Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 3. 2023,
22.25

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

2

Natisni članek

HDD Jesenice Ritten Alpska liga

Četrtek, 23. 3. 2023, 22.25

1 leto

Alpska liga, polfinale, prvi tekmi

Železarji zmagovito vstopili v polfinale Alpske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

2

HDD Jesenice | Jeseničani so na domačem ledu začeli polfinale Alpske lige. Ritten so premagali s 3:1. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani so na domačem ledu začeli polfinale Alpske lige. Ritten so premagali s 3:1.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V boju za lovoriko Alpske lige so ostala le še štiri moštva, ki so danes začela s polfinalom tekmovanja. Med temi so tudi hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, ki se za mesto v finalu merijo z italijanskim Rittnom. Uvodno tekmo serije, v kateri igrajo na štiri zmage, so železarji danes v dvorani Podmežakla dobili s 3:1.

Alpska liga, polfinale, prvi tekmi (igrajo na štiri zmage)

Četrtek, 23. marec

Železarji so povedli v deveti minuti prve tretjine, izkoristili so že prvo priložnost z igralcem več na ledu. Po dveminutni izključitvi Roberta Öhlerja zaradi spotikanja, sta Eric Pance (podajalec) in Erik Svetina (strelec) potrebovala le 25 sekund, da sta spravila plošček za hrbet gostujočega čuvaja mreže Haydena Hawkeyja. V drugih dvajsetih minutah tekme spremembe izida ni bilo.

V 51. minuti tekme so železarji iz hitrega protinapada podvojili prednost. Žiga Urukalo in Žan Jezovšek sta vpisala točki za podaji, strelec za 2:0 pa je bil Luka Ščap. Slabe tri minute kasneje je bilo že 3:0 za domače, ki so spet izkoristili igralca več na ledu. Zaradi spotikanja je bil izključen Jakob Prast, Niki Blomberg pa je nato v "power-playju" s podajo našel Luko Ulamca, ki je plošček pospravil v mrežo južnotirolske ekipe. Je pa ta do svojega prvega gola prišla le dobro minuto kasneje, ko je bil na strani domačih izključen Urukalo. Strelec za goste je bil Janne Tavi. Tekma se je končala z izidom 3:1.

Domači vratar Antti Karjalainen je ubranil 22 strelov, Jeseničani pa so na vrata gostov sprožili 33 strelov.

Druga tekma serije bo v soboto v Italiji, tretja v torek na Jesenicah, četrta v četrtek znova v Italiji, morebitna peta 1. aprila znova na Jesenicah. Če bi se serija zavlekla na maksimalnih sedem tekem, bi bil finalist znan najpozneje 6. aprila.

V drugem polfinalu vodijo Red Bull juniors, ki so danes doma v Salzburgu po podaljšku s 3:2 premagali Cortino.

Zbor slovenske hokejske reprezentance, Bled
Sportal Kdo je pred misijo Riga še v klubskem pogonu in kdo (že lep čas) ne več?
HDD Jesenice : HK SŽ Olimpije, finale DP
Sportal Jeseničani brez praske v polfinale

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, Ritten, Red Bull Juniors in Cortine so začeli polfinalni boj Alpske lige, v katerem igrajo na štiri zmage. 

Slovenski predstavnik se je v lanski sezoni prvič uvrstil v finale tekmovanja, v katerem so na odločilni peti tekmi klonili proti Asiagu, ki se je po naslovu alpskega prvaka preselil na kakovostnejšo tekmovalno raven IceHL. Železarji si bodo letos poskušali priigrati drugo finalno vstopnico.

Za to morajo izločiti enega od dveh italijanskih polfinalnih kolektivov Ritten, ki ve, kako je biti prvak Alpske lige. Slavil je v sezoni 2016/17. Kluba sta se v polfinalu tekmovanja že srečala, leta 2018 je s 3:1 v zmagah napredoval Ritten.

Štiri medsebojna srečanja, tri v korist Jeseničanov

Jeseničani so redni del končali zanesljivo na prvem mestu, Ritten je bil četrti, v drugem delu tekmovanja, t. i. Master Roundu, pa je gorenjsko moštvo zasedlo drugo mesto, italijansko pa končalo takoj za njimi.

Z Rittnom so se železarji v tej sezoni srečali štirikrat in trikrat zmagali. V finale bo napredovalo moštvo, ki bo zmagalo štirikrat. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Z Rittnom so se železarji v tej sezoni srečali štirikrat in trikrat zmagali. V finale bo napredovalo moštvo, ki bo zmagalo štirikrat. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Ekipi sta se v tej sezoni srečali štirikrat. Varovanci Gabra Glaviča so v rednem delu vknjižili dve zanesljivi zmagi (4:1, 5:1), precej bolj tesno je bilo v Master Roundu. Prvi medsebojni dvoboj je z 1:0 pripadel Jeseničanom, drugi pa po kazenskih strelih Rittnu (2:1).

Železarji so v četrtfinalu s 4:0 v zmagah izločili Vipiteno, Ritten s 4:2 Kitzbühel.

V drugem polfinalnem paru se bosta pomerila Red Bull Juniors, ki se je prvič uvrstil v polfinale, in Cortina. Mladi biki so v četrtfinalu s 4:0 v zmagah premagali novinca v tekmovanju Hockey Unterland Cavaliers, Cortina pa s 4:1 Lustenau.

Preberite še:

HDD Jesenice, Gaber Glavič
Sportal Nepopustljivi Jeseničani do zaključnega ploščka za polfinale

 

Ne spreglejte