Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2020,
10.09

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Nejc Brus Alpska liga HK Olimpija Anže Ropret David Planko

Sobota, 2. 5. 2020, 10.09

3 leta, 7 mesecev

Anže Ropret, David Planko in Nejc Brus ostajajo člani Olimpije

Olimpija in trojec še naprej z roko v roki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
HK Olimpija Linz Anže Ropret | Anže Ropret bo prihodnji dve sezoni nosil dres Olimpije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Anže Ropret bo prihodnji dve sezoni nosil dres Olimpije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po podaljšanju sodelovanja HK SŽ Olimpija s kapetanom Alešem Mušičem so iz kluba sporočili, da bodo zeleno-beli dres še naprej nosili tudi napadalec Anže Ropret ter branilca David Planko in Nejc Brus so se z ljubljanskim klubom dogovorili za dvoletno podaljšanje pogodbe.

HK Olimpija Linz Aleš Mušič
Sportal Preden konča kariero, želi z Olimpijo osvojiti še kakšen naslov
Andrej Tavželj
Sportal Po ljubljanskem podaljšal tudi jeseniški kapetan

Pri Olimpiji so v zadnjih dneh naznanili kar nekaj novih podaljšanj pogodbe. Prihodnji dve sezoni bo v zmajevem gnezdu še naprej igral Anže Ropret, ki je večino kariere preživel prav pri Olimpiji, med letoma 2017 in 2019 pa se je v članski konkurenci preizkusil tudi na Madžarskem. Ljubljanskemu kolektivu se je priključil pred zadnjo predčasno končano sezono in z njimi osvojil pokalno lovoriko.

liga EBEL
Sportal Alpska liga skrajšana, liga EBEL: slovaški prihod, češko slovo?

"Olimpija je zadnja leta zelo urejen klub in po tej poti tudi nadaljuje. Cilji kluba so vedno visoki, vodstvo pa ima velike načrte za prihodnost, zato z veseljem ostajam v klubu. Veseli me, da smo podaljšali sodelovanje, in se že veselim nove sezone ter novih športnih uspehov," je za klubsko spletno stran povedal 30-letnik.

Ta je v zadnji sezoni za Olimpijo odigral 41 tekem Alpske lige in bil z 11 zadetki četrti strelec zmajev ter s 25 podajami drugi alpski asistent kluba. Na preostalih 15 srečanjih v sklopu državnega prvenstva, pokala Slovenije in celinskega pokala pa je v statistiko vpisal deset zadetkov in šest podaj.

Tudi David Planko bo prihodnji dve sezoni nosil dres Olimpije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tudi David Planko bo prihodnji dve sezoni nosil dres Olimpije. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija bo še naprej lahko računala tudi na celjski steber obrambe Davida Planka, ki je prav tako podpisal pogodbo za naslednji dve sezoni. Šestindvajsetletni branilec se je med zmaje preselil že v sezoni 2014/15, tri leta vztrajal v Ljubljani, za eno sezono odšel na Jesenice, zadnji dve leti pa znova igral za Olimpijo, v kateri je postal eden od ključnih branilcev ekipe.

"V klubu je zapihal nov veter in vesel sem, da sem med izbranci novega direktorja kluba Jožeta Kovača in trenerja Iva Jana. Ivo je izkušen trener in prepričan sem, da bo dobro vodil ekipo. Z dobro voljo in trdim delom, vizijo in cilji, ki jih ima vodstvo, sem prepričan, da bomo kot ekipa stopili na zmagovalno pot," meni Planko.

Pogodbo z zmaji je za dve leti podaljšal tudi Nejc Brus. | Foto: Anže Malovrh/STA Pogodbo z zmaji je za dve leti podaljšal tudi Nejc Brus. Foto: Anže Malovrh/STA

Brus: Všeč mi je bila zgodba

Del obrambe Olimpije bo še naprej tudi Nejc Brus. Mladi branilec želi v dresu ljubljanskega kluba napredovati. "Všeč mi je bila zgodba, ki so mi jo predstavili v klubu. Vesel sem, da mi je klub izkazal zaupanje in da ostajam del ekipe. Moji individualni cilji so napredovanje na vseh področjih, ekipni pa, da vse, kar si kot ekipa zastavimo, izpolnimo in skupaj rastemo. Motivacija bo naslednjo sezono toliko večja, ker se je zadnja sezona predčasno končala," pravi Nejc Brus.

Preberite še:

HK Olimpija Linz Miha Logar
Sportal Olimpija zadržala branilca, Jeseničani pa trojico
HK Olimpija HDD Jesenice Miha Logar (levo) Žan Jezovšek (desno)
Sportal Jeseničani pripeljali še enega od najboljših Olimpijinih strelcev
Hala Tivoli prenova
Sportal Pomagali bodo klubom, od države si ne obetajo kaj veliko
Ne spreglejte