Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 3. 2021,
22.32

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sreda, 3. 3. 2021, 22.32

3 leta, 1 mesec

Alpska liga, 3. marec

Olimpija se je z zmago nad večnim tekmecem utrdila na prvem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
HK Olimpija HDD Jesenice 3. marec 2021 | Olimpija po zmagi na derbiju ostaja edino moštvo, ki si je že zagotovilo končnico Alpske lige. | Foto Grega Valančič / Sportida

Olimpija po zmagi na derbiju ostaja edino moštvo, ki si je že zagotovilo končnico Alpske lige.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenski hokejski derbi med vodilnim moštvom Alpske lige HK SŽ Olimpija in drugim HDD Sij Acroni Jesenice se je končal z zmago Ljubljančanov s 4:2. To je bila osma zaporedna zmaga zmajev v tekmovanju, s katero so naredili še korak naprej proti prvemu mestu po rednem delu. Moštvi v tej sezoni zadnjič skupaj igrata v alpskem tekmovanju, saj je Olimpija danes dobila zeleno luč za selitev v ligo IceHL (nekdanjo ligo EBEL). V prihodnjih dneh mora izpolniti še nekatere finančne pogoje.

HK Olimpija Fassa 16. februar 2021 Matic Kralj Raimo Summanen
Sportal Olimpiji zelena luč za selitev v nekdanjo ligo EBEL
HK Olimpija HDD Jesenice 3. marec 2021
Sportal Ljubljančani na domačem ledu ugnali Jeseničane

Olimpija je le nekaj ur po zeleni luči za selitev na višjo tekmovalno raven na svojem ledu pričakala večnega tekmeca, ga premagala s 4:2, vknjižila osmo zaporedno alpsko zmago in se utrdila na prvem mestu. Zdaj ima pred drugimi železarji, ki imajo na računu dve tekmi manj, devet točk prednosti.

Zmaje pesti kar nekaj poškodb, tako da so v napadu pogrešali nekaj igralcev. Za Gala Korena je sezona končana (že pred tem jo je zaradi poškodbe predčasno končal branilec Mark Čepon), prav tako so manjkali napadalci Miha Zajc, Žiga Pešut, Mark Sever, Martin Bohinc in Anej Kujavec, ki se ubadajo z lažjo poškodbo. Jeseničani z izjemo kapetana Andreja Tavžlja, ki je odsoten že dlje časa, večjih težav s poškodbami nimajo.

Ob zadetkih Anžeta Ropreta se je tekma "zlomila" in prevesila v korist Ljubljančanov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ob zadetkih Anžeta Ropreta se je tekma "zlomila" in prevesila v korist Ljubljančanov. Foto: Grega Valančič/Sportida Ko je že kazalo, da bi se tekmeca na prvi odmor lahko odpravila pri začetnem rezultatu, je Nik Simšič izkoristil podajo Aleksandra Magovca in premagal gostujočega vratarja Žana Usa. V 26. minuti so železarji izkoristili prvi power-play na tekmi, za izenačenje je poskrbel v zadnjem obdobju strelsko razpoloženi kanadski najstnik Francesco Pinelli. V nadaljevanju je dvakrat zadel Anže Ropret, na 2:1 je zvišal ob dveh igralcih več, za 3:1 pa zadel v zadnji minuti tretjine. Vodstvo je deset minut pred koncem okrepil Nejc Brus (4:1), železarje, ki so se zbudili v zadnjem delu, pa je v 54. minuti v igro vrnil Andrej Hebar. Gostje so ob koncu zaostanek poskušali znižati brez Usa v golu, a se rezultat ni več spremenil.

Ropret: Zaslužena zmaga; Tomaževič: Pokazali smo premalo

"Ta tekma je nekako odločala o prvem mestu po rednem delu. Če pogledamo celotno tekmo, bi rekel, da smo zasluženo zmagali. Mislim, da smo vse srečanje nadzorovali potek. Želimo končati redni del na prvem mestu, a ni še konec, imamo še kar nekaj tekem. Gremo tekmo po tekmo, z upanjem na zmago na vseh," je po zmagi v pogovoru za Šport TV povedal strelec dveh zadetkov Ropret.

"Bilo je premalo. Vsi vemo, da to ni dovolj dobro za zmago, sploh proti takemu nasprotniku, kot je Olimpija. Morali bi pokazati veliko več. Pri 1:1 smo naredili nepotreben prekršek, pri štirih minutah 'power-playa' se je zelo težko braniti, potem smo v igri pet na tri prejeli nov zadetek ... Treba bo popraviti predvsem disciplino. Edini pozitivni stvari danes sta bili obramba in 'power play', kar pa je za tekmo proti Olimpiji premalo. Treba se bo hitro zbrati, saj nas ob koncu tedna čaka težko gostovanje, na katerem moramo pokazati, da znamo igrati veliko bolje, kot smo danes," pa po porazu razočaranja ni skrival Blaž Tomaževič.

Fotogalerija s tekme (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

Po sobotnem gostovanju nov slovenski obračun

Naslednji tekmi moštvi čakata v soboto, ko bosta obe na zahtevnem gostovanju. Ljubljančani pri petem Red Bull Juniors, Jeseničani pri tretjem Pustertalu, ki je danes prav tako kot Olimpija dobil priložnost za nastopanje v ligi IceHL. Že prihodnji torek sledi nov slovenski derbi, takrat v dvorani Podmežakla.

Alpska liga, 3. marec
HK SŽ Olimpija : HDD Sij Acroni Jesenice 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Simšič 20. (Magovac, Mežnar), Ropret 33. (Vallerand, Logar, PP2), 40. (Pance, Mušič), Brus 49. (Magovac, Štebih); Pinelli 27. (Tomaževič, PP1), Hebar 54. (Pinelli, Crnovič)
Poročilo s tekme

Bregenzerwald : Asiago 0:4

PP1 – zadetek z igralcem več
PP2 – zadetek z dvema igralcema več

 

Lestvica

1. HK SŽ Olimpija 32 tekem – 73 točk
2. HDD Sij Acroni Jesenice 30  – 64
3. Pustertal 31 – 62
4. Asiago 31 – 56
....................................
5. Red Bull Juniors 31 – 52
6. Cortina 31 – 51
7. Lustenau 31 – 46
8. Ritten 31 – 39
9. Feldkirch 30 – 39
10. Bregenzerwald 31 – 38
11. Gardena 31 – 36
12. Vipiteno 31 – 33
...................................
13. Fassa 30 – 30
14. EC KAC II 31 - 25 
15. Kitzbühel 32 – 23
16. Steel Wings Linz 30 – 3

*Prve štiri ekipe se po rednem delu uvrstijo neposredno v končnico, moštva na mestih med 5. in 12. pa med seboj igrajo za preostale štiri četrtfinalne vstopnice.

Preberite še: 

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseničani v podaljšku premagali Asiago, Olimpija v Avstriji potrdila končnico
Ne spreglejte