Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 4. 2020,
18.32

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

HDD Jesenice Andrej Tavželj Alpska liga

Četrtek, 30. 4. 2020, 18.32

3 leta, 7 mesecev

andrej tavželj ostaja železar

Po ljubljanskem podaljšal tudi jeseniški kapetan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Andrej Tavželj | Andrej Tavželj ostaja član kluba HDD Sij Acroni Jesenic. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Andrej Tavželj ostaja član kluba HDD Sij Acroni Jesenic.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Večna tekmeca v teh dneh pospešeno polnita igralska seznama za prihodnje tekmovalno obdobje. Potem ko so pri Olimpiji potrdili, da bo kapetan Aleš Mušič vztrajal v zelenem dresu, so iz HDD Sij Acroni Jesenice sporočili, da tudi njihovemu kapetanu Andreju Tavžlju ne manjka motivacije za nadaljevanje kariere. Tavželj in gorenjsko društvo sta se dogovorila za enoletno podaljšanje pogodbe.

HK Olimpija Linz Aleš Mušič
Sportal Preden konča kariero, želi z Olimpijo osvojiti še kakšen naslov

"Lanska sezona je bila velika učna ura za ekipo, končni rezultat pa pokazatelj, da smo se iz številnih stvari veliko naučili. Jeklena volja in pregovorna gorenjska trma sta nas ob koncu postavili na mesto, ki je bilo po prvi polovici sezone samo pobožna želja. Kaj bi bilo v končnici, je brezpredmetno razpravljati, mi je pa žal, da smo zamudili najrazburljivejši del sezone, za katerega smo garali od avgusta," se je Andrej Tavželj v pogovoru za uradno klubsko stran spomnil predčasno končane sezone, v kateri so zaradi pandemije novega koronavirusa ostali brez finala državnega prvenstva z Olimpijo in končnice Alpske lige, pred katero so bili v naletu.

HK Olimpija Linz Anže Ropret
Sportal Olimpija in trojec še naprej z roko v roki

Ko smo se s 36-letnim Kovorjanom ob koncu tekmovalnega obdobja pogovarjali o elanu za prihodnost, je dejal, da mu tega še ni zmanjkalo in da je še vedno pripravljen poletje podrediti pripravam. Tako bo vsaj še letos, saj se je s klubom HDD Sij Acroni Jesenice dogovoril za enoletno podaljšanje pogodbe.

"Želja je, da bi ekipa pokazala svoj pravi potencial skozi vso sezono, da ne bi bilo preveč vzponov in padcev." | Foto: Matic Ritonja / Sportida "Želja je, da bi ekipa pokazala svoj pravi potencial skozi vso sezono, da ne bi bilo preveč vzponov in padcev." Foto: Matic Ritonja / Sportida

"Na Jesenicah se odlično počutim, vsak dan najdem motivacijo za trdo delo, ki je načelo mesta in naše ekipe. Želja je, da bi ekipa pokazala svoj pravi potencial skozi vso sezono, da ne bi bilo preveč vzponov in padcev. Tako bomo pripravljeni na najvišja mesta v vseh tekmovanjih," Tavželj upa na bolj konstanten potek sezone, kot je bil v zadnji, ko so bili še konec decembra na 13. mestu, v začetku marca pa na tretjem.

Preberite še:

liga EBEL
Sportal Alpska liga skrajšana, liga EBEL: slovaški prihod, češko slovo?
Hala Tivoli prenova
Sportal Pomagali bodo klubom, od države si ne obetajo kaj veliko
Ne spreglejte