Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 3. 2023,
22.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Natisni članek

Ritten HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 30. 3. 2023, 22.10

1 leto

Alpska liga, polfinale, četrti tekmi

Jeseničani z metlo v finale Alpske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma, Gaber Glavič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HDD Jesenic so si brez polfinalnega poraza priborili mesto v finalu Alpske lige. Danes so na četrti tekmi polfinalne serije še četrtič premagali Rittem in tokrat najbolj prepričljivo, na Južnem Tirolskem so namreč zmagali kar s 6:1. V drugem polfinalu se merita Cortina in Red Bull juniors, razmerje v zmagah je 2:2.

HDD Jesenice : HK SŽ Olimpije, finale DP
Sportal Jeseničani na stežaj odprli vrata finala

Alpska liga, polfinale, četrti tekmi (igrajo na štiri zmage)

Četrtek, 30. marec:

Jeseničani so v četrto tekmo v Rittnu vstopili agresivno, bili boljši tekmec na igrišču, permoč pa kronali šele tik pred koncem prve tretjine, v 20. minuti, ko je mrežo domačega vratarja Haydena Hawkeyja zatresel Jaša Jenko. Ta je v gol domačih preusmeril plošček, ki ga je z močnim strelom od daleč sprožil Anže Prostor. 

V 25 minuti so železarji podvojili vodstvo. V napad je odbrzel Žan Jezovšek, s strelom zaposlil domačega vratarja, plošček za njegov hrbet pa je pospravil Jenko. Slabo minuto kasneje je po izvrstni akciji za 3:0 zadel še Erik Svetina. Ta je bil podajalec še v zadnji minuti druge tretjine, ko je za vodstvo s 4:0 poskrbel Eric Pance.

V zadnji tretjini se je nadaljevalo po receptu iz prvih dveh, v 46. minuti tekme je Jaša Jenko dosegel še svoj tretji gol na tekmi in dokončno zapečatil usodo južnotirolskega moštva. Vnema Gorenjcev je nekoliko popustila, v obrambi je prišlo do nekaj nediscipline in izključitve Erica Panceta v 48. minuti, domači pa so izkoristili prednost igralca več za častni gol, ki ga je v 49. minuti zabil Janne Tavi. Piko na i je v 58. minuti postavil Žan Jezovšek iz kazenskega strela. 

Železarji so si drugi finale v Alpski ligi priigrali brez polfinalnega poraza, Ritten so namreč premagali že na prvi tekmi v Podmežakli so s 3:1, na drugi v gosteh so slavili s 3:0, pa v torek doma še z 1:0, a šele po podaljšku. V končnici tako niso izgubili niti ene tekme, tudi v četrtfinalu so gladko, s 4:0 v zmagah izločili Vipiteno ( s 4:2, 2:0, 3:0 in 2:1 po podaljšku).

V drugem polfinalnem paru, med Cortino in salzburškimi Red Bull juniors je bolj napeto, izid je 2:2 v zmagah. Datumi pete, šeste in morebitne sedme tekme so 1., 4. in 6. april.

Polfinale v alpski ligi poteka na štiri zmage. 

Preberite še:

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma
Sportal Jeseničani že na pol poti do finala
HDD Jesenice
Sportal Železarji zmagovito vstopili v polfinale Alpske lige
Ne spreglejte