Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 3. 2023,
20.27

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

1

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice

Sobota, 25. 3. 2023, 20.27

1 leto, 2 meseca

Alpska liga, polfinale, drugi tekmi

Jeseničani že na pol poti do finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

1

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma | Jeseničani so že pri dveh zmagah v polfinalu Alpske lige. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeseničani so že pri dveh zmagah v polfinalu Alpske lige.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so danes na Južnem Tirolskem odigrali še drugo polfinalno tekmo Alpske lige in še drugič zmagali. Na uvodnem obračunu so Ritten premagali s 3:1, tokrat so bili boljši s 3:0. V drugem paru Red Bull Juniors proti Cortini vodi z 1:0 v zmagah. V finale napreduje moštvo, ki zmaga štirikrat.

HDD Jesenice
Sportal Železarji zmagovito vstopili v polfinale Alpske lige

Jeseničani so na dobri poti, da ponovijo uvrstitev v finale iz lanske sezone. Takrat so v polfinalu izločili istega južnotirolskega tekmeca, izid v zmagah je bil 3:1. V tej sezoni že v polfinalu igrajo na štiri zmage.

Že na prvi tekmi v Podmežakli so Jeseničani pokazali, da je Ritten tekmec po meri. Strli so ga sicer šele v zadnji tretjini in se potem na koncu uspešno ubranili ob igri Italijanov brez vratarja.

Danes je bil potek tekme podoben. Ritten je na domačem terenu pritisnil, a sta bili moštvi do polovice enakovredni, gostje pa niso izkoristili edine prednosti igralca več v tem obdobju. A so nato temelje za zmago postavili v le nekaj minutah ob koncu drugega dela. Najprej je domačega vratarja Haydna Hawkeyja po slalomu v obrambi tretjini premagal Joonas Larinmaa, nato pa je praktično v zadnji sekundi tretjine odbitek po strelu Gašperja Glaviča v mrežo pospravil Eric Pance.

Tako dober, kot je bil konec druge tretjine, je bil za železarje tudi začetek tretje. Že po 15 sekundah je namreč nezbranost domače obrambe še enkrat izkoristil Pance ter poskrbel za 3:0.

To pa je bilo vodstvo, ki ga vse bolj nervozni domači niso mogli izničiti. Z disciplinirano igro in trdno obrambo, vratar Antti Karjalainen do konca ni prejel gola, so Jeseničani zanesljivo slavili.

Slovenska ekipa je sicer v četrtfinalu gladko, po štirih tekmah, premagala zasedbo iz Vipitena (zmagala je s 4:2, 2:0, 3:0 in 2:1 po podaljšku).

Polfinale v alpski ligi poteka na štiri zmage, tretja tekma bo 28. marca na Jesenicah, 30. marca pa četrta na terenu Rittna. Če finalist takrat še ne bo znan, pa so naslednji termini še 1., 4. in 6. april.

Alpska liga, polfinale, drugi tekmi (igrajo na štiri zmage)

Sobota, 25. marec

Ne spreglejte