olimpija bo 15. avgusta doma igrala pripravljalno tekmo z Dunaujvarosi Acelbikak, dan zatem pa bo gostovala pri EBEL-ligašu Beljaku. | Foto: Sportida Olimpija bo 15. avgusta doma igrala pripravljalno tekmo z Dunaujvarosi Acelbikak, dan zatem pa bo gostovala pri EBEL-ligašu Beljaku. Foto: Sportida

Matej Hočevar
Sportal Odhaja k tekmecu, ki mu je aprila z Olimpijo zagrenil sezono

Več informacij o prihodnosti hokejskih Jesenic naj bi bilo znanih prihodnji teden. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Več informacij o prihodnosti hokejskih Jesenic naj bi bilo znanih prihodnji teden. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Na Jesenicah še tiho. Bo več znanega prihodnji teden?

Tudi večni rivali Ljubljančanov železarji naj bi še naprej igrali v Alpski ligi, čeprav za zdaj na Jesenicah še niso dali veliko informacij o prihodnosti. Po besedah v zadnjih letih predsednika kluba Anžeta Pogačarja za zdaj še ni nič novega, pričakuje pa, da bo v drugi polovici prihodnjega tedna lahko postregel z novostmi.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Nejasna prihodnost Jesenic: Čas, da potegnemo kakšno potezo

Preberite še:

kolajne
Sportal Propozicije predvidevajo precej daljši finale od letošnjega ekspresnega
Luka Kalan
Sportal Nov odhod z Jesenic in novo sodelovanje s slovenskim trenerjem
Ne spreglejte