Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2021,
22.15

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Natisni članek

Ritten HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 23. 1. 2021, 22.15

3 leta, 3 mesece

alpska liga, 23. januar

Jeseničani zmagali še sedmič zapored, med železarji mladi kanadski up

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

HDD Jesenice Andrej Hebar | Jeseničani so pri Rittnu vknjižili sedmo zaporedno alpsko zmago. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeseničani so pri Rittnu vknjižili sedmo zaporedno alpsko zmago.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so v soboto zvečer pri Rittnu prišli še do sedme zaporedne zmage v Alpski ligi. V prihodnje jim bo v napadu pomagal tudi 17-letni up kanadskega hokeja Francesco Pinelli.

 
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Rdeči biki zmagali v Ljubljani, Jeseničani strli Cortino

Jeseničani so natrpan januarski urnik Alpske lige sklenili pri Rittnu. Gorenjska ekipa je na Južnem Tirolskem zabeležila še sedmo zaporedno zmago v tekmovanju in ubranila tretje mesto na lestvici.

Po ogrevanju v uvodni tretjini, ko sta vratarja ostala nepremagana, je bilo nadaljevanje boljše za goste. Izkušeni Andrej Hebar je na polovici tekme popeljal svojo ekipo v vodstvo, Ritten je skušal na hitro izenačiti, a je bil Žan Us razpoložen. Za nameček je prednost gostov pred koncem tretjine povišal Žan Jezovšek, so se pa domači vrnili v igro, ko so pičle tri sekunde pred iztekom druge tretjine znižali na 1:2.

Odločala je tako zadnja tretjina, v kateri so najprej domači zadeli za 2:2. A le minuto pozneje, v 54., je za železarje zadel Aljoša Crnovič, Rittnu pa je ob izključitvi v 57. minuti zmanjkalo časa za še eno vrnitev, izkazal pa se je tudi Us, ki je tekmo končal s 37 obrambami.

Zdaj imajo železarji desetdnevni alpski tekmovalni premor, naslednja tekma jih namreč čaka šele 2. februarja v Celovcu.

Drugi slovenski predstavnik HK SŽ Olimpija bo v nedeljo gostil Lustenau.

Kanadski najstnik v dresu Jesenic Marcel Rodman meni, da bodo najstnikov pristop do hokeja, osredotočenost na napredek in doseganje vedno višjih ciljev prišli prav vsej slačilnici. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Marcel Rodman meni, da bodo najstnikov pristop do hokeja, osredotočenost na napredek in doseganje vedno višjih ciljev prišli prav vsej slačilnici. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Jeseniško moštvo bo v nadaljevanju sezone priložnost za igranje ponudilo mlademu, 17-letnemu kanadskemu napadalcu Francescu Pinelliju, ki je sicer član ekipe Kitchener Rangers iz ene od najkakovostnejših mladinskih lig na svetu OHL. V lanski sezoni je za Rangerse na 59 tekmah dosegel 18 zadetkov in 23 podaj, v letošnji sezoni pa se tekme v OHL zaradi razmer z novim koronavirusom. Bo pa mladi kanadski up tekmovalni ritem lahko znova okusil na Jesenicah.

"Dejstvo je, da še ni star 18 let. Njegova pot v Evropo bo zanj nekaj novega. Po drugi strani pa bo takšen profil hokejista prinesel svežino tudi v našo ekipo. Njegov pristop do hokeja, osredotočenost na napredek in doseganje vedno višjih ciljev so lastnosti, ki bodo prišle prav vsej slačilnici. V ekipi imamo dva hokejista, ki sta igrala na olimpijskih igrah, imamo nekaj izkušenj iz reprezentance, nimamo pa izkušenj s tem, kakšen je pristop mladih fantov, ki jim je začrtana pot v NHL. Pri tem vsi pridobimo. Finančno si v tem trenutku žal ne moremo privoščiti velikih okrepitev. Želimo se držati svoje rdeče niti in delati z mladimi hokejisti. Francesco je izjemno močan na ploščku v napadalni tretjini. Sposoben je odigrati tako vlogo 'playmakerja' kot tudi 'finišerja'. Res je izvrsten predvsem v napadalni tretjini, v kateri je lahko zelo kreativen. Mislim, da bo zaradi tega naši ekipi prišel še kako prav. Zelo dobro pa zna tudi brati igro. Znajde se ob pravem času na pravem mestu in to je še ena od njegovih velikih prednosti," je o Kanadčanu dejal športni direktor Jesenic Marcel Rodman.

 Alpska liga

Sobota, 23. januar
Ritten : HDD Sij Acroni Jesenice 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Quinz 40. (PP1), Kostner 53.; Hebar 30., Jezovšek 39., Crnovič 54.

EC KAC II : Lustenau 2:4
Steel Wings Linz : Asiago 1:4
Fassa : Red Bull Juniors 4:7
Vipiteno : Bregenzerwald 3:2 – po podaljšku
Val Pusteria : Kitzbuhel 2:3 – po  kazenskih strelih
Cortina : Feldkirch 6:4

 

Lestvica

1. Pustertal 25 tekem – 48 točk
2. HK SŽ Olimpija 22  – 45
3. HDD Sij Acroni Jesenice 20 – 41
4. Asiago 24 – 40
5. Red Bull Juniors 24 – 39
6. Lustenau 24 – 38
7. Cortina 24 – 34
8. Feldkirch 22 – 33
9. Bregenzerwald 23 – 31
10. Ritten 25 – 30
11. Gardena 24 – 23
12. Fassa 21 – 22
13. Vipiteno 24 – 22
14. Kitzbühel 25 – 19
15. EC KAC II 19 – 13
16. Steel Wings Linz 22 – 2

HK Olimpija Gregor Polončič
Sportal Olimpijina okrepitev ob debiju z zmagovitim zadetkom
slovenska hokejska reprezentanca Robert Sabolič
Sportal Robert Sabolič našel delodajalca
 
Ne spreglejte