Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 3. 2020,
22.22

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Sreda, 4. 3. 2020, 22.22

4 leta, 1 mesec

Alpska liga, 4. marec

Jeseničani z veliko zmago do izbire tekmeca, Olimpija čaka, koga ji bodo prepustili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Jesenice - Olimpija | Jeseničani so premagali vodilni Pustertal, si zagotovili tretje mesto in izbiro četrtfinalnega tekmeca. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jeseničani so premagali vodilni Pustertal, si zagotovili tretje mesto in izbiro četrtfinalnega tekmeca.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

V zadnjem krogu pred sobotnim začetkom četrtfinala Alpske lige sta zmagala oba slovenska kluba. Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so nadaljevali zmagoviti niz in na kolena v gosteh spravili vodilno ekipo Pustertal. Z zmago s 4:3 so si zagotovili tretje mesto in izbiro četrtfinalnega nasprotnika. Oslabljena HK SŽ Olimpija je doma s 3:1 ugnala Asiago in končala na četrtem mestu, kar pomeni, da bosta imela oba slovenska kluba v prvem krogu končnice prednost domačega igrišča in da v četrtfinalu zagotovo ne bo slovenskega obračuna.

Pustertal, Cortina, HDD Sij Acroni Jesenice, Ritten, HK SŽ Olimpija, Asiago, Red Bull Salzburg II in Feldkirch je osmerica, ki bo v soboto začela četrtfinalno bitko Alpske lige.

Tri najboljša moštva skupine za razvrstitev (Pustertal, Cortina, Jesenice) si bodo v četrtek sama izbrala četrtfinalnega nasprotnika. Izbirala bodo med kolektivi od petega do osmega mesta (Ritten, Asiago, Red Bull Salzburg II in Feldkirch). Olimpija je zasedla četrto mesto, kar pomeni, da bo igrala s tistim, ki ga ne bo izbral nihče. Prva štiri moštva so si priigrala tudi prednost domačega terena.

Železarji jezdijo na zmagovitem valu 

Jeseničani so, spodbujeni s tremi zaporednimi zmagami, gostovali pri vodilnemu Pustertalu, kjer so že v tretji minuti prejeli zadetek, nato pa stvari vzeli v svoje roke. V drugi tretjini so v razmiku minute in 18 sekund med 33. in 35. minuto zadeli kar trikrat: najprej Jaka Šturm, potem pa dvakrat Patrik Rajsar. A hiter je bil nato tudi odgovor domačih, saj so še do konca tretjine izid izenačili. Armin in Roland Hofer sta bila uspešna za 3:3, tudi Pustertal je svoja gola dosegel na hitro, v manj kot minuti, oba pa ob številčni prednosti. A zadnjo besedo so imeli železarji. V 56. minuti je ob igralcu več odločilni gol dosegel Mirko Djumić.

Z veliko zmago so si Gorenjci zagotovili tretje mesto in s tem izbiro četrtfinalnega nasprotnika.

Zmaji močno oslabljeni ujeli prednost domačega terena

Ljubljančani so danes morali zmagati, če so se želeli uvrstiti med prva štiri moštva na lestvici, ki bodo imela v končnici prednost domačega igrišča, obenem pa so bili odvisni tudi od razpleta tekme med Rittnom in Cortino. Izšlo se jim je po željah.

Olimpija je z zdesetkano ekipo premagala Asiago in si s četrtim mestom zagotovila prednost domačega terena. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je z zdesetkano ekipo premagala Asiago in si s četrtim mestom zagotovila prednost domačega terena. Foto: Grega Valančič/Sportida

Močno oslabljeni – poleg poškodovanih Žige Pešuta, Anžeta Ropreta, Luke Ulamca, Aljaža Chvatala in Žige Sveteta je trener Gregor Polončič ostal še brez najboljšega strelca Gala Korena, tekmo pa sta zaradi poškodbe predčasno končala Miha Logar in Enes Gorše, ki je v začetku drugega dela s poškodovano roko zapustil led – so v domači dvorani s 3:1 premagali Asiago.

Zdesetkana zasedba, tekmo je začela s 17 igralci, končala s 15 (13 v polju), je prikazala veliko željo in borbenost. Prvič so zadeli ob koncu prve tretjine, uspešen je bil Mark Čepon, nato gostom dovolili izenačenje, v zadnji tretjini pa z dvema nenavadnima goloma – oba sta bila dosežena skorajda iz mrtvega kota, ko sta najprej Kristjan Čepon, potem pa še Nik Simšič plošček tik pod prečko spravila za hrbet vratarja – vknjižili pomembno zmago.

Olimpija si je priigrala prednost domačega terena in bo prvi dve tekmi četrtfinala (sobota in nedelja) odigrala v Tivoliju, nato pa se bo morala za nekaj tednov posloviti od svoje dvorane, ki bo pred svetovnim prvenstvom doživela olepšave, in se preseliti v Zalog.

Alpska liga, 4. marec, skupina za razvrstitev:

HK SŽ Olimpija : Asiago 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
M. Čepon 18., K. Čepon 53., Simšič 56.; Rosa 26.

Pustertal : HDD Sij Acroni Jesenice 3:4 (1:0, 2:3, 0:1)
A. Hofer 3. (PP1), 39. (PP1), R Hofer 40. (PP1); Grahut 33., Rajsar 34., 35., Sodja 56. (PP1)

Ritten : Cortina 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) - po podaljšku
Tudin 1., 17., Kostner 32. (PP2), Lane 64.; Gander 17. (PP1), Giftopoulos 34., Barnabo 51.

 

Lestvica skupine za razvrstitev

1. Val Pusteria 10 – 19 (2)
2. Cortina 10 – 19 (1)
3. HDD Sij Acroni Jesenice 10 – 17 
4. HK SŽ Olimpija 10 – 16 (4)
5. Ritten 10 – 16 (3)
6. Asiago 10 – 13

*() V oklepaju so dodatne točke, ki so jih ekipe prenesle v drugi del, v katerem so odigrale deset tekem (vsaka z vsako doma in v gosteh). Najboljše tri si po desetih tekmah same izbirajo četrtfinalnega nasprotnika med moštvi na mestih med 6. in 8. Na 7. in 8. mestu sta končala Feldkirch in Red Bull Salzburg II.

 

 Alpska liga, 4. marec, kvalifikacijski skupini*

Zell am See : Bregenzerwald 11:6
Fassa : Linz II 6:1
Feldkirch : Kitzbuhel 6:5
Gardena : KAC II 8:6
Lustenau : Vienna Capitals II 4:3 – kazenski streli
Vipiteno : Red Bull Salzburg II 6:2

*Red Bull Salzburg II in Feldkirch sta si priigrala zadnji četrtfinalni vstopnici.

Lestvici kvalifikacijskih skupin A in B 

Preberite še:

Jesenice - Olimpija
Sportal Na eni strani optimizem, na drugi poziv k opravljanju svojega dela #video
Jesenice - Olimpija
Sportal Veselica na Jesenicah: Hebar odločil živčen in napet večni derbi
KAC II Kirk Furey
Sportal Nepričakovan nogometni obisk navijačev Eintrachta #video
Ne spreglejte